Formiran predmet zbog smrti trudnice na UKC RS

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zaprimilo je od banjalučke Policijske uprave medicinsku dokumentaciju izuzetu iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske o smrti trudnice Ilijane Manojlović, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Republika Srpska 24.04.2020 | 13:03
Formiran predmet zbog smrti trudnice na UKC RS

U saopštenju se dodaje da je ovo tužilaštvo navedenom predmetu dalo apsolutni prioritet u radu i pored toga što radi sa smanjenim kapacitetom zbog pandemije virusa korona.

Kako se naglašava, medicinska dokumentacija, od trenutka prijema u bolnicu trudnice do njene smrti, zaprimljena je juče u 14.00 časova.

"Policijska uprava Banjaluka nije preduzimala bilo kakve druge procesne radnje, a na osnovu zaprimljenog materijala Tužilaštvo je formiralo predmet o ovom događaju", pojašnjava se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je po naredbi ovog tužilaštva, u ponedjeljak, 20. aprila, u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvršena obdukcija tijela trudnice, te se dodaje da nalaz obdukcije još nisu primili.

"NJime će biti utvrđen tačan uzrok smrti trudnice i Tužilaštvo će na osnovu toga utvrditi postoje li u konkrentom slučaju propusti i odgovornost ljekara, te će u skladu sa tim odlučiti da li će formalno-pravno otvoriti istragu", navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka je u subotu, 18. aprila, postupila po prijavi da je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminula trudnica, te o ovome obavijestila dežurnog tužioca.

Dežurni tužilac je naredio da se dostavi zahtjev UKC-u radi dostavljanja medicinske dokumentacije.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Banjaluka

24.04.2020 11:56

Potrebno je obaviti stručnu i poštenu istragu,što prije! Lično znam da su neki od prozvanih doktora bahati ,nedovoljno stručni i korumpirani! Molim nadležne organe da istragu provedu brzo i kazne odgovorne.Kako se radi o teskom djelu pretpostavljam da bi neki trebali biti u pritvoru do okoncanja postupka...

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

24.04.2020 16:48

Zašto se majke i žene koje su rađale ne udruže i zatraže sastanak sa ministrima zdravstva i mup i istraju da se kazne neodgovorni doktori koji su uništili jednu normalnu porodicu koja je trajno obiljezena.

Name

Pamet u glavu

24.04.2020 12:25

Daj boze da se bar istraga dovede do kraja kako treba kad vec nesposobni strucnjaci kojim aplaudiramo nisu mogli da spase zenu ako je djete bilo mrtvo. Jadni smo mi ovdje I sa zdrastvom skolstvom sudstvom nek je nam bog u pomoci ako ga ima jos.

ODGOVORITE
Name

Re

24.04.2020 12:48

Kako dr Golica zatvorise na mjesec dana, a nije ubio covjeka. Ovi dva zivota ubili i nikom nista! Ovi su stranacki miljenici, pa mogu sve.

Name

Sara

24.04.2020 13:29

Koji su doktori u pitanju da buduće trudnice znaju i izbjegnu neželjeni ishod?

Name

Skeptik

24.04.2020 13:32

Re, Pazi, navodna žrtva još je priznala da mu je dr Golić spasio život! Znači, spasio život i uhapšen a ovde su ubili žrtvu i još su na slobodi. Kako sad niko nije zadržan u pritvoru 30 dana sati zbog mogućeg uticaja na svjedoke?

Name

Nikad više

24.04.2020 15:03

Re Sara, Svi su oni gore isti. Svi koji su gore rađali znaju kakve su to bitange i ako na vrijeme ne daš pare niko te i ne pogleda.... Otvoreno i javno traže i uzimaju i to doktori, fuj

Name

Re

24.04.2020 18:03

Dr Golica uhapsise na osnovu izjava svjedoka, stavise lisice i to sve pred kamerama. Sada nesto cekaju, formiraju neke komisije... Doticni i dalje svi rade, niko nije ni suspendovan, o uticaju na svjedoke ni spomena.

Name

Snjezana

24.04.2020 15:48

Nikad vise, Ziva istina! Tesko onom ko nema novaca!

ODGOVORITE
Name

brecalo

24.04.2020 17:17

Zivo me zanima sta ce dnk dokazati uvezi ove smrti a koliko znamo nista jer dnk moraju slati u beograd ili zagreb nadam se da znate o cemu pisem ako ne onda ste sta pa sljepi pored ociju

ODGOVORITE