Помоћ повратничких породица у Дрвару, Гламочу и Грахову

Федерално министарство расељених особа и избјеглица доставило је помоћ повратничким породицама у виду пакета хране и хигијене  у општинама Дрвар, Гламоч и Грахово.

Босна и Херцеговина 24.04.2020 | 15:42
Помоћ повратничких породица у Дрвару, Гламочу и Грахову

Представници Министарства, начелница општине Дрвар Душица Рунић са локалним представницима повратника доставили су помоћ повратницима.

"Обухватили смо породице којима је оваква врста помоћи битна. У Дрвару, Гламочу и Грахову је велики број повратника, породице старије доби, а и породица са малом дјецом, па ће им ова помоћ добро доћи с обзиром да су овим категоријама кретања ограничена. Помоћ представља солидарност која нам је потребна више него икад.

Желим да истакнем одличну сарадњу са Федералним министаратсвом расељених особа избјеглица, једино су Министарство у Влади ФБиХ с којима имамо сарадњу. Надамо се и будућој подршци."- изјавила је начелница Дрвара Душица Рунић

Након проглашења пандемије Федерално министарство расељених особа и избјеглица је започело дистрибуцију помоћи рањивим категоријама повратника.

"Појављивањем корона вируса ЦОВИД-19 и мјерама превенције које су повратници поштивали, одлучили смо породицама у стању потребе доставити основне животне намирнице. Реализацијом данашње испоруке помоћи обухваћено је оваквом врстом подршке  око 2000 повратничких породица у свим регијама у којима је значајно остварен повратак.

Подржали смо 300 породица у Дрвару, Гламочу и Грахову, настојећи да помоћ дође до најугроженијих и вишечланих породица са дјецом" казао је федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дрвар

24.04.2020 14:06

Нек су се господа која имају по 10 000 км плате усликала поред помоћи па куд пукло да пукло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

24.04.2020 19:22

ДАЈТЕ ДОСТА СОЛИ СИРОТИЊИ БОЉЕ ПИЈУ ВОДУ НЕЦЕ БИТ ГЛАДН.ЛОПОВИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

24.04.2020 19:42

Еее господо драга могли сте мало обратити пазњу и на нас мало повратника у Бихацу и око Бихаца...барем коју маску и рукавице да добијемо ако ниста друго...срамота невидјена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељак јесам али нисам луд

25.04.2020 13:22

Давно овј народ за служује више од пакета са времена не врјеме ови људи су часни поштени њима требају радна мјеста да могу да зараде и да живе од свог рада а не нечија помоч у пакету

ОДГОВОРИТЕ