Pomoć povratničkih porodica u Drvaru, Glamoču i Grahovu

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica dostavilo je pomoć povratničkim porodicama u vidu paketa hrane i higijene  u opštinama Drvar, Glamoč i Grahovo.

Bosna i Hercegovina 24.04.2020 | 15:42
Pomoć povratničkih porodica u Drvaru, Glamoču i Grahovu

Predstavnici Ministarstva, načelnica opštine Drvar Dušica Runić sa lokalnim predstavnicima povratnika dostavili su pomoć povratnicima.

"Obuhvatili smo porodice kojima je ovakva vrsta pomoći bitna. U Drvaru, Glamoču i Grahovu je veliki broj povratnika, porodice starije dobi, a i porodica sa malom djecom, pa će im ova pomoć dobro doći s obzirom da su ovim kategorijama kretanja ograničena. Pomoć predstavlja solidarnost koja nam je potrebna više nego ikad.

Želim da istaknem odličnu saradnju sa Federalnim ministaratsvom raseljenih osoba izbjeglica, jedino su Ministarstvo u Vladi FBiH s kojima imamo saradnju. Nadamo se i budućoj podršci."- izjavila je načelnica Drvara Dušica Runić

Nakon proglašenja pandemije Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je započelo distribuciju pomoći ranjivim kategorijama povratnika.

"Pojavljivanjem korona virusa COVID-19 i mjerama prevencije koje su povratnici poštivali, odlučili smo porodicama u stanju potrebe dostaviti osnovne životne namirnice. Realizacijom današnje isporuke pomoći obuhvaćeno je ovakvom vrstom podrške  oko 2000 povratničkih porodica u svim regijama u kojima je značajno ostvaren povratak.

Podržali smo 300 porodica u Drvaru, Glamoču i Grahovu, nastojeći da pomoć dođe do najugroženijih i višečlanih porodica sa djecom" kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Drvar

24.04.2020 14:06

Nek su se gospoda koja imaju po 10 000 km plate uslikala pored pomoći pa kud puklo da puklo.

ODGOVORITE
Name

TITO

24.04.2020 19:22

DAJTE DOSTA SOLI SIROTINJI BOLJE PIJU VODU NECE BIT GLADN.LOPOVI...

ODGOVORITE
Name

Aco

24.04.2020 19:42

Eee gospodo draga mogli ste malo obratiti paznju i na nas malo povratnika u Bihacu i oko Bihaca...barem koju masku i rukavice da dobijemo ako nista drugo...sramota nevidjena...

ODGOVORITE
Name

Seljak jesam ali nisam lud

25.04.2020 13:22

Davno ovj narod za služuje više od paketa sa vremena ne vrjeme ovi ljudi su časni pošteni njima trebaju radna mjesta da mogu da zarade i da žive od svog rada a ne nečija pomoč u paketu

ODGOVORITE