Зворник: Позитивно лице смјештено у болницу, испитују се остали контакти

Једно лице из Зворника смјештено у “ЦОВИД-19“ одјељење зворничке Болнице позитивно је на вирус корона, а Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Зворник започела је евидентирање свих контаката заражене особе, саопштено је из општине Зворник.

Република Српска 24.04.2020 | 11:49
Зворник: Позитивно лице смјештено у болницу, испитују се остали контакти

Саопштење пренсимо у цијелости:

"Једно лице из Зворника смјештено у “ЦОВИД-19“ одјељење зворничке Болнице позитивно је на вирус корона, а Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Зворник започела је евидентирање свих контаката заражене особе, саопштено је из општине Зворник. Сви тестирани радници домова за стара лица у Кисељаку и Каракају, њих 21 су негативни, као и троје из локалног карантина и двоје из респираторне амбуланте.

У локалном карантину у фискултурној сали у основне школе у Каракају тренутно се налазе 24 особе, од којих ће троје данас бити пуштено у кућну изолацију након негативног теста на вирус корона. ХЕС Зворник није најавио за данас ново узимање брисева у карантину. Сви пацијенти који од сад буду хоспитализовани биће тестирани на вирус корона, одлучено је у Болници у Зворнику. 

У Студентском центру, републичком карантину за позитивне на “ЦОВИД-19“ налазе се двије заражене особе из Осмака.

У кућној изолацији је  265 лица, док је ова мјера истекла за 1.152 особе. Комунална полиција у току претходног дана извршила је 31 контролу и све су биле уредне. Све мјере забране су поштоване на подручју Зворника у протеклом дану. 
 
На четири гранична прелаза, Шепак, Каракај, Братунац и Скелани, које покрива Јединица граничне полиције Зворник, евидентирано је 438 прелазака границе, до чега на улазу 261, а на излазу из БиХ 177.

Волонтерски сервис наставља са радом, а у протеклом дану имао је 6 асистенција.

Све превентивне мјере на подручју града Зворник продужене су до 27. априла 2020. године. 

Апелујемо на суграђане да поштују наредбе и мјере појачане хигијене", саже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раденко Марковиц

24.04.2020 14:58

Ма каква корона подај му сљивове ракије има одмах да скоци на ноге.

ОДГОВОРИТЕ