Наставак путничких летова уз физичку дистанцу

Европска комисија представиће у мају низ правила за безбједан наставак путничких летова након укидања ванредних мјера, укључујући физичко дистанцирање на аеродромима и у авионима, саопштила је европски комесар за транспорт Адина Валеан.

Свијет 22.04.2020 | 18:01
Наставак путничких летова уз физичку дистанцу

Она је на "Твитеру" написала да ће се морати поштовати поједина правила социјалног дистанцирања на аеродромима и у авионима, како би се гарантовала безбједност путника.

Валеанова је истакла да ће међу мјерама које ће бити предмет расправе бити и ношење заштитних маски и дезинфекција авиона и аеродрома.

"Све то би требало да буде дио упутстава и вјероватно средином маја можемо да представимо ову стратегију на којој радимо", нагласила је Валеанова.

Авио-превозници су изразили забринутост да би такве мјере успоравања ширења пандемије могле да угрозе исплативост на дуже вријеме након престанка ограничења путовања.

Међународна асоцијација за ваздушни превоз /ИАТА/ процијенила је да би криза могла да кошта авио-превознике укупно 314 милијарди долара.

Валеанова је напоменула да очекује да ће социјално дистанцирање бити потребно све док се не пронађе лијек или вакцина за Ковид-19.

"Очекујемо да криза и вирус остану са нама", упозорила је Валеанова.

Генерални директор Асоцијације Алексанар де Жуниак изјавио је за Ројтерс 14. априла да ће међу условима за наставак путничких летова вјероватно бити непходно да средње сједиште остаје празно.

Таква мјера могла би да помогне у спречавању потенцијалног рата цијенама усљед напора авио-превозника да надокнаде тржишни удио током изласка из кризе.

Валеанова је нагласила да још није могуће рећи када ће индустрија наставити са радом.

"Тренутно не могу рећи када ће се то догодити, јер морамо да послушамо савјете здравствених стручњака", додала је Валеанова.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гардиста

22.04.2020 16:23

Па неминовно је да цене морају скоцити,не само у авио саобрацају,него у било којој бранси.Јер ако је неко као власник,нпр,имао месецни промет 30.000,и док плати раднике,дрзаву,добављаце,резије,итд...њему остане 3.000км,нпр.И он се ту уклапао,такву је имао рацуницу.Сад кад га пусте да ради,његов месецни промет неце бити 30.000км,вец це бити 15.000 км...и како он да намири то све са дупло мањим прометом.Или отказом радницима,или подизањем цена.Па није нам ваљда циљ отпустање радника???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2020 17:28

Нећу да се гурам у полу празном авиону а да платим дупло више...није фер...хахахахахахах

Name

Биће Чупаво

22.04.2020 17:29

Гориво само сто није дзаба,бице смањена потразња јер се људи неце усудјивати да путују а и многи су без пуних примања.

Name

Олла

22.04.2020 16:46

СУПЕР ДОБРА ВИЈЕСТ ❤??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скоројевићи

22.04.2020 20:33

Која Европска комисија? За кога, за чега? Или све кусамо шта год има префикс европско, свјетско...