U Srbiji danas počinje popuštanje rigoroznih mjera

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, virusom korona zaraženo 6.630 osoba, dok je preminulo 125 pacijenata.

Srbija 21.04.2020 | 07:52
U Srbiji danas počinje popuštanje rigoroznih mjera

Hospitalizovano je 3.867 ljudi, a broj izlečenih je 870. Testirano je ukupno 41.812 građana. 

Penzioneri će od danas moći da izađu u polusatnu šetnju tri puta nedeljno, od 18 do 1 sat, po pola sata, i to posle mesec dana provedenih u kući.

Ovo je najznačajnija promena u životima starijih od 65 godina u poslednjih mesec, otkako su zbog korone u izolaciji 24 sata dnevno, kažu stručnjaci za Kurir, upozoravajući ih da sada budu oprezni i da se čuvaju pogoršanja kardiovaskularnih bolesti, padova, povreda, ali i da nikako ne pokušavaju da nadoknade propušteno vreme žustrim hodanjem ili drugim sličnim aktivnostima.

Posle najdužeg policijskog časa tokom uskršnjih praznika, od čak 84 sata, građani Srbije će već od danas početi da osećaju popuštanje rigoroznih mera protiv širenja koronavirusa.

Vlada Srbije je, prateći procene medicinske struke, juče usvojila nova pravila po kojima je penzionerima dozvoljena polusatna šetnja, a ostalima je zabrana kretanja skraćena za jedan sat - policijski čas će, umesto u 17, počinjati u 18 i trajaće do pet sati.

Uz to, u utorak će svoja vrata otvoriti zanatske i uslužne radnje, ali ne i one koje podrazumevaju blizak kontakt s mušterijama.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar