Још 28 позитивних особа у Хрватској, једна преминула

- Директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак изјавио је данас да је још једно лице у Хрватској преминуло од посљедица вируса корона, а да је у посљедња 24 часа потврђено још 28 позитивних случајева.

Регион 24.04.2020 | 14:55
Још 28 позитивних особа у Хрватској, једна преминула

Цапак је рекао да је ова особа преминула у 92. години, те да је била хронични болесник.

Према његовим ријечима, то је 51. особа у Хрватској која је преминула од посљедица вируса корона.

"У посљедња 24 часа забиљежено је 28 новозаражених чиме је укупан број достигао 2009. Тестирано је укупно 30.213 лица, а од јуче имамо 1.360 нових тестова. Проценат позитивних је 6,65 одсто. Имамо 99 новооздрављених", рекао је Цапак на конференцији за новинаре Националног штаба цивилне заштите.

Он је додао да је хоспитализовано 325 лица, од којих је 21 на респиратору, док се у самоизолацији налази 12.181 лице, преносе хрватски медији.

Због повољније епидемиолошке ситуације, Национални штаб цивилне заштите најавио је укидање дијела мјера забране које су уведене због опасности од ширења вируса корона.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић рекао је да ће попуштањем мјера бити омогућен рад трговинама, осим оних у тржним центрима, туристичким агенцијама и спортистима прве и друге категорије, док ће вјерска окупљања бити дозвољена од 2. маја.

Према његовим ријечима, продаја меда, пчелињих производа, јаја, воћа и поврћа биће дозвољена од 5.00 до 8.00 часова.

Божиновић је додао да ће бити омогућен трамвајски и други јавни, градски и приградски превоз.

"Радно вријеме се враћа на период прије епидемије, али ће трговине које имају више од десет часова рада морати имати паузу од најмање сат времена уз чишћење. Недјељом и празницима биће дозвољен само рад киоска, пекара и трговина на бензинским станицама. Све подразумијева придржавање епидемиолошких мјера", истакао је Божиновић.

Он је навео да и даље не могу радити субјекти у којима су радници у блиском контакту са клијентима.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар