Геронтолошки центар: Једна особа заражена

Мелиса Алибашић-Хаџић, директорица Геронтолошког центра Сарајево потврдила је да је једна корисница овог центра позитивна на вирус корона.

Босна и Херцеговина 19.04.2020 | 18:19
Геронтолошки центар: Једна особа заражена

"Јутрос смо добили информацију да је једна наша корисница позитивна. Обратили смо се свим надлежним по протоколу, дежурном епидемиологу. Рекао је да због чињенице да она нема теже симптоме неће бити примљена на болничко лијечење односно на КЦУС", казала је Алибашић-Хаџић.

Алибашић-Хаџић подсјећа да од 10.04. позивају надлежне да тестирају упосленике овог центра, обзиром да се у центру налазе корисници најризичније старосне доби.

"Обзиром да геронтолшки центар није здравствена установа, није овлаштен да пружа неки вид лијечења, ми смо приморани да ову особу оставимо у нашем центру. Узимајући у обзир да овој корисници пружамо и даље услуге, то потенцијално представља ризик да се болест може даље просирити на наше упослене и друге кориснике", истакла је Алибашић-Хаџић.

Ова установа према препорукама направила је карантин, геронтолошки центар Сарајево има више од 350 корисника.

Докторица Аниса Бајрамовић, дежурна епидемиологиња, за Н1 је потврдила да ће 40 упосленика, здравствених радника Геронтолошког центра у Сарајеву бити тестирано сутра.

"Сутра ујутро у 10:30 ће бити тестирано 40 здравствених радника, упосленика Геронтолошког центра Сарајево - медицинске сестре, доктори, његоватељице и они који су били у блиском контакту са корисницима. Још увијек се поступа са индикацијама за тестирање и случајевима блиског контакта, што није био случај у Геронтолошком центру. Од момента кад смо сазнали да постоји евентуално заражена особа, одмах смо изашли на терен, дали све препоруке и направили техничке процедуре да се тестирање изврши у понедјељак", казала је др. Бајрамовић".

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар