Medicinski tehničar iz Srpca zaražen virusom korona

U Srpcu je zabilježen i treći slučaj zaraze virusom korona. Radi se o mladjoj osobi, medicinskom tehničaru , kod koga je utvrdjen blaži oblik oboljenja  od korona i smješten je  u izolaciju  u Studenskom domu Banja Luka. 

Republika Srpska 23.04.2020 | 12:56
Medicinski tehničar iz Srpca zaražen virusom korona

Načelnik opštine Srbac Mladjan Dragosavljević, danas je za naš Portal izjavio da  epidemiološka služba Doma zdravlja Srbac uz pomoć opštinske inspekcije  vrši  identifikaciju  svih lica sa kojima je zaražena osoba bila u kontaktu u toku vaskršnjih praznika, kako bi se  stavila u kućnu izolaciju i pod  ljekarski nadzor.

U kućnoj izolaciji u ovoj lokalnoj zajednici nalazi se 16 osoba i tri u karantinu na Bardači. Medju njima  je i 14 lica koja su bila u neposrednom kontaktu  sa drugom zaraženom osobom, koja se nalazi  na liječenju u  UKC Banja Luka sa, takodje, blažim oblikom oboljenja. Da podsjetimo, prva  zaražena osoba iz Srpca je izliječena  od  korona virusa  i nalazi se kod kuće.

Načelnik Srpca Mladjan Dragosavljević je izrazio zadovoljstvo što  su testiranja na ovaj virus  u domovima starih  pokazala  negativan rezultat, kako kod  štićenika, tako i zaposlenih radnika u ovim ustanovama, što je  rezultat dosljednog primjenjivanja  mjera  zaštitie od ove  zaraze.

On dodaje da će se  narednih dana  ponovo organizovati akcija dezinfekcije  ulica, javnih objekata i površina, kao i zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.  

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jeste li sigurni

23.04.2020 11:48

da je zaražen, ako Dodik nije rekao , onda nije zaražen

ODGOVORITE