Penzionerima malo tri sata da završe sve obaveze

Utorkom i petkom, par sati dozvoljenog kretanja, bijeljinskim penzionerima mnogo znači, ali smatraju da je to malo vremena, za sve ono što trebaju da obave od planiranih obaveza.

Republika Srpska 21.04.2020 | 16:35
Penzionerima malo tri sata da završe sve obaveze

 Dva puta sedmično, slika grada, u jutarnjim satima, već danima ista. Najstariji sugrađani strpljivo čekaju u redovima, da podignu penziju, plate račune, obave kupovinu. Za sve što su planirali, tri sata slobodnog kretanja je za njih premalo, jer na svakoj adresi čekaju najmanje po sat vremena.

“Naporno jeste ali šta možemo, moramo da izdržimo ove probleme naše”, kaže jedna starija sugrađanka.

“Imamo ovo od sedam do deset izlazak, a oni od osam rade. Ja sam došao u sedam, ali ništa ne radi,  pa se morao vratiti kući, sva sreća pa živim blizu”, ispričao nam je jedan od penzionera u Bijeljini. On tvrdi da bi se radno vrijeme trebalo uskladiti sa dozvoljenom satnicom za slobodno kretanje  koju imaju penzioneri utorkom i petkom.

Za pojedine trebalo bi da naši penzioneri mogu svaki dan slobodno da se kreću.

“Moramo izdržati, ako  se ne budemo svi držali zakona, mi ćemo propasti, ionako nam je jadno i žalosno, jer kakva nam je vlast, tako i živimo”, poručuje starija sugražanka koja je strpljivo čekala u redu pred bankom.

Iako su godine  narušile zdravlje, penzioneri  ne dopuštaju da dokolica naruši njihov dnevni ritam. Prema njihovom mišljenju, najvažnije je da su ruke uposlene, a glava što manje opterećena brigama.

“Ja sebi nađem zanimaciju, radim vječito nešto rukama, dok televizija po cijeli dan radi”, ističe jedna starija gospođa koju zatičemo kako čeka da obavi šalterske usluge.

Penzionerske dane najstariji semberci  provode mahom u izolaciji, svijesni da  pripadaju najrizičnoj grupi… Nikada nisu  bili zahtijevni, ali kako kažu, nedostaju im oni mali rituali svakodnevnice.

Ipak optimistični su, njihovo iskustvo nam govori, da sve prođe u životu, pa će i  epidemija virusa korona imati svoj kraj.

BN TV

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Xl

21.04.2020 15:12

Nesposobni donose odluke. Od 7 sati mozemo izaci a sve radi od 8 sati. Redovi dugi za cekanje. Neko ima van BN.bastu ili njivu,ne moze da ode nesta da posije. Zeljka nam obecala maske,pa slagala. Sta ocekivati od ove vlasti.

ODGOVORITE
Name

Trn

21.04.2020 15:21

Pa normalno da je malo vremenski ,treba ljude pustiti da slobodno hodaju ko i drugi.Oni se znaju cuvati bolje nego drugi.Ja bih njima dao da vode ovaj narod mozda bi prije izašli iz ove situacije.

ODGOVORITE
Name

Meni je ovočudno

21.04.2020 17:55

Radnici u javnim ustanovama i u dijelu realnog sektora rade (zavisi iz čijeg je tabora gazda) i oni se ne boje korone, a penzionere puste samo tri sata (bez maski) da jedan dan podignu penzije, a drugi dan da plate obaveze, tj. da "državi" odmah vrate dobijeno i čekajući u redovima prije će sezaraziti nego da sami odaberu period kada je najmanje gužve pa da odu u banke. Ma, penzioneri su nebitni. Najbolje bi bilo da nestanu i tako oslobode Fond. U tome je caka.

Name

M

21.04.2020 15:28

Više im ne treba. Oni drže na vlasti ove koji su ih sveli na kućne ljubimce. Mislim kratka šetnja.

ODGOVORITE
Name

Ad

21.04.2020 15:36

Malo para malo vremena a i zivota.

ODGOVORITE
Name

Kratko i jasno

21.04.2020 15:41

Neka vjezbaju.glasali su za 50KM

ODGOVORITE
Name

Ha ha

21.04.2020 15:52

Ako vučic odobri svoim pemzionerima ovi naši odma prepisuju

ODGOVORITE
Name

Skeptik

21.04.2020 16:00

Niste bolje ni zaslužili jer ste VI PENZIONERI birali te koji vas sada ponižavaju i maltretiraju.

ODGOVORITE
Name

Re

21.04.2020 16:33

Upravo tako,neka i dalje glasaju za one koji su im dali bijednu penziju od koje ne mogu da zive a sada ih maltretiraju i zatvaraju u kuce pod izgovorom da brinu za njihovo zdravlje.U stvari,brinu oni da zdravstvo,koje su unistili,ne dozivi kolaps u slucaju malo veceg broja zarazenih.

Name

Re

21.04.2020 17:28

Kad se sjetim onih 50 KM pred izbore...

Name

P

22.04.2020 05:25

Dobiće penzioneri opet od 50 do 100 KM, vidjećete, sledeći su oni za nagrađivanje. Taman pred izbore, zato što su bili poslušni u vrijeme korone. Idu izbori.

Name

Ludi paja

21.04.2020 17:03

Nije malo Neće im Trebat ni tri sata jer neće biti penzija za to se pobrinuo Mile kleptoman laktaski rudonja mamlaz ludi sjebo kredit neće ga dobit

ODGOVORITE
Name

Dzosua

21.04.2020 18:13

Za sljedece izbore: Svi vi penzioneri i 65+ molimo vas, ostanite kod kuce. Mi cemo glasati i za vas.

ODGOVORITE
Name

Nelogično

21.04.2020 19:09

Kako da penzioneri iz sela dođu u grad i banku kada je u to vrijeme zabrana kretanja za mlađe od 65 godina, a oni su vozači ovih starijih od 65 godina, apsurd, pravilo napravljeno za ljude iz grada, a ovi sa sela nisu ni bitni....

ODGOVORITE
Name

Emil

21.04.2020 19:23

Ovo je tendenciozno netočno. Ovdje se ne radi o penzionerima nego o ljudima određene životne dobi (65 i više) koji se, navodno, žele zaštititi. Primjerice, Putin i Tramp... su u toj dobi, a nisu penzioneri. Nema nikakvog razloga da svi koji su zdravi, bez obzira na godine, a nose maske i rukavice i drže propisanu fizičku distancu, da ne idu u propisao vrijeme napolje kao i svi ostali građani. Ovo je nacizam i "penzionerima" fale jedino žute trake oko rukava kako bi ih dušebrižni organi reda, bez ikakvog razloga, kaznili, novčano, zatvorski, i/ili stavili u karantin, suvremene koncentracione logore.

ODGOVORITE