Продају се аранжмани, али за 2021. годину

О туризму у Хрватској, Европи и свијету у овој години одлучују епидемиолози, а не туристички радници, упозоравају добри познаватељи туристичког тржишта и туристичких кретања.

Регион 19.04.2020 | 22:35
Продају се аранжмани, али за 2021. годину

У Хрватској и другим туристичким дестинацијама у Еуропи и свијету биће ове туристичке сезоне домаћих гостију, а буде ли страних – биће то минимално, каже за Радио Слободна Европа (РСЕ) дугогодишња туристичка новинарка „Слободне Далмације“ Ружица Микачић.

„Сви моји суговорници вани прилично су констернирани. Мали чекају што ће направит велики, а велики - велике туристичке агенције ТУИ, ФТИ, Тхомпсон, највеће авиокомпаније Рyнаир, Еасyјет, Јет2цом – одређују ритам рада. А овог тренутка они не дају никакве назнаке. Што треба мислити о овом љету, када ТУИ сада продаје 2021. годину! И Еасyјет сада такође продаје 2021. годину! Кажу, купите карту за један еуро гдје год хоћете! Али за 2021, не за 2020.!“, наводи наша саговорница.

Идеја чешких туристичких агенција да се овог љета направи својеврсни ваздушни коридор који би чешке туристе с потврдом да су негативни на тестирању за корона вирус довозио од Чешке до Сплита и Ријеке, одушевљено дочекана код челних људи неких хрватских туристичких дестинација, доживјела је хладан туш када су новинари за коментар питали епидемиологе.

„Туризам више неће изгледати као што је изгледао прије“, казао је на редовној конференцији за новинаре Националног штаба Цивилне заштите 16. априлдиректор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак.

„Епидемиолози ће донијети један посебан оквир о функционисању и условима које хотелски и сви остали смјештаји требају испунити и услове о понашању страних туриста. Ако код нас буде повољна епидемиолошка ситуација, наравно да ће наши грађани моћи доћи на море. Питање је хоћемо ли спољне туристе пустити. То зависи о њиховој епидемиолошкој ситуацији“, нагласио је.

(РСЕ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзоо

19.04.2020 20:43

Млати празну сламу ја идем 4 јула две седмице за Белек. А они нека продају каву коме оце

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Дзоо

20.04.2020 21:06

Сједит цес ти у карантину! Вирус це владат јос гону и пол, све док проналска вакцине. Имунитет после једног пребољвања није могуце стеци, мозес да се заразис за пар дана опет, маxимално 2 мјесеца за дјецу која су пребољела.

Name

Биљана

20.04.2020 06:40

Ми ове године правимо базен у Модричи, еееееееее

ОДГОВОРИТЕ