"Повећати плате медицинарима након ванредног стања"

Одлука Владе Републике Српске о исплати једнократне помоћи од по 1.000 КМ здравственим радницима у Српској који се боре против вируса корона представља признање за њихов труд и потврду да је након укидања ванредног стања потребно интензивирати преговоре са Министарством здравља и социјалне заштите о повећању плата запосленима у овом сектору, саопштено је из републичког Синдиката здравства и социјалне заштите.

Република Српска 23.04.2020 | 13:12
"Повећати плате медицинарима након ванредног стања"

Из овог синдиката наводе да, уз подршку републичког Савеза синдиката, чине све да се очувају здравље запослених и здравствени систем, те обезбиједе бољи услови рада и сигурнија егзистенција радника и њихових породица.

"У овом тренутку здравствени радници су хероји у борби за здравље и животе грађана Српске, а својим несебичним залагањем показали су колико је за сваку државу, па и за Републику Српску, важан сектор здравства", истиче се у саопштењу.

Из Синдиката здравства и социјалне заштите напомињу да се не смије заборавити да запослени у здравству Српске, као и сви грађани Републике, заслужују стабилан, добро организован систем здравствене заштите са добро плаћеним радницима.

"То значи да је на дневни ред неопходно ургентно ставити управо питања која већ дужи период јавно и аргументовано износимо", наводе из овог синдиката.

(Срна)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Луд збуњен

23.04.2020 11:24

Повецат це Милорад Додик немој да бринете. Скрбиц це подрзати како је теско медицинарима упуцен је био је министар здравља. Сретно без ЊЕМАЦКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

23.04.2020 15:34

Само им повећавајте плате, па док ми умиремо у боловима у болници, они нек спавају чврстим сном у својим кабинетима!

Name

Маxо

23.04.2020 11:27

Супер идеја само ти сто предлазу нека објасне одакле це да додју Паре? А да није ММФ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје ви живите?

23.04.2020 11:38

Држава пропала, а ови причају о повећању плате. Која је ово смијурија од људи, зато нам је овако. Подржавалисте ову власт, било вам је битно да ви имате, није вас било брига за друге и шта власт ради, зато ће те ускро на народну кухињу, то је ваша будућност, а то сте у неку руку и заслужили, не само ви него већина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

23.04.2020 11:55

Није будзет њихова цацевина будзет пуне сви градјани републике српске а не само здравствени радници а у осталом здравствени радници су и у приватним поликлиникама (домовима здравља) гдје раде породицни љекари и гдје многи пацијенти имају здравствене картоне гдје такодје ординирају и љекари других специјалности и тд. сто и они недобију по хиљаду км њима припада будзет исто као и овим такозваним дрзавним домовима здравља и они су под управом и оонтролом министарства здравлиа једина разлика је сто код њих партија не поставља директора и неприма подобне раднике него струцне и способне и сто они морају на вријеме изврсавати обавезе према дрзави и испуњавати законом предвидјене техницке услове опремљености простора и радног времена ,а да неприцам да ти медицински радници као прво сколовани су за тај посао и зато примају плату и ако ниста у невољи требало је њима скинути барем 50% од плате и подијелити оним радницима којима је забрањен рад а који у нормалним условима раде и пуне будзет да би медицинари уопсте добили плату или су они мозда непотребни или су сви други градјани другог реда.Ако је тако онда треба ови градјани другог реда да се добро замисле и да размисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре гдје ви зивите

23.04.2020 13:11

Друзе или другарице ..имам ја толико кеша да живим 200 година нецу на казан тј.народну кухињу.. Хирург УКЦ РС Бања Лука

Name

Рале

23.04.2020 11:58

Доктору, судији и полицајцу се не иде празних руку, и сад им дј и повецање плате. Народ за леба нема, а ово одобрава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

23.04.2020 12:09

Мисли ли неко о нама пензионерима, овако не можемо да живимо, са бедним пензијама, Ракуљ, огласи се!

Name

ре

23.04.2020 12:58

А цариници ??

Name

грунф

23.04.2020 15:14

Јос да се мало зна шта је то новац, како се ствара, шта представљају они папирици које колоквијално зовемо цасх, знали би да је и да је у историји пуно прије настала кафана но амбуланта. Али нисмо сви били трубе из математике да студирамо медицину. Мало пристојности од стране појединих медицинских генија не би било наодмет.

Name

МД

23.04.2020 15:33

Вежи појас, упали свјетло, не дивљај и не пиј алкхол и полицајац те може повући за нешто. Али ако хоћете да се к... те, па плаћајте шишање.

Name

Ре

24.04.2020 08:11

Па да им још која трудница умре јер се боје короне па неће да имају контакт са пацијентима

Name

Чупавко

23.04.2020 12:12

хоће хоће ко и пензије 2,5%

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

23.04.2020 12:12

Само навалите глодавци, бице за све садаке

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМ

23.04.2020 12:12

Питам се како синдикат здравства и здравствене раднике није срамота тразити повећање плате, примити једнократну новчану помоћ од 1000 КМ, кад здравствени радници ништа не раде, а већи дио њих ништа и не зна о медицини, систем се распао и било шта да вам се деси нећете добити адекватну услугу. У већини случајева, након дуготрајне процедуре, губитка живаца и нељубазног особља ће вам утврдити погрешну дијагнозу, дати погрешну терапију што ће за последицу имати погоршање вашег здравственог стања. Већини грађана РС је ово познато а онима, којима није, нека се упознају, имат ће шта да виде. Овакав систем здравства не треба никоме и хитно га треба трансформисати. Овакав служи само за сакупљање гласова владајућој партији без обзира која је на власти. А ми радници на мјесечној основи издвајамо од плате огромна средства за здравствено осигурање а заузврат ништа не можемо добити уколико се нађемо у ситуацији да нам треба љекарска помоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

23.04.2020 12:48

И здравствени радници издвајају средства за здравствену заститу.Идите код приватних доктора па да видимо колико це вас костати лијецење.За једну озбиљнију болест потроси се онолико пара колико сте издвајали од својих плата за деценију рада.

Name

Зељка

23.04.2020 13:04

Е благо теби кад тако све знас о тудјем знању да оцјењујес и процјењујес...па кад си тако паметна сто и ти не заврси какву бољу сколу?

Name

РеДМ

23.04.2020 13:57

Теби ДМ је једино остало да завршиш медицину, па специјализираш и да на крају сам себе лијечиш , успостављаш исправне дијагнозе, по потреби сам себе и оперишеш и тако све по потреби. Теби ништа не ваља па стога не чекај, завршавај ове школе да не зависиш од здравства.

Name

Цхрис

23.04.2020 15:28

Ја знам и прихватам миљења обе стране, оно сто има доктора треба колико толико платити јер они раде, али маса медицинских сестара преквалификованих механицара ради у УКЦ, а доктори, па доктори сами себи праве пацијенте, и то је мисљење доктора исто. Доктори убијају људе својим незаинтересовањем, доктори не знају вецину, једино неко младји ко за себе несто процита и интересује се па зна несто ново, све остало је вецином старо и застарјело, није у анатомији све, имају нова истразивања и лијецења. Но засто не пријаве ти исти доктори оних 100 еура које добију по кревету на Паприковцу ??? Сто ту цуте

Name

Два црна гаврана

23.04.2020 12:13

Смањите корупцију и пљачку у здравству па ћете имати за дупле плате и остала лична примања. Изађите са подацима о досадашњим хорор примјерима невиђене пљачке. Растурите банду у здравству. Не заборавите ни досадашње корифеје. Који се као хрчци ушутише негдје по ћошковима и рупама својим..

ОДГОВОРИТЕ
Name

без везе

23.04.2020 12:25

поједини доктори скоро ниста не раде од када је корона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхрис

23.04.2020 15:42

Ја зивим у Сведској, и ти мени казес доктори неце ниста да раде ПОЈЕДИНИ. Ама назови мог породицног а има их најмање 12 који раде у тој мини клини и нема сансе да добијес вријеме, нема никог кад додјес на врата, мозес једино заказати телефонски позив, и то је на крају упитно, на телефон се не јављају, доди на врата, закљуцана су, има црвена линијеа 2м од врата и кад додје сесра масе да се одмакнес и овори 5 цм и пита ста хоцес, ја требао предати папире доктору, јер су толико заостали да немају јавни емаил гдје дигитално мозес доставит документе, вец само текст прихватају. Телефон маx за 20 пациенатса њих 12 доктора, неце да раде, неце да ризикују вирус, врата су закљуцана ако имас проблем иди у хитну, а кад додјес у хитну ујутро у 10 цекас, питају те јеси имао грозницу, температуру, проблеме са дисањем, засто долазис и онда ако казес да имас камен у бубрегу казу ок, мозес уци, око 11 додје сестра и казе додјите да вам измеримо притисак, оксидацију, и да узмемо основни налаз крви који иде у кетридз који оцита то у року од 60 секунди. Онда вам залијепе плаву траку око руке са именом и ЈМБГ и посаљу у цекаону, тамо сједите до 14, јер плацо знаци да нецес директно скапат од здравтсвеног стања, бол није вазна, онда питате па ста се десава, казу вам досли хитнији слуцајеви, сједите до 17 сати, онда додје сестра и прозове вас, то је 7 х након доласка, казе да удјете, лезите у једну од 30 соба у хитној, доктор це доци цим стигне сто је за 1,5х до 2, онда доктор вас прегледа урин тест уради и казе да би требало то усликати па це вам дати вријеме за мјесец дана да се услика ако камен не изадје, не види засад никакву обструјцију, да ва цепице морфијума и волтарена, несто за сирење канала и посаље вас куци. таман негдје око 12 ноцу сте куци, надрогирани, несвјесни, у боловима, Е ТАКО РАДЕ ЗАДЊИХ ГОДИНА, Универзитетска боница Сахлгренска, Улица Медицинара, Хитна, Гетеборг, Сведска... А ви прицајте ста хоцете!!!

Name

НЕ помињите ријец "ХЕРОЈ"

23.04.2020 12:25

Молим вас да висе не помињете ту ријец "херој",па знате ли уопсте ко је херој,ста су урадили истински хероји!!Хероји су они који су изгинули у свим ратовима за слободу,без плата без накнада,хероји су многи други који су несто урадили за људе,за друство а да нису дебело плацени као ви,И опет вам мало!ВИ себе заститили по домовима здравља,болницама,једни куци лезе плата иде И опет само цаст изузецима нек ми опросте који истински И цасно обављају свој посао здраственог радника!Херој је преминули др Лазиц!!!Па ви сте бирали то занимање,дрзава је улозила у васе сколовање И сви ми...И ста сад,да вам се захваљујемо,клањамо а ви само радите свој посао И примате плате!Јесте ли то висе битни од многих других који раде свој посао,за знатно мање паре И висе су излозени вирусу него многе васе колеге!Примјер је само возаца,који су И дан И ноц на тоцковима,да превезу робу која је потребна свима,који имају знатно мање плате,који обољевају због напорног рада,који су излизени вирусу....али они скромно казу ,па само радимо свој посао!И доста висе са овом идиотском прицом!Или сте ви мозда нека виса раса од обицних смртника!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРОЈ

23.04.2020 15:38

Је онај који се за добробит свих истура у ситуацију гдје му може индиректно или директно бити угрожен живот. Не кажем има здраствених радника који нису директно били изложени позитивним на корону, а они који јесу и без поговора су ишли гдје је најгоре само да помогну људима, они јесу ХЕРОЈИ. Возачи нису хероји јер они не долазе у директан контакт са позитивнима.

Name

Паја

23.04.2020 13:19

Како вратити нас сто смо ОТКАЗ ДОБИЛИ..МАРКЕТИ ПУНИ поготово Тропик ники заститни мјера а нас ситне који моземо радити с мјерама затворе а послодавац уруци књизицу.....А МИЛЕ РИСЕ ЛИ РИСЕ И РАДОВАН НЕЈАКИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранка

23.04.2020 13:43

Ако ће Ранка Мишић и Миленко Гранулић преговарати о повишици плате не желим ту повишицу. Ранка се сад повампирила. Нигдје је није било од почетка епидемије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

23.04.2020 13:49

Наравно да треба повецати плате мед.радницима,али сад тразити послије овакве ситуације повецање,лицемјерно је,подсјетицу вас да је за вријеме владавине сдс и пдп,кад су мед.радници страјковали и довезли бицикл тадасњем премијеру Микеревицу да се вози,а тадасњи мин.просвјете Савановиц себи купио ауто од 210.000 км,а и радницима у просвјети су касниле плате, плате мед.сестре била 300 км и то у 3 мјесеца а сада је мин.800 км!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.04.2020 14:34

Ал се некад добро јело,али у пањевима.

Name

НЕзапосленим лицима

23.04.2020 15:34

СА БИРОА су најугрозенији.Ускладити помоц као у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цц

23.04.2020 16:12

Немојте да заборавите и полицији повецати плате они су највисе најебали

ОДГОВОРИТЕ