Paketi pomoći za najugroženije porodice u Brčkom

Članice Кola srpskih sestara "Majka Jevrosima" iz Brčkog podijelile su u ovom gradu 40 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima građanima najtežeg materijalnog stanja.

Republika Srpska 20.04.2020 | 15:13
Paketi pomoći za najugroženije porodice u Brčkom

Dvije najveće zapovijesti naše svete crkve su ljubav prema Bogu I ljubav prema bližnjima, koja se između ostalog oslikava i kroz naše milosrđe, kaže protojerej stavrofor  Nebojša Draškić, starješina crkve u Srpskoj Varoši.

Nevolje jednog čovjeka i pomoć drugog čovjeka onome u nevolji može zbližiti više nego što može krv rođene braće. To je jedno srodstvo koje ne prestaje i ostaje u vječnom carstvu nebeskom.

Predsjednik Кola Slavojka Iljić rekla je novinarima da su humanitarne pakete podijelile povodom Vaskrsa, a pripremile su ih novčanim sredstvima Кola.

"Od 100 korisnika kojima smo dijelili pomoć za Božić, izabrali smo one najugroženije. Birali smo najstarije, porodice sa djecom sa posebnim potrebama, samce. Teško je to procijeniti, uvijek će biti neko nezadovoljan. Кada sve ovo prođe podijelićemo i ostalimo sve što imamo", istakla je Iljićeva.

Ona je rekla da su zbog vanrednog stanja, uz pomoć nekoliko građana, organizovale dostavu paketa na kućne adrese za većinu izabranih korisnika.Iljićeva je napomenula da su članice obojile 400 vaskršnjih jaja koja bi trebala da budu podijeljena građanima na Vaskrs.

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Xl

20.04.2020 14:40

Zar se moze nesta deliti bez aktivista sekte?

ODGOVORITE
Name

Arizona

20.04.2020 16:36

Znase od koga je svibsu vec popisani i glasali su

ODGOVORITE
Name

bl

20.04.2020 17:41

Samo se dobro islikajte kad urucujete te pakete,Tim jadnicima nije dosta njihove muke pa ih snimajte i slikajte i na sve medije stavljajte.Kad cete vise dijeliti pakete i pomoc bez da se samopromovisete?

ODGOVORITE
Name

Goran

21.04.2020 08:49

Sram ih bilo sa cim se hvale i slikaju100 paketa po 50km.