Заражена патронажна сестра из Дома здравља у Коњицу

Нови случај корона вируса у Коњицу који је потврђен синоћ, регистрован код медицинске сестре из Дома здравља која је била задужена за патронажне посјете хроничних и непокретних болесника на кућном лијечењу.

Босна и Херцеговина 21.04.2020 | 12:17
Заражена патронажна сестра из Дома здравља у Коњицу

Ово је за Клиx.ба потврдила директорица Дома здравља у Коњицу Јасминка Бркан Хрвачић.

"Она није имала никакве симптоме, а Цовид-19 јој је потврђен након тестирања здравствених радника у Дому здравља", каже Бркан Хрвачић.

Истиче да су техничари који су с њом радили и остали здравствени радницу негативни и да епидемиолози подузимају све потребне радње по питању истраживања контаката и дезинфекције која је потребна.

Како је медицинска сестра радила патронажу те обилазила непокретне пацијенте и хроничне болеснике, те неке пацијенте којима је у њиховим домовима дјела терапију, велики је број контаката остварила и све њих треба тестирати.

Бркан Хрвачић истиче да радници Дома здравља користе заштитну опрему и да је нова ситуација забринула све, те да се подузимају све потребне радње да би се открило како је дошло до заразе.

"Овај случај није повезан са досадашњим кластером у Коњицу, ради се о нечем сасвим новом и сада треба установити од куда је", казала нам је Бркан Хрвачић.

Наглашава да се проводи тестирање особа које су с њом биле у контакт и да се предузимају све потребне мјере које стручне службе налажу.

Како неслужбено сазнајемо патронажна сестра је протеклих дана боравила у Мостару, што би додатно могло усложнити ситуацију.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар