У Србији данас почиње попуштање ригорозних мјера

У Србији је, према последњим подацима, вирусом корона заражено 6.630 особа, док је преминуло 125 пацијената.

Србија 21.04.2020 | 07:52
У Србији данас почиње попуштање ригорозних мјера

Хоспитализовано је 3.867 људи, а број излечених је 870. Тестирано је укупно 41.812 грађана. 

Пензионери ће од данас моћи да изађу у полусатну шетњу три пута недељно, од 18 до 1 сат, по пола сата, и то после месец дана проведених у кући.

Ово је најзначајнија промена у животима старијих од 65 година у последњих месец, откако су због короне у изолацији 24 сата дневно, кажу стручњаци за Курир, упозоравајући их да сада буду опрезни и да се чувају погоршања кардиоваскуларних болести, падова, повреда, али и да никако не покушавају да надокнаде пропуштено време жустрим ходањем или другим сличним активностима.

После најдужег полицијског часа током ускршњих празника, од чак 84 сата, грађани Србије ће већ од данас почети да осећају попуштање ригорозних мера против ширења коронавируса.

Влада Србије је, пратећи процене медицинске струке, јуче усвојила нова правила по којима је пензионерима дозвољена полусатна шетња, а осталима је забрана кретања скраћена за један сат - полицијски час ће, уместо у 17, почињати у 18 и трајаће до пет сати.

Уз то, у уторак ће своја врата отворити занатске и услужне радње, али не и оне које подразумевају близак контакт с муштеријама.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар