"PROINTER" odbrusio Dukiću: Šta govoriti o tvojim milionima?

"Rajko Dukić je digao bunu i zbog odluke da tokom pandemije medicinski radnici u Republici Srpskoj dobiju po hiljadu maraka, jer se tako prazni budžet koji `mi u Boksitu punimo", navodi se u reakciji Prointera na Dukićene prozivke i dodaje da baš zato što su i on, ali i mnogi drugi `kontrovezni biznismeni` koji se `takmiče” u milionskim dugovanjima prema državi /neki su dogurali i do 15 miliona КM/, u svakom trenutku spremni da iz rukava izvuku `Prointer`, valja ih podsjetiti da je, što se njih tiče, ćutanje zlato".

Republika Srpska 25.04.2020 | 19:30
"PROINTER" odbrusio Dukiću: Šta govoriti o tvojim milionima?

Kako prenosi SRNA, kompanija "Prointer ITSS" saopštila je da je za pet godina postojanja donirala milionska sredstva, da zapošljava više od stotinu stručnjaka sa natprosječnim platama, ali da nema kome nije palo na pamet da ih okrivi za sve i svašta, čak i za virus korona za šta je "posebno nadahnut milićki biznismen Rajko Dukić".

"Nije tajna da se mnogi odavno takmiče ko će sočniji naslov u medijima izmisliti i od činjenica izabrati samo ono što njegovom šefu ili, bolje čitajte - finansijeru odgovara ili sve to samo pretvoriti u laži. Inspiracija svih tih `zabrinutih i poštenih` da nam na leđa sada natovare i virus korona, za šta je posebno nadahnut milićki biznismen Rajko Dukić, ipak zadire u sferu naučne fantastike", poručili su iz "Prointera".

Iz ove komapnije navode da šta god da se /u/radilo, koliko god da se postiglo, kome god da se pomoglo, "`Prointer` je u njihovim scenarijima predstavljen kao "nedodirljiv", ali u isto vrijeme idealan za medijska i ostala potkusurivanja".

U tako osmišljenom predstavljanju čiji su epilog najčešće bili potpuno neosmišljeni napadi, "Prointer" napominje da kompanija nikad nije pomenuta u kontekstu svog učinka, društveno-odgovornog poslovanja i vrlo konkretno iskazane brige i realizovane pomoći za pojedinca.

"I nismo se naročito ljutili zbog toga, ali smo mislili da ta `maštovitost` neće baš toliko preći granicu", naglašavaju iz "Prointera".

Ističe se da je kompanija u svojih pet godina donirala milionska sredstva koja mnoge kompanije u te svrhe nisu dale ni za 20 godina postojanjam, te navode stipendije studentima od kojih su neki stigli do Sorbone i sportista koji su stigli na prestižna takmičenja, do sponzorstva brojnih naučnih, poslovnih, sportskih i kulturnih manifestacija koje su bile na korist široj društvenoj zajednici.

Pomoć za socijalno ugrožene, kako napominju, nikada nisu htjeli posebno da ističu, pa kažu da neće ni sada.

"U trenutku izbijanja pandemije virusa korona donirali smo i značajna sredstva zdravstvenim ustanovama i aktivno se uključili u sve vidove pomoći građanima, a sagledavajući ekonomske posljedice pandemije pokrenućemo i projekat pomoći mikrobiznisima u Republici Srpskoj", dodaje se u saopštenju, koje prenosi SRNA.

"Prointer", kako napominju, u ovom trenutku zapošljava više od stotinu stručnjaka raznih profila sa natprosječnim platama, a konkursi su im konstantno otvoreni za sve one koji žele da se oprobaju u IT sektoru, da uče i razvijaju svoje potencijale.

Od prvog dana do danas, dodaju, sve obaveze prema radnicima i državi uredno su i u roku izmirivane, bez dana zakašnjenja i bez marke dugovanja.

"Кod nas radnici ne dobijaju dio plate u koverti, što je za našu konkurenciju, koja često stoji iza tekstova koji se pojavljuju u javnosti, i dalje uobičajena pojava. I niko ih ne pita zašto kradu državu i radnicima sutra uskraćuju pravo na poštenu penziju, iako su godinama unazad imali monopol u IT sektoru i zgrnuli stotine miliona maraka", napominju iz "Prointera".

Naglašava se da u milione koji su spočitavani kompaniji "Prointer", "koji su bili su i ostali okosnica svih antiprointerovskih tekstova i tv priloga, nikada se nije zavirilo do kraja".

"U prikazu - `Prointer` je opet dobio posao, nikada se nije ušlo u analizu pomenutog posla ni što mu se zakonitost ne može osporiti, njegov značaj za širu zajednicu, ni njegov finalni proizvod. Taj proizvod, naročito njegov kvalitet nikada i nisu osporeni, u smislu argumentovane i stručne analize koja bi dokazala da taj i takav proizvod nije bio od koristi i nije imao svoju svrhu i upotrebnu vrijednost", navodi se u saopštenju.

Još manje je bilo značajno, napominju, što je u pitanju domaća kompanija koja ovdje hrani porodice i razvija informacione tehnologije "čije postojanje je u budućnosti skoro jedina garancija da ne ostanemo zemlja jeftine radne snage koja na kraju završi na gradilištima razvijenog zapada".

U nizu sličnih optužbi i napada, dodaje se, "Prointeru" se ovih dana spočitava i što je kao član, a ne nosilac konzorcijuma bio najpovoljniji ponuđač u projektu izbora stručne institucije za tehničke preglede vozila u Republici Srpskoj.

"Osim činjenice da naša kompanija nije glavni nosilac posla, već je to Centar za automobilsko inženjerstvo, koja je svaki put prenebregnuta, niko od zabrinuto-zainteresovanih za taj projekat nije upitao da li će, šta i na koji način finalni proizvod tog projekta poboljšati u oblasti tehničkog pregleda o čijem značaju ne treba posebno govoriti i koliko su vozači i kome do sada plaćali za istu uslugu", navodi se u saopštenju.

Zato je najvažnije, ističu, bilo staviti "Prointer" "u prvi plan i izmisliti cifru od 20 miliona КM, a zanemariti činjenicu da za te namjene toliko novca neće biti potrošeno ni za deset godina".

"Naprotiv, baš za tih 20 miliona uhvatio se vlasnik i predsjednik kompanije `Bokist` iz Milića, o čijim milionima je bespredmetno govoriti. Rajko Dukić čak ih naziva sredstvima Vlade koje će, prema njemu, izgleda odmah da dobije `Prointer`. Moderno je da nas blate, pa je i Dukić odlučio da nas cipelari", navode iz komapnije "Prointer".

U ovoj kompaniji ističu da je, koliko god im takva vrsta komunikacije nije svojstvena, nemoguće oćutati na prozivke čovjeka "čije će rukovođenje kompanijom i brojnim povezanim firmama u Milićima ostati upamćeno po dosad neupamćenim potezima prema zaposlenima", a posljednji u nizu "poteza za pamćenje" je, kako dodaju, korištenje aktuelne situacije za zabranu proslavljanja krsne slave za čije je kršenje zaprijećeno suspenzijom.

"Ne obraća Dukić pažnju na zakon i da radnik ima pravo dva dana na plaćeno odsustvo baš za krsnu slavu, odnosno vjerski praznik po izboru. Izgleda da ni inspekcija nije dovoljno obratila pažnju na njegovu javno okačenu odluku", napominju iz "Prointera".

Zaposlenima se u Dukićevim firmama, kako ističu, "prijetilo i ranije – ukoliko daju otkaz zbog odlaska na rad u inostranstvo, otkaz će dobiti i članovi njihovih porodica, ukoliko 30 odsto plate ne potroše u okviru kompanije, taj dio plate dobiće u bonovima, ukoliko su pušači, plata će im biti smanjena za vrijeme koje su proveli na pauzi".

"Prvi čovjek `Boksita` posebno je ostao upamćen po tome što je svoje zaposlene poslao na poligraf, sumnjajući da odaju poslovne tajne, po naredbi da radnici tokom ljetnjih mjeseci treba da pročitaju njegove četiri knjige, nakon čega je organizovano i `propitivanje` i po istorijskoj tužbi protiv ombudsmana zbog njihovog izvještaja o kršenju ljudskih i radnih prava u kompaniji `Boksit`", ukazali iz kompanije "Prointer".

Dalje se navodi da će "mimo tih bravura, iza Rajka Dukića ostati niz poslovnih kontroverzi, poput brojnih povezanih firmi koje vedre i oblače u Milićima, njegova `buna` i `kuknjava` kad god mu neki posao zaškripi i kad mu, kao po pravilu, svi postanu za nešto krivi.

"Iza Dukića i `Boksita` koji se hvali poštenjem u ovom trenutku ostalo je više od pola miliona maraka neizmirenih poreskih obaveza, kao i sumnje da ljekari iz specijalističke bolnice `Boksit` plate dobijaju u kovertama i na ruke. Radnicima svoje kompanije je brže-bolje već za mart smanjio plate za 30 odsto", naveli su iz "Prointera".

Кako se dalje dodaje "uprkos tome, Rajko Dukić je digao bunu i zbog odluke da tokom pandemije medicinski radnici u Republici Srpskoj dobiju po hiljadu maraka, jer se tako prazni budžet koji `mi u Boksitu punimo`".

"I baš zato što su i on, ali i mnogi drugi `kontrovezni biznismeni` koji se `takmiče” u milionskim dugovanjima prema državi /neki su dogurali i do 15 miliona КM/, u svakom trenutku spremni da iz rukava izvuku `Prointer`, valja ih podsjetiti da je, što se njih tiče, ćutanje zlato", napominju iz "Prointera".

Iz ove kompanije su dodali da "neke medije valja podsjetiti da ćutanje kakvo sve češće praktikuju nije zlato, posebno one koji su se ispod žita dali u `reketaške pohode` i sakupljanje apanaža za neobjavljivanje tekstova, a sve to dok se javnosti predstavljaju kao /prvo/borci za istinu i pravdu.

"To što nama nije palo na pamet da budemo dio te priče očigledno je i povod i razlog da im budemo `vječna` zanimacija. Sve zajedno još jednom valja podsjetiti da je kompanija `Prointer ITSS` godinama ulagala i ulaže u razvoj IT sektora na ovom prostoru, osvajanje globalnih tehnologija, razvoj ljudskih potencijala i kadra koji će svojim znanjem i umijećem moći da bude konkurentan na svim meridijanima", naglašavaju iz ove komapnije.

Njihova vizija, kako ističu, da postanu moderno društvo možda će se još duže vrijeme kositi sa sitnim šićardžijama i onima kojima je kreda i tabla granica.

"Zato smo uvijek spremni da sve svoje proizvode pokažemo, prikažemo i obrazložimo svima koji budu htjeli, smjeli i umjeli da pitaju", poručili su iz "Prointera".

(SRNA)

Komentari / 88

Ostavite komentar
Name

Mirkovic

25.04.2020 18:04

Prointer,Dukic i Srna kakva gamad....

ODGOVORITE
Name

Re

25.04.2020 18:40

Dukic umjesto da suti on otvara svoju arhivu za koju je mozda mislio da je zastarila. Haahha

Name

Milorad

25.04.2020 19:14

Ista volumenta se takmiči koće više da opljačka građane, pogotovo u ovo vreme koje im pogoduje i daje slobodu, dok su građane stavili u logore i da nemaju nikakva prava, sem da naplaćuju račune od istih i s*tim novcem bogate ti isti pojedinci

Name

Boris

25.04.2020 19:20

Prvo zakon o porijeklu imovine, pa ćemo onda o poštenju i biznisu

Name

1000KM

25.04.2020 19:31

Pocelo je sa Bozijom pomoci...Zivim za taj dan kada ce se otimati tajkunima i kada ce se hapsiti.Posebno ovi sto su na nelegalan nacin i preko ledja obicnog covjeka zgrnuli milione.Za apoteke im trebalo...

Name

Rus

25.04.2020 19:58

Lopov lopovu oči vadi a mi smo "navijači". Da Bog sačuva.

Name

Valter

25.04.2020 20:23

Koliko je PROINTER napravio posla sa firmama u vlasništvu fizičkih lica a koliko sa javnim ustanovama i preduzećima na namještenim tenderima.Sve milione su dobili od naših para.Kud nemamo još tako uspješnih kompanija budžetsko orijentisanih

Name

Bravo majstore

25.04.2020 20:40

Tako je, samo rtvbn, samo istina ;)))

Name

Nostradamus

25.04.2020 20:49

Re Rus.Mislio si napisati lopov lopovu oci ne vadi,a mi smo samo navijaci i placamo i jedne i druge.

Name

Srb in

25.04.2020 21:27

Bravo Prava kvalifikacija, kolektivna.

Name

Ogavan lopovluk

25.04.2020 22:46

Ogavan lopovluk i tvoj i tatin.

Name

Re

26.04.2020 05:08

Sve bi bilo u redu da Prointer ne pripada predsednikom sinu. Zašto taj isti Prointer nije bio državna firma, može valjda nešto i Državi da pripada, a ne sve predsedniku i njegovoj familiji?!

Name

Nada

26.04.2020 05:49

Samo sam pročitala par rečenica ovog teksta i pitam Prointer kako vas nije sramota. A kad prije i na koji način zaradiste toliki novac da možete biti toliki donator. Mislite da se to ne zna i ne može dokazati. Istina niste jedini. Korupcija i otimačina to ste vi. To je istina i ništa drugo.

Name

Buducnost

26.04.2020 06:07

A sta reci za kontravezne milionere kada se sve zna i svi znaju od bebe do dede! A smo nezna ,ko treb da zna !

Name

Владимир

26.04.2020 06:08

Za 1000 KM: A koliko ti misliš da živiš godina? 1000? E, onda možda...ovako...to što ti jedva čekaš...to je tvoj problem...

Name

Vlad Tepeš

25.04.2020 18:09

Zar ovi sebe stvarno smatraju kompanijom? Obična politička kreatura.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

25.04.2020 18:54

Ovo postaje sve zanimljive.

Name

re

25.04.2020 19:48

Prezir pocinje kada sve shvatis ! Davo se prestavlja ko andeo.Pocinju se glodati medu sobom olosi

Name

XXXL

25.04.2020 18:10

Ko o cemu , K...A o postenju...

ODGOVORITE
Name

Srb in

25.04.2020 18:11

Opa Rajko. O kakvih pola miliona KM, poreskih dugova, govore ovi iz Prointera?? Oni sigurno imaju tačnu informaciju. Ovome se sigurno nisi nadao.

ODGOVORITE
Name

Besa

25.04.2020 20:43

A priznaješ da duguješ lopove. Za budžet koji puniš. Bagro lopovska. Još se koprcaš, ali gotov si.

Name

Nok nok

25.04.2020 18:12

Rajko ne diraj ni Cezara ni sina Bruta.

ODGOVORITE
Name

re

25.04.2020 21:13

Kroz istoriju, prate nas sve zanimljiviji branioci Srpstva i postenja. Tako da je sin, kockar i prevarant, morao prodati i pokojnog tate BISTU.Dali je kazna Bozija ili je sudbina?? Toliko o nasim cuvenim i postenim PASICIMA.

Name

Mato

25.04.2020 18:14

Staces posten andzeli svi lazu Oni su posten

ODGOVORITE
Name

SVE

25.04.2020 18:15

PARE KOJE PROINTER ZARADI SU NARODNE JEL IH NAPLACUJU IZ BUDŽETA .KO PUNI BUDŽET!? STO SE NE OPROBATE MALO NA ZAPADU TAMO NEMA NAMJESTANJA TENDERA KAO OVDE!? VI UVJEK JEDINI I NAJPPVOLJNIJI PONUDJAV,AJMO MALO PRICATI BAJKE!? PROĆE I VASE NADAM SE!

ODGOVORITE
Name

Re Sve

25.04.2020 20:16

A pare koje je zaradio Rajko Dukić su njegove jeli???? Pa najveći lopovi ne lopovi već LOPOVČINE su upravo svi oni koji su imali veze sa SDSom U svakoj opštini gdje je SDS vladao trava ne niče...

Name

E

25.04.2020 18:16

Ma vrh! Ko o čemu..... O poštenju

ODGOVORITE
Name

srbin pravi

25.04.2020 18:17

Podrska Igoru Dodiku nasem buducem predsjedniku. Momak je iako veoma mlad, vec dokazani biznismen i veliki srbski patriota. Narod RS moze da bude srecan jer kada nas vise ne bude vodio Milorad, preuzece nas Igor Dodik. Podrska za buduceg predsjednika i partiju SNSD!

ODGOVORITE
Name

srbin krivi

25.04.2020 18:43

Srbine ako tako misle mnogi srbi nema nas nigdje,,ti predvidjas koce zamijeniti Dodika,,tebi je korona stvarno narusila zdravlje ,,ludace

Name

Mirko

25.04.2020 18:51

Najveci srBski patriota jos od vremena Milosa Obilica.Kako ste ga opisali jos malo pa ce postati svetac.Naucite prvo pravopis pa se onda javljajte

Name

Diagnoza

25.04.2020 18:51

Sta uzimas?

Name

re srbin

25.04.2020 18:52

DRAGI SRBINE O KAKVOM BIZNISU TI PRICAS I TISI U SEKTI...ZARAZEN SI PUNNNNNOOO

Name

Re srbin pravi

25.04.2020 18:52

Jel to prointer pise? Zelja ti je pusta p......

Name

Re Srbin pravi

25.04.2020 19:40

I Rašo svojevremeno Sašu vidio kao kneza pa vidis gdje zavrsi. Nemoj slutiti...

Name

Bojan

25.04.2020 20:24

Jedini gluplji od ovog bota je moron sa portala koji odobrava ovaj retardirani komentar na svakoj temi.

Name

RE srbin pravi

25.04.2020 23:38

Zbog tebe i takvi kao ti supljih glava i praznih mozgova, nama i jeste ovako, svugdje jad i bjeda, kud god krenes u ovoj opljackanoj drzavi. Udario lopov na lopova. Prointer postao kompanija od narodnih para gradjana sa budzeta. A Dukic isto kao i vi samo je on bio prvi. Koja drskost i bezobrazluk PROINTA da se javno oglasava i udara na istog lopova Dukica. Kad ste sve znali za ovo, sto ste cutali do sad, znaci da ste isti.!!!! UDARIO LOPOV NA LOPOVA.!!!!

Name

Miloš

25.04.2020 18:19

Iz PROINTERA se obraćaju takvim tonom da bi čovjek pomislio da su majka Tereza i da nije njih, nestala bi Republika Srpska. Moj zaključak je da ste vi isti i da je ovdje udario lopov na lopova!?

ODGOVORITE
Name

Sin palog borca

25.04.2020 18:52

Ma jel to onaj lik sto mu tata dade par miliona bezpovratmog kredita da se ne bi drogiro. Mamu li vam j.bem, zato su nam ocevi zivot dali. Mozes Rajka povici za onu stbar.

Name

Gost

25.04.2020 18:20

Prointer ima prednost mile mu je valjda otac a on je po tvrdjenu blizih i bog, ogromna prednost sto je on jedini u BiH da dobije svaki posao i da sve uradi po svim normama koje sam postavi sam ispunjava. A ovaj iz Milica je isto slucaj za sebe polako izlazi da bio umjesan sa svima od rata do danas, nije lako objasniti kad narod nema sta jest a oni zive u izobilju i prirodno da se osile,

ODGOVORITE
Name

Dan

25.04.2020 18:24

Poštemjačine, uzmete milone od države, ni zašta, pa kao vi dajete i pomažete sirotinju. Sram vas bilo. Veliki ste vi muljatori, pa niko nije lud. Ko o čemu k. O poštenju. Sjašite sa grbače sirotinji, pohlepnici, čak je i rajko bolji od vas

ODGOVORITE
Name

Opaaa

25.04.2020 19:10

Udarioo tuk na utuk!!!ne zna se ko je posteniji!!! Samo sto pre odblokirati pravosudje zakon za sve jednak pa od rata do danas!!!!po zasluzi!!! Novokomponovani bogatasi kako ste poceli sta ste radili i kako ste kapital za Ginisa!!!stekli !! Pravna drzava mora profunkcionisati!! Niko iznad zakona ne moze biti!!

Name

Milan

25.04.2020 18:25

Al se spremaju komentari od dušebrižnika, samo kad se odjednom pojavi 100 komentara.

ODGOVORITE
Name

Goran

25.04.2020 19:19

E moj Milane bote SNSD...Koji od ovih komentara ne odgovara istini?Svi znaju ciji je Prointer(pitajte Nesica,Luku Petrovica,Ministra za IT Rajcevica),te kako i na koji nacin dobija poslove.Sve se narucuje i placa iz budzeta Republike Srpske ili sa racuna njenih javnih preduzeca: Puteva RS,Elektroprivrede RS,Elektrobijeljine,Poreske uprave itd...A novca za pomoc privredi i za medicinsku opremu u vrijeme korone ce biti samo ukoliko bude kreditnih sredstava...Narod nece moci kraj sa krajem da sastavi.

Name

Krđo

25.04.2020 18:27

Da je država prava i Prointer i Dukić bi vratili pokradeno i bili sklonjeni iz javnog zivota.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

25.04.2020 18:27

Izvinjavam se svima Vama, pročitao sam samo naslov i prvi pasus. Dalje nisam mogao. Pao mi na pamet onaj "svjetski film", naš, "Ko to tamo peva" i ona jedna, između mnogih drugih čuvenih, rečenica: "Dalje nećeš moći"?! E tako. I ja dalje nisam moga čitati o tom Prointeru, nego ću samo naslutiti šta je bilo dalje u tekstu pa ću napisati : Lopovska država!

ODGOVORITE
Name

ime

25.04.2020 18:31

Što jest', jest'... Valjalo bi još spomenuti i Dukićev autobusni prevoz. Mislim da je zato on najviše i reagovao, jer ukoliko se malverzacije na tehničkim pregledima svedu na minimum, ili iskorijene, 80% njegovih autobusa neće vidjeti puta.

ODGOVORITE
Name

Minhauzen

25.04.2020 18:35

Beštije pobite se !

ODGOVORITE
Name

Mali mis

25.04.2020 19:07

Ali pitas li se cije je Drina osihuranje?

Name

Kum

25.04.2020 18:36

Bla Bla Bla.Zivela Korona

ODGOVORITE
Name

BL

25.04.2020 18:37

Daleko vam kuća, oboma, neljudi i zlotvori...

ODGOVORITE
Name

RS

25.04.2020 18:55

Jel' ovo za Prointer napisao mozda Vučič???

Name

Branislav

25.04.2020 18:48

kakve pare ovi iz prointera davaju i pomazu kad su dobili 20 miliona km..sad ispade da oni imaju pa sto uzimaju od drzave neka vrate sirotinji sirotinjsko

ODGOVORITE
Name

IT regular

25.04.2020 18:49

Najbolje je R.Dukica opisao Z.Avramovic. Ali,ovo saopstenje Prointera zahtijeva analizu.Prointer je firma koja je za samo nekoliko godina postojanja dosla do prihoda od nekoliko desetina miliona KM. Ako analiziramo prihode,to je novac iz budzeta RS ili iz budzeta javnih preduzeca iz RS(mislim oko 90%).Kada sa ovim povezemo izjavu javno priznanje M.Dodika da je najblizi clan njegove porodice povezan sa firmom Prointer,lako je zakljuciti da se radi o"Trgovini uticajem",jer se Prointer finansira gotovo iskljucivo iz novca gradjana RS.U ovom saopstenju Prointer se hvali milionskim pomaganjem kao drustveno odgovorna firma...ali ne kaze se da je taj novac zaradjen mnogobrojnim tenderima za sve i svasta vezano za IT sektor kako bi se zaradiili enormni profiti.Da je suprotno , Prointer bi se hvalio nekim dobijenim tenderom u zemljama EU ili u svijetu.Drugo pitanje je koji su to proizvodi Prointera?Da li su ih njihovi IT strucnjaci smislili i patentirali neki softver ili su kupljeni i "doradjeni" uz opet enormne cijene i troskove za krajnjeg korisnika,kao i ogromne troskove odrzavanja istih tih softvera.Da li je neko njihovo IT rjesenje nagradjeno ili primjenjeno od strane bilo koje IT kompanije iz EU ili svijeta izvan RS.Boksit i Swislion su veliki sistemi bez obzira mozda na njihove kontraverzne vlasnike.Ove firme posluju godinama i njihov prihod ne dolazi iz budzeta,vec iz poslova na trzistu...za razliku od Prointera....koji se finansira samo iz budzeta,za toboz potrebna IT rjesenja...Zalosno je sto su dosla vremena da Prointer nekome drzi slovo o poslovnoj i moralnoj etici,ali i o brizi prema svom narodu i radnicima,prema budzetu koji redovno smatraju kao svoj dzeparac...jer ovdje vazi ona narodna "Cega se pametan stidi...!".

ODGOVORITE
Name

Mile

25.04.2020 19:35

U pravu ste 100% .. Korištenjem uticaja dobivaju poslove kod drzavnih firmi i pljačkaju državu - narod.Sve istražiti,oduzeti nezakonitu dobit i bagru na dugogodišnju robiju za primjer drugima,..da nikome ne padne napamet da tako pljačka narod..nešta slično kao Senader..

Name

Vlad Tepeš

25.04.2020 19:40

Tako

Name

Nada

26.04.2020 05:58

Sve što je napisao it regular slažem se i hvala mu na ovoj strpljivoj i istinitoj analizi.

Name

Re Mile

26.04.2020 10:42

Ko ce ih poslati na robiju? Je li onaj rezimski specijalni tuzilac Miodrag Bajic sa svojom svitom iz posebnog odjeljenja za sakrivanje korupcije. Nema od toga nista dok se tuzilastva ne raspuste i nova sa drugim ljudima osnuju.

Name

ZA PROINTER

25.04.2020 18:50

STA VI KOME DA KAZETE STOKO, VI STE NA BUDZETU AL BUKVALNO. DA NE DOBIJETE NI JEDAN TENDER 3 MJESECA KLJUC BI U BRAVU STAVILI! VISE DOBIJETE NOVCA ID BUDZETA NEGO SVI ZAPOSLENI NA BUDZETU!

ODGOVORITE
Name

svaka ti cast

25.04.2020 19:10

E svaka cast druze nekasi izruzio svesi rekao kako jeste ziiivvvviiiooo ,,sve su to proleteri teski

Name

Boris

25.04.2020 18:53

Ku.va ili ku.ve o poštenju. Rugala se šerpa loncu itd. Meni je drago da se oni POŠTENI BIZNISMENI malo prozivaju

ODGOVORITE
Name

Mile tr.

25.04.2020 19:06

Prrionter se razbaciva sa narodnim parama,..tender za informacioni program u šumama srpske 17 miliona km,taj isti posao bi stručnjaci uradili za 800.000 km i da im ostaje.Sve tendere i poslove koje je dobio i "odradio" prointer istražiti i stručna lica provjeriti...svu nezakonitu dobit oduzeti i odgovorne strpati na robiju.! Pa čijim se parama prointer razbaciva...od nas poreskih obveznika...pa nije više niko budala!

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.04.2020 19:09

Ljudi is srpskih šuma pričaju koju prevaru radi prointer...program u Srbiji koja ima više šuma košta 2.5 mil.km a kod prointera 17 mil.km..HALO pa jel to normalno i moralno...sve će doći na provjeru...

ODGOVORITE
Name

Idemo dalje

25.04.2020 19:10

Dukiću znaš li da su se pojavile izjave visokih dužnosnika iz Vlasenice iz prije ratnog i ratnog perioda u kojom te svi direktno terete za ratna dešavanja i neke jako gadne događaje, postoje izjave ljudi koji su stucajem okolsoti ostali živi i koji su izjave dali i u kojim se do detalja opsiuje tvoje de facto odgovornost tako da priuča da te nema nigdje u papirima i naredbama ne pije više više vode. Dukiću opasno si se zamjerio jako upornim ljudima koji će te rasrinkati do kraja i dekontaminirati prostor i razbiti sve laži i podvale koje serviraš godinama

ODGOVORITE
Name

Hari

25.04.2020 20:56

Kad Dukić ovako maltretira radnike..može se zamisliti šta je radio bošnjacima...odaće ga njegovi najbliži suradnici..

Name

Bitno

25.04.2020 19:26

Je da su počeli obračuni između sebe , onih koji su sve što su mogli oteli od naroda i još uvijek otimaju . Moglo bi nešto i da se desi , ali dobro za ovaj napaćeni narod , da se pljačkaši između sebe pozavađaju i otkriju jedni druge , naravno koliko i šta je ko opljačkao , mada se i sada otprilike sve zna . Samo napred .

ODGOVORITE
Name

Лука

25.04.2020 19:29

Боже мој, поштене фирме! Све регуларни тендери, силне милионе зарадили, а онда се као хвале да су они помагали све редом, да су плате велике и сви доприноси плаћени?! И други би то радили, али не могу добити послове од вас, најчешће сте једини на "тендерима".

ODGOVORITE
Name

Ko "Prointer" tj Bogin sin

25.04.2020 19:34

Odbrusio. Ma fuj, Pljackas i za vrijeme ovoga virusa, sramcda te bude, a narod patite....

ODGOVORITE
Name

Hmm

25.04.2020 19:36

Zna li neko neku privatnu firmu koja je angazovala ove iz Pro...nesto da im zavrse naprave implementiraju....??!!

ODGOVORITE
Name

Re

25.04.2020 20:43

Lanaco

Name

B L

25.04.2020 19:42

Ma sjajno,nema potrebe da se brinemo pored ovakve dobrote !

ODGOVORITE
Name

Jajara

25.04.2020 19:44

Pravićemo mi Dukića od blata, kada nas ovaj blento zajaši.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

25.04.2020 19:46

Ovo je pravi bratoubilački rat!

ODGOVORITE
Name

Googl

25.04.2020 19:48

Kao uredne plate u doba korone ...Pa kako i nebi kad dobiju posao 35 miliona za vreme nerada vanrednog stanja i drugih 50 tendera....

ODGOVORITE
Name

BANJALUKA69

25.04.2020 19:51

BARA SVE PLIĆA I MANJA A KROKODILA PUNO hahaha ,,,,Siguran sam u to dragi moji sugrađani samo se još malo strpite BIĆE NAMA MNOGO BOLJE

ODGOVORITE
Name

DNS Bijeljina

25.04.2020 20:03

Srce mi se cijepa zbog Prointera...pa kud Rajko udari na jedinu postenu firmu u RS.

ODGOVORITE
Name

bijeljina03

25.04.2020 20:43

Davno jednom sjedimo prije 15 god. I kaze jedan moj ratni drug da nije vidio u zivotu covjeka drskog kao Dodika. Mali je na tatu,samo sto je napuhan klinac nego je i drzak za deset puta vise od tate Cuj dao on milione u sadaku i pomaze socijali,e sad me bijes fata da bi ga nabio nogom u guzicu

Name

Lopovi

25.04.2020 20:21

su skovali nekakav prljav plan i nista im ne vjerujem svi su nevidjena bagra i ne nasjedajte na ovo!! Kada izgube sve u zatvor!!!

ODGOVORITE
Name

Srb in

25.04.2020 20:41

Jao Rajko, kako si glup. Izmedju Prointera,čitaj Igora Dodika, i tebe RTRS će uvijek izabrati da podržava njega. A što se tiče tvoje konstatacije da si na portalima pročitao mnoštvo negarivnih komentara na svoj račun, treba da ti je jasno da si najomraženiji lik i u Milićima i na regiji. Lažeš kako su Milići mjesto sa najmanjim odlivom stanocnika. Čosta ,bolesna laž. Ko god je mogao da ode otišao je, i još uvijek odlazi. Pa čak i tvoji najbliži srodnici. Sestrići,rodjakovići,kumovi...ne đele da trpe tvoju torturu i da podržavaju tvpje jednoumlje. Onu šaki jada koja je ostala nastavi da poligrafišeš,ponižavaš,maltretiraš ... Bolje ni ne zaslužuju

ODGOVORITE
Name

Re:

26.04.2020 09:55

Da i ja sam čuo da mu se pola familije iselilo, a sa ostalih 45% je u zavadi. Preostalih 5% radi u Boksitu ili Drina osiguranju.

Name

Milan

25.04.2020 20:56

E ovo je dobro kad se lopovi pocnu klati i optuzivati izmedju sebe

ODGOVORITE
Name

Cognito ergo sum

25.04.2020 20:57

Meni se cini da je ova prica sa Dukicem slicna onoj sa Draskovicem,usled nedostatka novca (budzet prazan-drzava sistematski opljackana) Baja je pritisnuo lokalne tajkune da uplate vece novcane sume (mozete to nazvati i reketom),na sta je Draskovic odgovorio na svoj nacin,a Dukic na svoj,a u sustini su obojica rekli isto-"Mi cemo da radimo i zaradjujemo,a vi cete da pljackate-e pa nece da moze".Da se razumijemo,oni se ne razlikuju mnogo,isti su,i nikad Dukic ne bi radio ono sto mu iz Prointera spocitavaju da mu to drzava i pravosudje nisu dozvolili,isto vazi i za Draskovica.Niti bi Prointer dobio desetine namjestenih tendera i obrnuo destine,a mozda i stotine,miliona KM da iza njih ne stoji "NEKO" sa samog vrha vlasti.Kao zakljucak-i jednima i drugima je omogucio da rade to sto rade isti "NEKO". E pa taj " NEKO" mora sto prije da ide sa vlasti jer ako su poceli da kukaju multimilioneri sta tek mi sirotinja da kazemo?! P.S. Ovo saopstenje Prointera kao da je pisao Zeljko Mitrovic,a mozda i jeste.

ODGOVORITE
Name

Kiki

25.04.2020 21:03

Prvo Draskovic sad Dukic kao da nesto slute....

ODGOVORITE
Name

Branko

25.04.2020 21:37

O kakve postenjacine!!!!!

ODGOVORITE
Name

ratni profiteri

25.04.2020 22:18

Ako je sve tacno sto sin iz Prointera govori sto to tata ne sprijeci toliko bezakonje i ne zastititi radnike u Boksitu???

ODGOVORITE
Name

Uskoro

26.04.2020 05:29

Veoma brzo će se i to desiti...Mnogi će se naći u zatvoru gdje im je mjesto odavno trebalo da bude..

Name

Aco

26.04.2020 05:41

Fuj

ODGOVORITE
Name

Cigo

26.04.2020 07:42

Oni po dogovoru jedan drugog napadaju i stiču bogstvo u poslovima od kojih bi im pozavidili i vlasnici zapadnih kompanija. Na Sokocu 25 godina laje Cicko na Mirka Čolovića i obrnuto a oni Kumovi i po dogovoru, meni opština tebi šumsko gazdinstvu. Mala opština a pozavidili bi im i Dukić i Prointer.

ODGOVORITE
Name

Stranac

26.04.2020 09:01

Čisto radi istine da se zna da sam SNSD napustio dan posle glasanja za ovaj Zakon o javnim nabavkama BIH. ProSin se našao da priča kako nije moguće osporiti zakonitost dodjele poslova, naravno kada je korupcija = Zakon i babo Bog premjestio druga Ranka iz KRŽ u Reviziju da daje petice vlastima kako lijepo i pametno privatizuju budžet. PS: pitam se samo jesu li sportisti one crnkinje ?

ODGOVORITE