Egipćani evakuisani iz Srbije i regiona

- Egipatski državljani koji su se nalazili u Srbiji i pet susednih zemalja evakuisani su letom Er Kaira iz Beograda, saopštila je danas ambasada Egipta u Srbiji.

Srbija 25.04.2020 | 21:21
Egipćani evakuisani iz Srbije i regiona

Sinoćnim letom Er Kaira, uz pomoć Vlade Srbije, evakuisani su Egipćani koji su se po izbijanju epidemije koronavirusa zatekli u Srbiji, Hrvatskoj, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Bugarskoj, navodi se u saopštenju.

Dvodnevni proces evakuacije uključivao je prevoz Egipćana u Srbiju iz susednih zemalja, uz intenzivnu koordinaciju ambasada Egipta u Beogradu, Zagrebu, Tirani, Sarajevu, Budimpešti, Sofiji, Pragu i Atini.

Ambasador Egipta u Beogradu Amr Alguvejli izrazio je iskrenu zahvalnost srpskim vlastima na pruženoj pomoći.

Kako se navodi, ta pomoć je obuhvatila dozvolu za obavljanje privatnog leta, pošto je beogradski aerodrom zatvoren, dozvolu graničnih prelazaka i izuzeće od obaveznog karantina za sve egipatske državljane koji su u Srbiju došli iz susednih država.

Alguvejli je zahvalio i na dozvolama koje su omogućile prevoznicima da saobraćaju od graničnih prelaza do aerodroma u Beogradu, imajući u vidu vanredne mere uvedene radi suzbijanja koronavirusa, dodaje se u saopštenju.

(Beta) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kmkok

25.04.2020 21:45

Sto ne pokupise i ove oko Bihaca zemljake...

ODGOVORITE
Name

Kuki

26.04.2020 04:04

Normalne zemlje se brinu o svojim gradjanima dok Vucic napada svoje zbog povratka

ODGOVORITE
Name

BiH

26.04.2020 09:18

Odkad bosnjaci govore hrvatskim jezikom .

ODGOVORITE