"ПРОИНТЕР" одбрусио Дукићу: Шта говорити о твојим милионима?

"Рајко Дукић је дигао буну и због одлуке да током пандемије медицински радници у Републици Српској добију по хиљаду марака, јер се тако празни буџет који `ми у Бокситу пунимо", наводи се у реакцији Проинтера на Дукићене прозивке и додаје да баш зато што су и он, али и многи други `контровезни бизнисмени` који се `такмиче” у милионским дуговањима према држави /неки су догурали и до 15 милиона КМ/, у сваком тренутку спремни да из рукава извуку `Проинтер`, ваља их подсјетити да је, што се њих тиче, ћутање злато".

Република Српска 25.04.2020 | 19:30
"ПРОИНТЕР" одбрусио Дукићу: Шта говорити о твојим милионима?

Како преноси СРНА, компанија "Проинтер ИТСС" саопштила је да је за пет година постојања донирала милионска средства, да запошљава више од стотину стручњака са натпросјечним платама, али да нема коме није пало на памет да их окриви за све и свашта, чак и за вирус корона за шта је "посебно надахнут милићки бизнисмен Рајко Дукић".

"Није тајна да се многи одавно такмиче ко ће сочнији наслов у медијима измислити и од чињеница изабрати само оно што његовом шефу или, боље читајте - финансијеру одговара или све то само претворити у лажи. Инспирација свих тих `забринутих и поштених` да нам на леђа сада натоваре и вирус корона, за шта је посебно надахнут милићки бизнисмен Рајко Дукић, ипак задире у сферу научне фантастике", поручили су из "Проинтера".

Из ове комапније наводе да шта год да се /у/радило, колико год да се постигло, коме год да се помогло, "`Проинтер` је у њиховим сценаријима представљен као "недодирљив", али у исто вријеме идеалан за медијска и остала поткусуривања".

У тако осмишљеном представљању чији су епилог најчешће били потпуно неосмишљени напади, "Проинтер" напомиње да компанија никад није поменута у контексту свог учинка, друштвено-одговорног пословања и врло конкретно исказане бриге и реализоване помоћи за појединца.

"И нисмо се нарочито љутили због тога, али смо мислили да та `маштовитост` неће баш толико прећи границу", наглашавају из "Проинтера".

Истиче се да је компанија у својих пет година донирала милионска средства која многе компаније у те сврхе нису дале ни за 20 година постојањам, те наводе стипендије студентима од којих су неки стигли до Сорбоне и спортиста који су стигли на престижна такмичења, до спонзорства бројних научних, пословних, спортских и културних манифестација које су биле на корист широј друштвеној заједници.

Помоћ за социјално угрожене, како напомињу, никада нису хтјели посебно да истичу, па кажу да неће ни сада.

"У тренутку избијања пандемије вируса корона донирали смо и значајна средства здравственим установама и активно се укључили у све видове помоћи грађанима, а сагледавајући економске посљедице пандемије покренућемо и пројекат помоћи микробизнисима у Републици Српској", додаје се у саопштењу, које преноси СРНА.

"Проинтер", како напомињу, у овом тренутку запошљава више од стотину стручњака разних профила са натпросјечним платама, а конкурси су им константно отворени за све оне који желе да се опробају у ИТ сектору, да уче и развијају своје потенцијале.

Од првог дана до данас, додају, све обавезе према радницима и држави уредно су и у року измириване, без дана закашњења и без марке дуговања.

"Код нас радници не добијају дио плате у коверти, што је за нашу конкуренцију, која често стоји иза текстова који се појављују у јавности, и даље уобичајена појава. И нико их не пита зашто краду државу и радницима сутра ускраћују право на поштену пензију, иако су годинама уназад имали монопол у ИТ сектору и згрнули стотине милиона марака", напомињу из "Проинтера".

Наглашава се да у милионе који су спочитавани компанији "Проинтер", "који су били су и остали окосница свих антипроинтеровских текстова и тв прилога, никада се није завирило до краја".

"У приказу - `Проинтер` је опет добио посао, никада се није ушло у анализу поменутог посла ни што му се законитост не може оспорити, његов значај за ширу заједницу, ни његов финални производ. Тај производ, нарочито његов квалитет никада и нису оспорени, у смислу аргументоване и стручне анализе која би доказала да тај и такав производ није био од користи и није имао своју сврху и употребну вриједност", наводи се у саопштењу.

Још мање је било значајно, напомињу, што је у питању домаћа компанија која овдје храни породице и развија информационе технологије "чије постојање је у будућности скоро једина гаранција да не останемо земља јефтине радне снаге која на крају заврши на градилиштима развијеног запада".

У низу сличних оптужби и напада, додаје се, "Проинтеру" се ових дана спочитава и што је као члан, а не носилац конзорцијума био најповољнији понуђач у пројекту избора стручне институције за техничке прегледе возила у Републици Српској.

"Осим чињенице да наша компанија није главни носилац посла, већ је то Центар за аутомобилско инжењерство, која је сваки пут пренебрегнута, нико од забринуто-заинтересованих за тај пројекат није упитао да ли ће, шта и на који начин финални производ тог пројекта побољшати у области техничког прегледа о чијем значају не треба посебно говорити и колико су возачи и коме до сада плаћали за исту услугу", наводи се у саопштењу.

Зато је најважније, истичу, било ставити "Проинтер" "у први план и измислити цифру од 20 милиона КМ, а занемарити чињеницу да за те намјене толико новца неће бити потрошено ни за десет година".

"Напротив, баш за тих 20 милиона ухватио се власник и предсједник компаније `Бокист` из Милића, о чијим милионима је беспредметно говорити. Рајко Дукић чак их назива средствима Владе које ће, према њему, изгледа одмах да добије `Проинтер`. Модерно је да нас блате, па је и Дукић одлучио да нас ципелари", наводе из комапније "Проинтер".

У овој компанији истичу да је, колико год им таква врста комуникације није својствена, немогуће оћутати на прозивке човјека "чије ће руковођење компанијом и бројним повезаним фирмама у Милићима остати упамћено по досад неупамћеним потезима према запосленима", а посљедњи у низу "потеза за памћење" је, како додају, кориштење актуелне ситуације за забрану прослављања крсне славе за чије је кршење запријећено суспензијом.

"Не обраћа Дукић пажњу на закон и да радник има право два дана на плаћено одсуство баш за крсну славу, односно вјерски празник по избору. Изгледа да ни инспекција није довољно обратила пажњу на његову јавно окачену одлуку", напомињу из "Проинтера".

Запосленима се у Дукићевим фирмама, како истичу, "пријетило и раније – уколико дају отказ због одласка на рад у иностранство, отказ ће добити и чланови њихових породица, уколико 30 одсто плате не потроше у оквиру компаније, тај дио плате добиће у боновима, уколико су пушачи, плата ће им бити смањена за вријеме које су провели на паузи".

"Први човјек `Боксита` посебно је остао упамћен по томе што је своје запослене послао на полиграф, сумњајући да одају пословне тајне, по наредби да радници током љетњих мјесеци треба да прочитају његове четири књиге, након чега је организовано и `пропитивање` и по историјској тужби против омбудсмана због њиховог извјештаја о кршењу људских и радних права у компанији `Боксит`", указали из компаније "Проинтер".

Даље се наводи да ће "мимо тих бравура, иза Рајка Дукића остати низ пословних контроверзи, попут бројних повезаних фирми које ведре и облаче у Милићима, његова `буна` и `кукњава` кад год му неки посао зашкрипи и кад му, као по правилу, сви постану за нешто криви.

"Иза Дукића и `Боксита` који се хвали поштењем у овом тренутку остало је више од пола милиона марака неизмирених пореских обавеза, као и сумње да љекари из специјалистичке болнице `Боксит` плате добијају у ковертама и на руке. Радницима своје компаније је брже-боље већ за март смањио плате за 30 одсто", навели су из "Проинтера".

Како се даље додаје "упркос томе, Рајко Дукић је дигао буну и због одлуке да током пандемије медицински радници у Републици Српској добију по хиљаду марака, јер се тако празни буџет који `ми у Бокситу пунимо`".

"И баш зато што су и он, али и многи други `контровезни бизнисмени` који се `такмиче” у милионским дуговањима према држави /неки су догурали и до 15 милиона КМ/, у сваком тренутку спремни да из рукава извуку `Проинтер`, ваља их подсјетити да је, што се њих тиче, ћутање злато", напомињу из "Проинтера".

Из ове компаније су додали да "неке медије ваља подсјетити да ћутање какво све чешће практикују није злато, посебно оне који су се испод жита дали у `рекеташке походе` и сакупљање апанажа за необјављивање текстова, а све то док се јавности представљају као /прво/борци за истину и правду.

"То што нама није пало на памет да будемо дио те приче очигледно је и повод и разлог да им будемо `вјечна` занимација. Све заједно још једном ваља подсјетити да је компанија `Проинтер ИТСС` годинама улагала и улаже у развој ИТ сектора на овом простору, освајање глобалних технологија, развој људских потенцијала и кадра који ће својим знањем и умијећем моћи да буде конкурентан на свим меридијанима", наглашавају из ове комапније.

Њихова визија, како истичу, да постану модерно друштво можда ће се још дуже вријеме косити са ситним шићарџијама и онима којима је креда и табла граница.

"Зато смо увијек спремни да све своје производе покажемо, прикажемо и образложимо свима који буду хтјели, смјели и умјели да питају", поручили су из "Проинтера".

(СРНА)

Коментари / 88

Оставите коментар
Name

Мирковиц

25.04.2020 18:04

Проинтер,Дукиц и Срна каква гамад....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.04.2020 18:40

Дукиц умјесто да сути он отвара своју архиву за коју је мозда мислио да је застарила. Хаахха

Name

Милорад

25.04.2020 19:14

Иста волумента се такмичи коће више да опљачка грађане, поготово у ово време које им погодује и даје слободу, док су грађане ставили у логоре и да немају никаква права, сем да наплаћују рачуне од истих и с*тим новцем богате ти исти појединци

Name

Борис

25.04.2020 19:20

Прво закон о поријеклу имовине, па ћемо онда о поштењу и бизнису

Name

1000КМ

25.04.2020 19:31

Поцело је са Бозијом помоци...Зивим за тај дан када це се отимати тајкунима и када це се хапсити.Посебно ови сто су на нелегалан нацин и преко ледја обицног цовјека згрнули милионе.За апотеке им требало...

Name

Рус

25.04.2020 19:58

Лопов лопову очи вади а ми смо "навијачи". Да Бог сачува.

Name

Валтер

25.04.2020 20:23

Колико је ПРОИНТЕР направио посла са фирмама у власништву физичких лица а колико са јавним установама и предузећима на намјештеним тендерима.Све милионе су добили од наших пара.Куд немамо још тако успјешних компанија буџетско оријентисаних

Name

Браво мајсторе

25.04.2020 20:40

Тако је, само ртвбн, само истина ;)))

Name

Нострадамус

25.04.2020 20:49

Ре Рус.Мислио си написати лопов лопову оци не вади,а ми смо само навијаци и плацамо и једне и друге.

Name

Срб ин

25.04.2020 21:27

Браво Права квалификација, колективна.

Name

Огаван лоповлук

25.04.2020 22:46

Огаван лоповлук и твој и татин.

Name

Ре

26.04.2020 05:08

Све би било у реду да Проинтер не припада председником сину. Зашто тај исти Проинтер није био државна фирма, може ваљда нешто и Држави да припада, а не све председнику и његовој фамилији?!

Name

Нада

26.04.2020 05:49

Само сам прочитала пар реченица овог текста и питам Проинтер како вас није срамота. А кад прије и на који начин зарадисте толики новац да можете бити толики донатор. Мислите да се то не зна и не може доказати. Истина нисте једини. Корупција и отимачина то сте ви. То је истина и ништа друго.

Name

Будуцност

26.04.2020 06:07

А ста реци за контравезне милионере када се све зна и сви знају од бебе до деде! А смо незна ,ко треб да зна !

Name

Владимир

26.04.2020 06:08

За 1000 КМ: А колико ти мислиш да живиш година? 1000? Е, онда можда...овако...то што ти једва чекаш...то је твој проблем...

Name

Влад Тепеш

25.04.2020 18:09

Зар ови себе стварно сматрају компанијом? Обична политичка креатура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

25.04.2020 18:54

Ово постаје све занимљиве.

Name

ре

25.04.2020 19:48

Презир поциње када све схватис ! Даво се преставља ко андео.Поцињу се глодати меду собом олоси

Name

XXXЛ

25.04.2020 18:10

Ко о цему , К...А о постењу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб ин

25.04.2020 18:11

Опа Рајко. О каквих пола милиона КМ, пореских дугова, говоре ови из Проинтера?? Они сигурно имају тачну информацију. Овоме се сигурно ниси надао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беса

25.04.2020 20:43

А признајеш да дугујеш лопове. За буџет који пуниш. Багро лоповска. Још се копрцаш, али готов си.

Name

Нок нок

25.04.2020 18:12

Рајко не дирај ни Цезара ни сина Брута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.04.2020 21:13

Кроз историју, прате нас све занимљивији браниоци Српства и постења. Тако да је син, коцкар и преварант, морао продати и покојног тате БИСТУ.Дали је казна Бозија или је судбина?? Толико о насим цувеним и постеним ПАСИЦИМА.

Name

Мато

25.04.2020 18:14

Стацес постен андзели сви лазу Они су постен

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕ

25.04.2020 18:15

ПАРЕ КОЈЕ ПРОИНТЕР ЗАРАДИ СУ НАРОДНЕ ЈЕЛ ИХ НАПЛАЦУЈУ ИЗ БУЏЕТА .КО ПУНИ БУЏЕТ!? СТО СЕ НЕ ОПРОБАТЕ МАЛО НА ЗАПАДУ ТАМО НЕМА НАМЈЕСТАЊА ТЕНДЕРА КАО ОВДЕ!? ВИ УВЈЕК ЈЕДИНИ И НАЈППВОЉНИЈИ ПОНУДЈАВ,АЈМО МАЛО ПРИЦАТИ БАЈКЕ!? ПРОЋЕ И ВАСЕ НАДАМ СЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Све

25.04.2020 20:16

А паре које је зарадио Рајко Дукић су његове јели???? Па највећи лопови не лопови већ ЛОПОВЧИНЕ су управо сви они који су имали везе са СДСом У свакој општини гдје је СДС владао трава не ниче...

Name

Е

25.04.2020 18:16

Ма врх! Ко о чему..... О поштењу

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин прави

25.04.2020 18:17

Подрска Игору Додику насем будуцем предсједнику. Момак је иако веома млад, вец доказани бизнисмен и велики србски патриота. Народ РС мозе да буде срецан јер када нас висе не буде водио Милорад, преузеце нас Игор Додик. Подрска за будуцег предсједника и партију СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин криви

25.04.2020 18:43

Србине ако тако мисле многи срби нема нас нигдје,,ти предвидјас коце замијенити Додика,,теби је корона стварно нарусила здравље ,,лудаце

Name

Мирко

25.04.2020 18:51

Највеци срБски патриота јос од времена Милоса Обилица.Како сте га описали јос мало па це постати светац.Науците прво правопис па се онда јављајте

Name

Диагноза

25.04.2020 18:51

Ста узимас?

Name

ре србин

25.04.2020 18:52

ДРАГИ СРБИНЕ О КАКВОМ БИЗНИСУ ТИ ПРИЦАС И ТИСИ У СЕКТИ...ЗАРАЗЕН СИ ПУНННННООО

Name

Ре србин прави

25.04.2020 18:52

Јел то проинтер писе? Зеља ти је пуста п......

Name

Ре Србин прави

25.04.2020 19:40

И Рашо својевремено Сашу видио као кнеза па видис гдје заврси. Немој слутити...

Name

Бојан

25.04.2020 20:24

Једини глупљи од овог бота је морон са портала који одобрава овај ретардирани коментар на свакој теми.

Name

РЕ србин прави

25.04.2020 23:38

Због тебе и такви као ти супљих глава и празних мозгова, нама и јесте овако, свугдје јад и бједа, куд год кренес у овој опљацканој дрзави. Ударио лопов на лопова. Проинтер постао компанија од народних пара градјана са будзета. А Дукиц исто као и ви само је он био први. Која дрскост и безобразлук ПРОИНТА да се јавно огласава и удара на истог лопова Дукица. Кад сте све знали за ово, сто сте цутали до сад, знаци да сте исти.!!!! УДАРИО ЛОПОВ НА ЛОПОВА.!!!!

Name

Милош

25.04.2020 18:19

Из ПРОИНТЕРА се обраћају таквим тоном да би човјек помислио да су мајка Тереза и да није њих, нестала би Република Српска. Мој закључак је да сте ви исти и да је овдје ударио лопов на лопова!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Син палог борца

25.04.2020 18:52

Ма јел то онај лик сто му тата даде пар милиона безповратмог кредита да се не би дрогиро. Маму ли вам ј.бем, зато су нам оцеви зивот дали. Мозес Рајка повици за ону стбар.

Name

Гост

25.04.2020 18:20

Проинтер има предност миле му је ваљда отац а он је по тврдјену близих и бог, огромна предност сто је он једини у БиХ да добије сваки посао и да све уради по свим нормама које сам постави сам испуњава. А овај из Милица је исто слуцај за себе полако излази да био умјесан са свима од рата до данас, није лако објаснити кад народ нема ста јест а они зиве у изобиљу и природно да се осиле,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дан

25.04.2020 18:24

Поштемјачине, узмете милоне од државе, ни зашта, па као ви дајете и помажете сиротињу. Срам вас било. Велики сте ви муљатори, па нико није луд. Ко о чему к. О поштењу. Сјашите са грбаче сиротињи, похлепници, чак је и рајко бољи од вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опааа

25.04.2020 19:10

Удариоо тук на утук!!!не зна се ко је постенији!!! Само сто пре одблокирати правосудје закон за све једнак па од рата до данас!!!!по заслузи!!! Новокомпоновани богатаси како сте поцели ста сте радили и како сте капитал за Гиниса!!!стекли !! Правна дрзава мора профункционисати!! Нико изнад закона не мозе бити!!

Name

Милан

25.04.2020 18:25

Ал се спремају коментари од душебрижника, само кад се одједном појави 100 коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

25.04.2020 19:19

Е мој Милане боте СНСД...Који од ових коментара не одговара истини?Сви знају цији је Проинтер(питајте Несица,Луку Петровица,Министра за ИТ Рајцевица),те како и на који нацин добија послове.Све се наруцује и плаца из будзета Републике Српске или са рацуна њених јавних предузеца: Путева РС,Електропривреде РС,Електробијељине,Пореске управе итд...А новца за помоц привреди и за медицинску опрему у вријеме короне це бити само уколико буде кредитних средстава...Народ неце моци крај са крајем да састави.

Name

Крђо

25.04.2020 18:27

Да је држава права и Проинтер и Дукић би вратили покрадено и били склоњени из јавног зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

25.04.2020 18:27

Извињавам се свима Вама, прочитао сам само наслов и први пасус. Даље нисам могао. Пао ми на памет онај "свјетски филм", наш, "Ко то тамо пева" и она једна, између многих других чувених, реченица: "Даље нећеш моћи"?! Е тако. И ја даље нисам мога читати о том Проинтеру, него ћу само наслутити шта је било даље у тексту па ћу написати : Лоповска држава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

име

25.04.2020 18:31

Што јест', јест'... Ваљало би још споменути и Дукићев аутобусни превоз. Мислим да је зато он највише и реаговао, јер уколико се малверзације на техничким прегледима сведу на минимум, или искоријене, 80% његових аутобуса неће видјети пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Минхаузен

25.04.2020 18:35

Бештије побите се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали мис

25.04.2020 19:07

Али питас ли се ције је Дрина осихурање?

Name

Кум

25.04.2020 18:36

Бла Бла Бла.Зивела Корона

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.04.2020 18:37

Далеко вам кућа, обома, нељуди и злотвори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

25.04.2020 18:55

Јел' ово за Проинтер написао мозда Вучич???

Name

Бранислав

25.04.2020 18:48

какве паре ови из проинтера давају и помазу кад су добили 20 милиона км..сад испаде да они имају па сто узимају од дрзаве нека врате сиротињи сиротињско

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИТ регулар

25.04.2020 18:49

Најбоље је Р.Дукица описао З.Аврамовиц. Али,ово саопстење Проинтера захтијева анализу.Проинтер је фирма која је за само неколико година постојања досла до прихода од неколико десетина милиона КМ. Ако анализирамо приходе,то је новац из будзета РС или из будзета јавних предузеца из РС(мислим око 90%).Када са овим повеземо изјаву јавно признање М.Додика да је најблизи цлан његове породице повезан са фирмом Проинтер,лако је закљуцити да се ради о"Трговини утицајем",јер се Проинтер финансира готово искљуциво из новца градјана РС.У овом саопстењу Проинтер се хвали милионским помагањем као друствено одговорна фирма...али не казе се да је тај новац зарадјен многобројним тендерима за све и сваста везано за ИТ сектор како би се зарадиили енормни профити.Да је супротно , Проинтер би се хвалио неким добијеним тендером у земљама ЕУ или у свијету.Друго питање је који су то производи Проинтера?Да ли су их њихови ИТ струцњаци смислили и патентирали неки софтвер или су купљени и "дорадјени" уз опет енормне цијене и троскове за крајњег корисника,као и огромне троскове одрзавања истих тих софтвера.Да ли је неко њихово ИТ рјесење наградјено или примјењено од стране било које ИТ компаније из ЕУ или свијета изван РС.Боксит и Сwислион су велики системи без обзира мозда на њихове контраверзне власнике.Ове фирме послују годинама и њихов приход не долази из будзета,вец из послова на трзисту...за разлику од Проинтера....који се финансира само из будзета,за тобоз потребна ИТ рјесења...Залосно је сто су досла времена да Проинтер некоме дрзи слово о пословној и моралној етици,али и о бризи према свом народу и радницима,према будзету који редовно сматрају као свој дзепарац...јер овдје вази она народна "Цега се паметан стиди...!".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

25.04.2020 19:35

У праву сте 100% .. Кориштењем утицаја добивају послове код дрзавних фирми и пљачкају државу - народ.Све истражити,одузети незакониту добит и багру на дугогодишњу робију за примјер другима,..да никоме не падне напамет да тако пљачка народ..нешта слично као Сенадер..

Name

Влад Тепеш

25.04.2020 19:40

Тако

Name

Нада

26.04.2020 05:58

Све што је написао ит регулар слажем се и хвала му на овој стрпљивој и истинитој анализи.

Name

Ре Миле

26.04.2020 10:42

Ко це их послати на робију? Је ли онај резимски специјални тузилац Миодраг Бајиц са својом свитом из посебног одјељења за сакривање корупције. Нема од тога ниста док се тузиластва не распусте и нова са другим људима оснују.

Name

ЗА ПРОИНТЕР

25.04.2020 18:50

СТА ВИ КОМЕ ДА КАЗЕТЕ СТОКО, ВИ СТЕ НА БУДЗЕТУ АЛ БУКВАЛНО. ДА НЕ ДОБИЈЕТЕ НИ ЈЕДАН ТЕНДЕР 3 МЈЕСЕЦА КЉУЦ БИ У БРАВУ СТАВИЛИ! ВИСЕ ДОБИЈЕТЕ НОВЦА ИД БУДЗЕТА НЕГО СВИ ЗАПОСЛЕНИ НА БУДЗЕТУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака ти цаст

25.04.2020 19:10

Е свака цаст друзе некаси изрузио свеси рекао како јесте зиииввввиииооо ,,све су то пролетери тески

Name

Борис

25.04.2020 18:53

Ку.ва или ку.ве о поштењу. Ругала се шерпа лонцу итд. Мени је драго да се они ПОШТЕНИ БИЗНИСМЕНИ мало прозивају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле тр.

25.04.2020 19:06

Пррионтер се разбацива са народним парама,..тендер за информациони програм у шумама српске 17 милиона км,тај исти посао би стручњаци урадили за 800.000 км и да им остаје.Све тендере и послове које је добио и "одрадио" проинтер истражити и стручна лица провјерити...сву незакониту добит одузети и одговорне стрпати на робију.! Па чијим се парама проинтер разбацива...од нас пореских обвезника...па није више нико будала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.04.2020 19:09

Људи ис српских шума причају коју превару ради проинтер...програм у Србији која има више шума кошта 2.5 мил.км а код проинтера 17 мил.км..ХАЛО па јел то нормално и морално...све ће доћи на провјеру...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идемо даље

25.04.2020 19:10

Дукићу знаш ли да су се појавиле изјаве високих дужносника из Власенице из прије ратног и ратног периода у којом те сви директно терете за ратна дешавања и неке јако гадне догађаје, постоје изјаве људи који су стуцајем околсоти остали живи и који су изјаве дали и у којим се до детаља опсиује твоје де фацто одговорност тако да приуча да те нема нигдје у папирима и наредбама не пије више више воде. Дукићу опасно си се замјерио јако упорним људима који ће те расринкати до краја и деконтаминирати простор и разбити све лажи и подвале које сервираш годинама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хари

25.04.2020 20:56

Кад Дукић овако малтретира раднике..може се замислити шта је радио бошњацима...одаће га његови најближи сурадници..

Name

Битно

25.04.2020 19:26

Је да су почели обрачуни између себе , оних који су све што су могли отели од народа и још увијек отимају . Могло би нешто и да се деси , али добро за овај напаћени народ , да се пљачкаши између себе позавађају и открију једни друге , наравно колико и шта је ко опљачкао , мада се и сада отприлике све зна . Само напред .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

25.04.2020 19:29

Боже мој, поштене фирме! Све регуларни тендери, силне милионе зарадили, а онда се као хвале да су они помагали све редом, да су плате велике и сви доприноси плаћени?! И други би то радили, али не могу добити послове од вас, најчешће сте једини на "тендерима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко "Проинтер" тј Богин син

25.04.2020 19:34

Одбрусио. Ма фуј, Пљацкас и за вријеме овога вируса, срамцда те буде, а народ патите....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

25.04.2020 19:36

Зна ли неко неку приватну фирму која је ангазовала ове из Про...несто да им заврсе направе имплементирају....??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.04.2020 20:43

Ланацо

Name

Б Л

25.04.2020 19:42

Ма сјајно,нема потребе да се бринемо поред овакве доброте !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јајара

25.04.2020 19:44

Правићемо ми Дукића од блата, када нас овај бленто зајаши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

25.04.2020 19:46

Ово је прави братоубилачки рат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

25.04.2020 19:48

Као уредне плате у доба короне ...Па како и неби кад добију посао 35 милиона за време нерада ванредног стања и других 50 тендера....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУКА69

25.04.2020 19:51

БАРА СВЕ ПЛИЋА И МАЊА А КРОКОДИЛА ПУНО хахаха ,,,,Сигуран сам у то драги моји суграђани само се још мало стрпите БИЋЕ НАМА МНОГО БОЉЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС Бијељина

25.04.2020 20:03

Срце ми се цијепа због Проинтера...па куд Рајко удари на једину постену фирму у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина03

25.04.2020 20:43

Давно једном сједимо прије 15 год. И казе један мој ратни друг да није видио у зивоту цовјека дрског као Додика. Мали је на тату,само сто је напухан клинац него је и дрзак за десет пута висе од тате Цуј дао он милионе у садаку и помазе социјали,е сад ме бијес фата да би га набио ногом у гузицу

Name

Лопови

25.04.2020 20:21

су сковали некакав прљав план и ниста им не вјерујем сви су невидјена багра и не насједајте на ово!! Када изгубе све у затвор!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб ин

25.04.2020 20:41

Јао Рајко, како си глуп. Измедју Проинтера,читај Игора Додика, и тебе РТРС ће увијек изабрати да подржава њега. А што се тиче твоје констатације да си на порталима прочитао мноштво негаривних коментара на свој рачун, треба да ти је јасно да си најомраженији лик и у Милићима и на регији. Лажеш како су Милићи мјесто са најмањим одливом станоцника. Чоста ,болесна лаж. Ко год је могао да оде отишао је, и још увијек одлази. Па чак и твоји најближи сродници. Сестрићи,родјаковићи,кумови...не ђеле да трпе твоју тортуру и да подржавају твпје једноумље. Ону шаки јада која је остала настави да полиграфишеш,понижаваш,малтретираш ... Боље ни не заслужују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

26.04.2020 09:55

Да и ја сам чуо да му се пола фамилије иселило, а са осталих 45% је у завади. Преосталих 5% ради у Бокситу или Дрина осигурању.

Name

Милан

25.04.2020 20:56

Е ово је добро кад се лопови поцну клати и оптузивати измедју себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цогнито ерго сум

25.04.2020 20:57

Мени се цини да је ова прица са Дукицем слицна оној са Драсковицем,услед недостатка новца (будзет празан-дрзава систематски опљацкана) Баја је притиснуо локалне тајкуне да уплате веце новцане суме (мозете то назвати и рекетом),на ста је Драсковиц одговорио на свој нацин,а Дукиц на свој,а у сустини су обојица рекли исто-"Ми цемо да радимо и зарадјујемо,а ви цете да пљацкате-е па неце да мозе".Да се разумијемо,они се не разликују много,исти су,и никад Дукиц не би радио оно сто му из Проинтера споцитавају да му то дрзава и правосудје нису дозволили,исто вази и за Драсковица.Нити би Проинтер добио десетине намјестених тендера и обрнуо дестине,а мозда и стотине,милиона КМ да иза њих не стоји "НЕКО" са самог врха власти.Као закљуцак-и једнима и другима је омогуцио да раде то сто раде исти "НЕКО". Е па тај " НЕКО" мора сто прије да иде са власти јер ако су поцели да кукају мултимилионери ста тек ми сиротиња да каземо?! П.С. Ово саопстење Проинтера као да је писао Зељко Митровиц,а мозда и јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

25.04.2020 21:03

Прво Драсковиц сад Дукиц као да несто слуте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

25.04.2020 21:37

О какве постењацине!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратни профитери

25.04.2020 22:18

Ако је све тацно сто син из Проинтера говори сто то тата не спријеци толико безакоње и не заститити раднике у Бокситу???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ускоро

26.04.2020 05:29

Веома брзо ће се и то десити...Многи ће се наћи у затвору гдје им је мјесто одавно требало да буде..

Name

Ацо

26.04.2020 05:41

Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циго

26.04.2020 07:42

Они по договору један другог нападају и стичу богство у пословима од којих би им позавидили и власници западних компанија. На Сокоцу 25 година лаје Цицко на Мирка Чоловића и обрнуто а они Кумови и по договору, мени општина теби шумско газдинству. Мала општина а позавидили би им и Дукић и Проинтер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

26.04.2020 09:01

Чисто ради истине да се зна да сам СНСД напустио дан после гласања за овај Закон о јавним набавкама БИХ. ПроСин се нашао да прича како није могуће оспорити законитост додјеле послова, наравно када је корупција = Закон и бабо Бог премјестио друга Ранка из КРЖ у Ревизију да даје петице властима како лијепо и паметно приватизују буџет. ПС: питам се само јесу ли спортисти оне црнкиње ?

ОДГОВОРИТЕ