Никога није заразио, а био у контакту са 172 особе

Деветогодишњи дјечак који се заразио корона вирусом није пренио вирус ни на једну особу с којом је био у контакту, а био је у контакту с више од 170 људи, показује то истраживање које је проучавало могу ли дјеца бити ширитељи вируса.

Свијет 22.04.2020 | 07:46
Никога није заразио, а био у контакту са 172 особе

Дјечак је био међу људима који су заражени у кругу подузетника Стевеа Wалсха, који се заразио током састанка у Сингапуру. Након тога је с још десетак Британаца био у француском скијашком ресорту Цонтаминес-Монтјоие, након чега је одлетио у Лондон.

Већина гостију француског скијалишта је заражена, но истрага француских јавноздравствених власти показала је да деветогодишњак који је добио вирус није никоме пренио заразу, иако је био у контакту с најмање 172 особе.

Дјечак је показивао респираторне симптоме, као и његови родитељи, али код њих није потврђена зараза.

Истраживање је открило како су код дјечака откривени корона вирус, али и грипа и прехлада. Своју браћу заразио је грипом.

"Дјечак, који је имао и симптоме других респираторних болести, похађао је три школе скијања, али није дјеловање у трансмисији вируса. Чини се како то свједочи о потенцијално другачијој динамици ширења међу дјецом", рекао је француски епидемиолог Костас Данис.

Дјечак је имао само благе симптоме и када је тестиран, откривени су му само трагови вируса, за што научници сматрају да је одговор на питање зашто није пренио вирус на све своје контакте, или барем на неке од њих. Вјерује се да је дјечји имунолошки систем снажнији од оног код одраслих те се лакше могу ријешити вируса. 

(Радиосарајево)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

То све говори

22.04.2020 09:25

Вирус није вирус. Дунђер Душан, на јут јубу. Потражите.

ОДГОВОРИТЕ