"Biće mnogo ispitnih rokova i niko neće ostati oštećen"

Vlada Republike Srpske danas je prihvatila prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o visokom obrazovanju, čime će biti omogućeno da budu utvrđeni drugačiji ispitni rokovi, izjavio je ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

Republika Srpska 23.04.2020 | 12:40
"Biće mnogo ispitnih rokova i niko neće ostati oštećen"

Rajčević je na konferenciji za novinare u Banjaluci poslije sjednice Vlade rekao da se Uredba odnosi na dvije mjere.

"Ovim se daje mogućnost da u uslovima vanredne situacije, vanrednog stanja i drugim opravdanim situacijama ministar uz saglasnost Vlade može da propiše način na koji će biti organizovani ispiti, te da može da utvrdi drugačije rokove od onih koji su propisani zakonom koji je sada na snazi", pojasnio je Rajčević.

On je podsjetio da je odgođen aprilski ispitni rok, koji je propisan Zakonom o visokom obrazovanju.

"Sada smo željeli da stvorimo zakonski osnov da možemo da odredimo druge rokove u skladu sa epidemiološkom situacijom. Biće mnogo ispitnih rokova i niko neće ostati oštećen. Ispiti će se vjerovatno održavati od junsko-julskog ispitnog roka pa dalje", naglasio je Rajčević.

Prema njegovim riječima, cilj Uredbe je da bude omogućeno fleksibilnije djelovanje u uslovima vanrednog stanja i u skladu sa epidemiološkom situacijom. 

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Pamet u glavu

23.04.2020 11:28

Ovaj ministar dva fakulteta istovremeno zavrsio kako imamo sposobne ministre. Zato nam obrazovni sistem napredan kod nas RS za tri Dana se prekvalifikacije diplome evo gdje smo dosli trudnica umrla zbog nesposobnog kadra

ODGOVORITE
Name

Te pamet u glavu

23.04.2020 11:51

Cak je i za tendere sposoban. Bas kao londonski student

Name

Rale

23.04.2020 12:00

Sta ce ispiti i ocjene, koliko ih dobilo ocjene nije islo na predavanja kao ovi skolarci.

ODGOVORITE
Name

Buducnost

23.04.2020 15:22

Omladino evo dolazim iz vase buducnosti i imam preporuku za vas. Ucite,ucite kupujte i kradite znanje. Ali nikad ne kupujte diplome !

ODGOVORITE
Name

Mikic

23.04.2020 16:15

Ovaj covjek ulijeva nadu,da ne moze biti gore...

ODGOVORITE
Name

Re

23.04.2020 16:57

Nije dzabe ovaj maneken engleski djak,sa "diplomom" iz Sefilda.Sposoban kao i najbolji ministar dr Petar Djokic,koji je takodje engleski djak.Imamo pravu "Vladu eksperata".

Name

04

24.04.2020 07:26

a gdje je tvoj engleski fakultet sa terenskom ispostavom u Grckoj gdje si samo na 2 radionice bio, Rajcevicu? :)

ODGOVORITE