Пандемија короне у свијету: Заражено преко 2,6 милиона

Коронавирусом је заражено 2.638.477 људи, а преминуло је 184.248; Од короне се опоравило укупно 721.997 људи;

Свијет 23.04.2020 | 07:29
Пандемија короне у свијету: Заражено преко 2,6 милиона

* У САД је оболело укупно 849.092 људи, а преминуло је 47.681 особа; У Шпанији је инфицирано 208.389 људи, а преминуло је 21.717; У Италији је оболело 187.327 људи, а преминуло је 25.085; У Француској је заражено 159.877 људи, а преминуло је 21.340 особа; У Немачкој је инфицирано 150.648 људи, а преминуло је 5.315; У Великој Британији је оболело 133.495 људи, а преминуло је 18.100;

БИЛИ НА ПУТУ ОКО СВЕТА, НИСУ ЗНАЛИ ЗА КОРОНАВИРУС

Елена Манигети и Рајан Озборн су 2017. године одлучили на оно што многи сањају - напустили су посао, купили чамац и одлучили да пођу на пут око света, преноси ББЦ.

Они су замолили своје породице да остану у контакту, али уз правило да нема лоших вести.

Пар, који је живео у Манчестеру, прошлог је месеца путовао преко Атлантског океана од Канарских острва до Кариба док се, за њих непознат, корона вирус ширио светом.

После 25 дана на мору и са мало комуникације са спољним светом, пар је средином марта планирао да пристане на малом острву. Међутим, кад су успели да ухвате телфонски сигнал, схватили су да је острво затворено и да је свет захватила пандемија за коју они нису знали.

Еленина породица је, иначе, из Ломбардије италијанске регије која је најгоре погођена корона вирусом. 

ТРАМП ПОТПИСАО НАРЕДБУ О СУСПЕНЗИЈИ ИМИГРАЦИЈЕ

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да је потписао извршну наредбу о суспензији имиграције у САД, преноси Ројтерс.

Трамп је раније рекао да ће такву наредбу донети због корона вируса "напада невидљивог напијатеља, као и потребе да се заштите радна места наших великих америчких грађана".

Он је на Твитеру написао да ће потписати извршну наредбу о привременој обустави имиграције у САД.  

СЗО ПОЗИВА ДРЖАВЕ ДА КРАЈЊЕ ОПРЕЗНО ОТВАРАЈУ ГРАНИЦЕ

Све државе треба да буду крајње опрезне у поновном отварању својих граница када пандемија корона вируса почне да се смирује, изјавио је Мајкл Риан, извршни директор Светске здравствене организације.

Он је рекао да земље већ разматрају како да поново успоставе кретање људи, али да се при том мора узети у обзир процена ризика и видети које земље имају сличну контролу над вирусом, као и да ли постоји поверење у мере које се спроводе у другој земљи.

Мислим да прво треба решити ту ствар на субрегионалном и регионалном нивоу, а затим омогућити остала путовања, али то ће захтевати пажљиво управљање ризицима, рекао је Риан.  

САД: БРОЈ УМРЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА ПРЕМАШИО 47.000

Број умрлих од корона вируса у САД премашио је 47.000.

Од ЦОВИД-19 у САД је преминуло укупно 47.430 особа, показују подаци са сајта Wорлдометерс.

У САД су корона вирусом заражене 844.992 особе, а од инфекције се опоравило 83.910 особа.  

ГЛАД СТИЖЕ СА КОРОНОМ

Свет није био суочен са несташицом хране као данас, у јеку пандемије корона вируса, упозоравају експерти, преноси Њујорк Тајмс.

Од Најробија у Кенији, преко Индијског потконтинента, до Латинске Америке, готово да нема дела света који није суочен с озбиљном несташицом хране.

Ванредне мере и социјално дистанцирање уведени због пандемије корона вируса негативно су утицали на глобалну економију, остављајући људе без посла и црпећи финансијске резерве.

(Курир.рс/Тањуг/Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар