Пензионерима мало три сата да заврше све обавезе

Уторком и петком, пар сати дозвољеног кретања, бијељинским пензионерима много значи, али сматрају да је то мало времена, за све оно што требају да обаве од планираних обавеза.

Република Српска 21.04.2020 | 16:35
Пензионерима мало три сата да заврше све обавезе

 Два пута седмично, слика града, у јутарњим сатима, већ данима иста. Најстарији суграђани стрпљиво чекају у редовима, да подигну пензију, плате рачуне, обаве куповину. За све што су планирали, три сата слободног кретања је за њих премало, јер на свакој адреси чекају најмање по сат времена.

“Напорно јесте али шта можемо, морамо да издржимо ове проблеме наше”, каже једна старија суграђанка.

“Имамо ово од седам до десет излазак, а они од осам раде. Ја сам дошао у седам, али ништа не ради,  па се морао вратити кући, сва срећа па живим близу”, испричао нам је један од пензионера у Бијељини. Он тврди да би се радно вријеме требало ускладити са дозвољеном сатницом за слободно кретање  коју имају пензионери уторком и петком.

За поједине требало би да наши пензионери могу сваки дан слободно да се крећу.

“Морамо издржати, ако  се не будемо сви држали закона, ми ћемо пропасти, ионако нам је јадно и жалосно, јер каква нам је власт, тако и живимо”, поручује старија сугражанка која је стрпљиво чекала у реду пред банком.

Иако су године  нарушиле здравље, пензионери  не допуштају да доколица наруши њихов дневни ритам. Према њиховом мишљењу, најважније је да су руке упослене, а глава што мање оптерећена бригама.

“Ја себи нађем занимацију, радим вјечито нешто рукама, док телевизија по цијели дан ради”, истиче једна старија госпођа коју затичемо како чека да обави шалтерске услуге.

Пензионерске дане најстарији семберци  проводе махом у изолацији, свијесни да  припадају најризичној групи… Никада нису  били захтијевни, али како кажу, недостају им они мали ритуали свакодневнице.

Ипак оптимистични су, њихово искуство нам говори, да све прође у животу, па ће и  епидемија вируса корона имати свој крај.

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

21.04.2020 15:12

Неспособни доносе одлуке. Од 7 сати моземо изаци а све ради од 8 сати. Редови дуги за цекање. Неко има ван БН.басту или њиву,не мозе да оде неста да посије. Зељка нам обецала маске,па слагала. Ста оцекивати од ове власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

21.04.2020 15:21

Па нормално да је мало временски ,треба људе пустити да слободно ходају ко и други.Они се знају цувати боље него други.Ја бих њима дао да воде овај народ мозда би прије изашли из ове ситуације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мени је овочудно

21.04.2020 17:55

Радници у јавним установама и у дијелу реалног сектора раде (зависи из чијег је табора газда) и они се не боје короне, а пензионере пусте само три сата (без маски) да један дан подигну пензије, а други дан да плате обавезе, тј. да "држави" одмах врате добијено и чекајући у редовима прије ће сезаразити него да сами одаберу период када је најмање гужве па да оду у банке. Ма, пензионери су небитни. Најбоље би било да нестану и тако ослободе Фонд. У томе је цака.

Name

М

21.04.2020 15:28

Више им не треба. Они држе на власти ове који су их свели на кућне љубимце. Мислим кратка шетња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ад

21.04.2020 15:36

Мало пара мало времена а и зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко и јасно

21.04.2020 15:41

Нека вјезбају.гласали су за 50КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

21.04.2020 15:52

Ако вучиц одобри своим пемзионерима ови наши одма преписују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

21.04.2020 16:00

Нисте боље ни заслужили јер сте ВИ ПЕНЗИОНЕРИ бирали те који вас сада понижавају и малтретирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2020 16:33

Управо тако,нека и даље гласају за оне који су им дали биједну пензију од које не могу да зиве а сада их малтретирају и затварају у куце под изговором да брину за њихово здравље.У ствари,брину они да здравство,које су унистили,не дозиви колапс у слуцају мало вецег броја заразених.

Name

Ре

21.04.2020 17:28

Кад се сјетим оних 50 КМ пред изборе...

Name

П

22.04.2020 05:25

Добиће пензионери опет од 50 до 100 КМ, видјећете, следећи су они за награђивање. Таман пред изборе, зато што су били послушни у вријеме короне. Иду избори.

Name

Луди паја

21.04.2020 17:03

Није мало Неће им Требат ни три сата јер неће бити пензија за то се побринуо Миле клептоман лактаски рудоња мамлаз луди сјебо кредит неће га добит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзосуа

21.04.2020 18:13

За сљедеце изборе: Сви ви пензионери и 65+ молимо вас, останите код куце. Ми цемо гласати и за вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нелогично

21.04.2020 19:09

Како да пензионери из села дођу у град и банку када је у то вријеме забрана кретања за млађе од 65 година, а они су возачи ових старијих од 65 година, апсурд, правило направљено за људе из града, а ови са села нису ни битни....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емил

21.04.2020 19:23

Ово је тенденциозно неточно. Овдје се не ради о пензионерима него о људима одређене животне доби (65 и више) који се, наводно, желе заштитити. Примјерице, Путин и Трамп... су у тој доби, а нису пензионери. Нема никаквог разлога да сви који су здрави, без обзира на године, а носе маске и рукавице и држе прописану физичку дистанцу, да не иду у прописао вријеме напоље као и сви остали грађани. Ово је нацизам и "пензионерима" фале једино жуте траке око рукава како би их душебрижни органи реда, без икаквог разлога, казнили, новчано, затворски, и/или ставили у карантин, сувремене концентрационе логоре.

ОДГОВОРИТЕ