Египћани евакуисани из Србије и региона

- Египатски држављани који су се налазили у Србији и пет суседних земаља евакуисани су летом Ер Каира из Београда, саопштила је данас амбасада Египта у Србији.

Србија 25.04.2020 | 21:21
Египћани евакуисани из Србије и региона

Синоћним летом Ер Каира, уз помоћ Владе Србије, евакуисани су Египћани који су се по избијању епидемије коронавируса затекли у Србији, Хрватској, Албанији, Босни и Херцеговини, Мађарској и Бугарској, наводи се у саопштењу.

Дводневни процес евакуације укључивао је превоз Египћана у Србију из суседних земаља, уз интензивну координацију амбасада Египта у Београду, Загребу, Тирани, Сарајеву, Будимпешти, Софији, Прагу и Атини.

Амбасадор Египта у Београду Амр Алгувејли изразио је искрену захвалност српским властима на пруженој помоћи.

Како се наводи, та помоћ је обухватила дозволу за обављање приватног лета, пошто је београдски аеродром затворен, дозволу граничних прелазака и изузеће од обавезног карантина за све египатске држављане који су у Србију дошли из суседних држава.

Алгувејли је захвалио и на дозволама које су омогућиле превозницима да саобраћају од граничних прелаза до аеродрома у Београду, имајући у виду ванредне мере уведене ради сузбијања коронавируса, додаје се у саопштењу.

(Бета) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кмкок

25.04.2020 21:45

Сто не покуписе и ове око Бихаца земљаке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куки

26.04.2020 04:04

Нормалне земље се брину о својим градјанима док Вуциц напада своје због повратка

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

26.04.2020 09:18

Одкад босњаци говоре хрватским језиком .

ОДГОВОРИТЕ