Девојчица испустила јабуку а родитељи морали платити велику одштету!

У марту 2018. године, догодио се помало бизаран инцидент, 11-годишња девојчица случајно је испустила јабуку са балкона стана где је становала на 24. спрату у у граду Донгуану, у Кини.

Занимљивости 16.04.2020 | 19:48
Девојчица испустила јабуку а родитељи морали платити велику одштету!

Овај случај испуштања јабуке једног малишана коштала је здравља  и будућности док девојчицине родитеље право богатство због велике одштете ...

9. марта 2018. године, неименована девојчица је покушавала да нахрани породичног пса док је држала јабуку на балкону њиховог стана, када је случајно испустила јабуку. У исто време, испод зграде тромесечни Тонгтонг био је у наручју своје баке, која га је  шетала у близни стамбене зграде девојчице.

Зла судбина је одлучила да испуштене јабука падне на главу малишана. Малишан је одмах одведен у болницу где су лекари дијагностификовали да је дечак претрпео тешке трауме главе, преломе лобање, напукнуц́е крвних судова у лобањи и трауматични шок. Тонгтонг је подвргнут операцији како би зауставила крварење у свом мозгу, али је дечак остао у коми.

Родитељима малишана речено је да ц́е Тонгтонг неће вероватно никада пробудити, јер ће један део мозга највероватније бити клинички мртав.

У међувремену, полиција је започела истрагу несрец́е која је малог дечака довела у кому, а након што је урадила ДНК тестове узорака на одбачену јабуку и становника у стамбеној згради из које је пала, утврђено је да је крива 11-годишњакиња девојчица.

Девојчицин отац рекао је новинарима да је он случајно испустила јабуку, додајуц́и да је тада покушавала хранити пса на балкону. Била је сама у стану на 24. спрату.
 
Родитељи су преузели одговорност за грешку свог детета и наводно је породици Тонгтонг плаћено 30.000 јуана (око 4.700 долара). Међутим, трошкови лечења само за малишана  износили су 130.000 јуана око 20.500 долара

Две године након несрец́е, суд је породици 11-годишње девојчице тј. њеним родитељима наложио да исплати родитељима Тонгтонга огромну одштету у износу од 1,85 милиона јуана или око 261,000 америчких долара

Вест је изазвала жестоку расправу на кинеским друштвеним медијима, при чему су неки аплаудирали одлуци судије да родитељи морају да воде бригу о својој деци док други су се питали да ли је девојчица заиста крива за оно што се може описати као страшна случајна несрец́а.
 
Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар