Формиран предмет због смрти труднице на УКЦ РС

Окружно јавно тужилаштво Бањалука запримило је од бањалучке Полицијске управе медицинску документацију изузету из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске о смрти труднице Илијане Манојловић, саопштено је из овог тужилаштва.

Република Српска 24.04.2020 | 13:03
Формиран предмет због смрти труднице на УКЦ РС

У саопштењу се додаје да је ово тужилаштво наведеном предмету дало апсолутни приоритет у раду и поред тога што ради са смањеним капацитетом због пандемије вируса корона.

Како се наглашава, медицинска документација, од тренутка пријема у болницу труднице до њене смрти, запримљена је јуче у 14.00 часова.

"Полицијска управа Бањалука није предузимала било какве друге процесне радње, а на основу запримљеног материјала Тужилаштво је формирало предмет о овом догађају", појашњава се у саопштењу.

У саопштењу се подсјећа да је по наредби овог тужилаштва, у понедјељак, 20. априла, у Заводу за судску медицину Републике Српске извршена обдукција тијела труднице, те се додаје да налаз обдукције још нису примили.

"Њиме ће бити утврђен тачан узрок смрти труднице и Тужилаштво ће на основу тога утврдити постоје ли у конкрентом случају пропусти и одговорност љекара, те ће у складу са тим одлучити да ли ће формално-правно отворити истрагу", наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Бањалука је у суботу, 18. априла, поступила по пријави да је на Универзитетском клиничком центру Републике Српске преминула трудница, те о овоме обавијестила дежурног тужиоца.

Дежурни тужилац је наредио да се достави захтјев УКЦ-у ради достављања медицинске документације.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бањалука

24.04.2020 11:56

Потребно је обавити стручну и поштену истрагу,што прије! Лично знам да су неки од прозваних доктора бахати ,недовољно стручни и корумпирани! Молим надлежне органе да истрагу проведу брзо и казне одговорне.Како се ради о теском дјелу претпостављам да би неки требали бити у притвору до оконцања поступка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

24.04.2020 16:48

Зашто се мајке и жене које су рађале не удруже и затраже састанак са министрима здравства и муп и истрају да се казне неодговорни доктори који су уништили једну нормалну породицу која је трајно обиљезена.

Name

Памет у главу

24.04.2020 12:25

Дај бозе да се бар истрага доведе до краја како треба кад вец неспособни струцњаци којим аплаудирамо нису могли да спасе зену ако је дјете било мртво. Јадни смо ми овдје И са здраством сколством судством нек је нам бог у помоци ако га има јос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.04.2020 12:48

Како др Голица затворисе на мјесец дана, а није убио цовјека. Ови два зивота убили и ником ниста! Ови су странацки миљеници, па могу све.

Name

Сара

24.04.2020 13:29

Који су доктори у питању да будуће труднице знају и избјегну нежељени исход?

Name

Скептик

24.04.2020 13:32

Ре, Пази, наводна жртва још је признала да му је др Голић спасио живот! Значи, спасио живот и ухапшен а овде су убили жртву и још су на слободи. Како сад нико није задржан у притвору 30 дана сати због могућег утицаја на свједоке?

Name

Никад више

24.04.2020 15:03

Ре Сара, Сви су они горе исти. Сви који су горе рађали знају какве су то битанге и ако на вријеме не даш паре нико те и не погледа.... Отворено и јавно траже и узимају и то доктори, фуј

Name

Ре

24.04.2020 18:03

Др Голица ухапсисе на основу изјава свједока, стависе лисице и то све пред камерама. Сада несто цекају, формирају неке комисије... Дотицни и даље сви раде, нико није ни суспендован, о утицају на свједоке ни спомена.

Name

Сњезана

24.04.2020 15:48

Никад висе, Зива истина! Теско оном ко нема новаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

24.04.2020 17:17

Зиво ме занима ста це днк доказати увези ове смрти а колико знамо ниста јер днк морају слати у београд или загреб надам се да знате о цему писем ако не онда сте ста па сљепи поред оцију

ОДГОВОРИТЕ