Prodaju se aranžmani, ali za 2021. godinu

O turizmu u Hrvatskoj, Evropi i svijetu u ovoj godini odlučuju epidemiolozi, a ne turistički radnici, upozoravaju dobri poznavatelji turističkog tržišta i turističkih kretanja.

Region 19.04.2020 | 22:35
Prodaju se aranžmani, ali za 2021. godinu

U Hrvatskoj i drugim turističkim destinacijama u Europi i svijetu biće ove turističke sezone domaćih gostiju, a bude li stranih – biće to minimalno, kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) dugogodišnja turistička novinarka „Slobodne Dalmacije“ Ružica Mikačić.

„Svi moji sugovornici vani prilično su konsternirani. Mali čekaju što će napravit veliki, a veliki - velike turističke agencije TUI, FTI, Thompson, najveće aviokompanije Rynair, Easyjet, Jet2com – određuju ritam rada. A ovog trenutka oni ne daju nikakve naznake. Što treba misliti o ovom ljetu, kada TUI sada prodaje 2021. godinu! I Easyjet sada takođe prodaje 2021. godinu! Kažu, kupite kartu za jedan euro gdje god hoćete! Ali za 2021, ne za 2020.!“, navodi naša sagovornica.

Ideja čeških turističkih agencija da se ovog ljeta napravi svojevrsni vazdušni koridor koji bi češke turiste s potvrdom da su negativni na testiranju za korona virus dovozio od Češke do Splita i Rijeke, oduševljeno dočekana kod čelnih ljudi nekih hrvatskih turističkih destinacija, doživjela je hladan tuš kada su novinari za komentar pitali epidemiologe.

„Turizam više neće izgledati kao što je izgledao prije“, kazao je na redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog štaba Civilne zaštite 16. aprildirektor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

„Epidemiolozi će donijeti jedan poseban okvir o funkcionisanju i uslovima koje hotelski i svi ostali smještaji trebaju ispuniti i uslove o ponašanju stranih turista. Ako kod nas bude povoljna epidemiološka situacija, naravno da će naši građani moći doći na more. Pitanje je hoćemo li spoljne turiste pustiti. To zavisi o njihovoj epidemiološkoj situaciji“, naglasio je.

(RSE)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dzoo

19.04.2020 20:43

Mlati praznu slamu ja idem 4 jula dve sedmice za Belek. A oni neka prodaju kavu kome oce

ODGOVORITE
Name

re Dzoo

20.04.2020 21:06

Sjedit ces ti u karantinu! Virus ce vladat jos gonu i pol, sve dok pronalska vakcine. Imunitet posle jednog preboljvanja nije moguce steci, mozes da se zarazis za par dana opet, maximalno 2 mjeseca za djecu koja su preboljela.

Name

Biljana

20.04.2020 06:40

Mi ove godine pravimo bazen u Modriči, eeeeeeeee

ODGOVORITE