"Биће много испитних рокова и нико неће остати оштећен"

Влада Републике Српске данас је прихватила приједлог уредбе са законском снагом о допунама Закона о високом образовању, чиме ће бити омогућено да буду утврђени другачији испитни рокови, изјавио је министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић.

Република Српска 23.04.2020 | 12:40
"Биће много испитних рокова и нико неће остати оштећен"

Рајчевић је на конференцији за новинаре у Бањалуци послије сједнице Владе рекао да се Уредба односи на двије мјере.

"Овим се даје могућност да у условима ванредне ситуације, ванредног стања и другим оправданим ситуацијама министар уз сагласност Владе може да пропише начин на који ће бити организовани испити, те да може да утврди другачије рокове од оних који су прописани законом који је сада на снази", појаснио је Рајчевић.

Он је подсјетио да је одгођен априлски испитни рок, који је прописан Законом о високом образовању.

"Сада смо жељели да створимо законски основ да можемо да одредимо друге рокове у складу са епидемиолошком ситуацијом. Биће много испитних рокова и нико неће остати оштећен. Испити ће се вјероватно одржавати од јунско-јулског испитног рока па даље", нагласио је Рајчевић.

Према његовим ријечима, циљ Уредбе је да буде омогућено флексибилније дјеловање у условима ванредног стања и у складу са епидемиолошком ситуацијом. 

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Памет у главу

23.04.2020 11:28

Овај министар два факултета истовремено заврсио како имамо способне министре. Зато нам образовни систем напредан код нас РС за три Дана се преквалификације дипломе ево гдје смо досли трудница умрла због неспособног кадра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те памет у главу

23.04.2020 11:51

Цак је и за тендере способан. Бас као лондонски студент

Name

Рале

23.04.2020 12:00

Ста це испити и оцјене, колико их добило оцјене није исло на предавања као ови сколарци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будуцност

23.04.2020 15:22

Омладино ево долазим из васе будуцности и имам препоруку за вас. Уците,уците купујте и крадите знање. Али никад не купујте дипломе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микиц

23.04.2020 16:15

Овај цовјек улијева наду,да не мозе бити горе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.04.2020 16:57

Није дзабе овај манекен енглески дјак,са "дипломом" из Сефилда.Способан као и најбољи министар др Петар Дјокиц,који је такодје енглески дјак.Имамо праву "Владу експерата".

Name

04

24.04.2020 07:26

а гдје је твој енглески факултет са теренском испоставом у Грцкој гдје си само на 2 радионице био, Рајцевицу? :)

ОДГОВОРИТЕ