Вирус корона не зна за границе, стигао на све континенте

Вирус корона не зна за границе. Стигао је у све земље Европе и обје Америке, а за сада се још увијек најбоље “држе” Африка и Аустралија.

Свијет 22.04.2020 | 21:50
Вирус корона не зна за границе, стигао на све континенте

Еропа је главно жариште вируса корона. Број заражених достигао је 1.167.299,а број умрлих 111.093.

Сјеверна Америка до сада биљежи укупно 894.355 обољела од ковида 19. Укупан број смртних случајева је 49.655.

Азија је континент са 420.949 случаја заразе и укупним бројем умрлих  15.807. 

У Јужној Америци регистрована је 96.284 обољелих, док је преминуло укупно 4.558људи. 

На афричком континенту укупно је заражено  26.480 особа, док је умрло 1.237.

У Аустралији је од вируса корона обољело 8.201особа, а умрло их до сада 88.

Статистички преглед до 21 час показује да је највећи број заражених вирусом корона на сјеверној хемисфери гдје је тренутно хладније вријеме. Такође, обољелих је више у богатијим земљама чији здравствени системи су на већем степену развоја и гдје је се већи број људи тестира на присуство новог вируса. Последично већи број случајева се и открива.

Вирус корона се најмање раширио на јужној хемисфери гдје је топлије вријеме. Осим тога, тамо су смјештене сиромашније земље које не располажу са довољном количином медицинске опреме како би се ухватиле у коштац са откривањем и борбом са новим непријетељем.

За сада, највише случајева вируса корона евидентирано је у Јужноафричкој Републици која важи за једну од најуређенијих земаља на афричком континенту. Такође, она је смјештена на крајњем југу континента И нема високе температуре као екваторски дио, гдје температуре прелазе 30 степени Целзијуса.

Топлије вријеме није зауставило ширење вируса корона у Аустралији, али статистика на том континенту није драматична. Уз то Аустралија има могућност већег обухвата тестирања, али И поред тога број заражених није ни иблизу као на другим континентима.

Истина је да је много мање обољелих тамо гдје је топлије вријеме, прије свега у екваторском појасу. Исто тако истина је да тамо углавном живи сиромашнији народ и да је мање тестирања.

Мада је борба Африке против пандемије до сада добијала мало глобалне пажње, стручњаци брину да би вирус могао да буде погубан по земље са неразвијеним здравством.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Горчило

22.04.2020 22:36

Разумијем да је мање тестираних у неразвијеним земљама али како пуно мање умрлих, то ми није јасно. Ако су особе заразене вирусом, биле или не биле тестиране требало бих бити приближан број умрлих на број становника.А не ако је висе тестираних висе и умрлих. Као да их тестовима убијате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јека обренова

23.04.2020 07:26

корони није требо пасос ни улазна виза зар то није криминал тоје партијски непријатељ

ОДГОВОРИТЕ