Медицински техничар из Српца заражен вирусом корона

У Српцу је забиљежен и трећи случај заразе вирусом корона. Ради се о младјој особи, медицинском техничару , код кога је утврдјен блажи облик обољења  од корона и смјештен је  у изолацију  у Студенском дому Бања Лука. 

Република Српска 23.04.2020 | 12:56
Медицински техничар из Српца заражен вирусом корона

Начелник општине Србац Младјан Драгосављевић, данас је за наш Портал изјавио да  епидемиолошка служба Дома здравља Србац уз помоћ општинске инспекције  врши  идентификацију  свих лица са којима је заражена особа била у контакту у току васкршњих празника, како би се  ставила у кућну изолацију и под  љекарски надзор.

У кућној изолацији у овој локалној заједници налази се 16 особа и три у карантину на Бардачи. Медју њима  је и 14 лица која су била у непосредном контакту  са другом зараженом особом, која се налази  на лијечењу у  УКЦ Бања Лука са, такодје, блажим обликом обољења. Да подсјетимо, прва  заражена особа из Српца је излијечена  од  корона вируса  и налази се код куће.

Начелник Српца Младјан Драгосављевић је изразио задовољство што  су тестирања на овај вирус  у домовима старих  показала  негативан резултат, како код  штићеника, тако и запослених радника у овим установама, што је  резултат досљедног примјењивања  мјера  заштитие од ове  заразе.

Он додаје да ће се  наредних дана  поново организовати акција дезинфекције  улица, јавних објеката и површина, као и заједничких просторија у стамбеним зградама.  

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јесте ли сигурни

23.04.2020 11:48

да је заражен, ако Додик није рекао , онда није заражен

ОДГОВОРИТЕ