Zvornik: Pozitivno lice smješteno u bolnicu, ispituju se ostali kontakti

Jedno lice iz Zvornika smješteno u “COVID-19“ odjeljenje zvorničke Bolnice pozitivno je na virus korona, a Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik započela je evidentiranje svih kontakata zaražene osobe, saopšteno je iz opštine Zvornik.

Republika Srpska 24.04.2020 | 11:49
Zvornik: Pozitivno lice smješteno u bolnicu, ispituju se ostali kontakti

Saopštenje prensimo u cijelosti:

"Jedno lice iz Zvornika smješteno u “COVID-19“ odjeljenje zvorničke Bolnice pozitivno je na virus korona, a Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik započela je evidentiranje svih kontakata zaražene osobe, saopšteno je iz opštine Zvornik. Svi testirani radnici domova za stara lica u Kiseljaku i Karakaju, njih 21 su negativni, kao i troje iz lokalnog karantina i dvoje iz respiratorne ambulante.

U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali u osnovne škole u Karakaju trenutno se nalaze 24 osobe, od kojih će troje danas biti pušteno u kućnu izolaciju nakon negativnog testa na virus korona. HES Zvornik nije najavio za danas novo uzimanje briseva u karantinu. Svi pacijenti koji od sad budu hospitalizovani biće testirani na virus korona, odlučeno je u Bolnici u Zvorniku. 

U Studentskom centru, republičkom karantinu za pozitivne na “COVID-19“ nalaze se dvije zaražene osobe iz Osmaka.

U kućnoj izolaciji je  265 lica, dok je ova mjera istekla za 1.152 osobe. Komunalna policija u toku prethodnog dana izvršila je 31 kontrolu i sve su bile uredne. Sve mjere zabrane su poštovane na području Zvornika u proteklom danu. 
 
Na četiri granična prelaza, Šepak, Karakaj, Bratunac i Skelani, koje pokriva Jedinica granične policije Zvornik, evidentirano je 438 prelazaka granice, do čega na ulazu 261, a na izlazu iz BiH 177.

Volonterski servis nastavlja sa radom, a u proteklom danu imao je 6 asistencija.

Sve preventivne mjere na području grada Zvornik produžene su do 27. aprila 2020. godine. 

Apelujemo na sugrađane da poštuju naredbe i mjere pojačane higijene", saže se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radenko Markovic

24.04.2020 14:58

Ma kakva korona podaj mu sljivove rakije ima odmah da skoci na noge.

ODGOVORITE