Пакети помоћи за најугроженије породице у Брчком

Чланице Кола српских сестара "Мајка Јевросима" из Брчког подијелиле су у овом граду 40 пакета са основним животним намирницама и хигијенским средствима грађанима најтежег материјалног стања.

Република Српска 20.04.2020 | 15:13
Пакети помоћи за најугроженије породице у Брчком

Двије највеће заповијести наше свете цркве су љубав према Богу И љубав према ближњима, која се између осталог осликава и кроз наше милосрђе, каже протојереј ставрофор  Небојша Драшкић, старјешина цркве у Српској Вароши.

Невоље једног човјека и помоћ другог човјека ономе у невољи може зближити више него што може крв рођене браће. То је једно сродство које не престаје и остаје у вјечном царству небеском.

Предсједник Кола Славојка Иљић рекла је новинарима да су хуманитарне пакете подијелиле поводом Васкрса, а припремиле су их новчаним средствима Кола.

"Од 100 корисника којима смо дијелили помоћ за Божић, изабрали смо оне најугроженије. Бирали смо најстарије, породице са дјецом са посебним потребама, самце. Тешко је то процијенити, увијек ће бити неко незадовољан. Када све ово прође подијелићемо и осталимо све што имамо", истакла је Иљићева.

Она је рекла да су због ванредног стања, уз помоћ неколико грађана, организовале доставу пакета на кућне адресе за већину изабраних корисника.Иљићева је напоменула да су чланице обојиле 400 васкршњих јаја која би требала да буду подијељена грађанима на Васкрс.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

20.04.2020 14:40

Зар се мозе неста делити без активиста секте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аризона

20.04.2020 16:36

Знасе од кога је свибсу вец пописани и гласали су

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

20.04.2020 17:41

Само се добро исликајте кад уруцујете те пакете,Тим јадницима није доста њихове муке па их снимајте и сликајте и на све медије стављајте.Кад цете висе дијелити пакете и помоц без да се самопромовисете?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

21.04.2020 08:49

Срам их било са цим се хвале и сликају100 пакета по 50км.