Devojčica ispustila jabuku a roditelji morali platiti veliku odštetu!

U martu 2018. godine, dogodio se pomalo bizaran incident, 11-godišnja devojčica slučajno je ispustila jabuku sa balkona stana gde je stanovala na 24. spratu u u gradu Donguanu, u Kini.

Zanimljivosti 16.04.2020 | 19:48
Devojčica ispustila jabuku a roditelji morali platiti veliku odštetu!

Ovaj slučaj ispuštanja jabuke jednog mališana koštala je zdravlja  i budućnosti dok devojčicine roditelje pravo bogatstvo zbog velike odštete ...

9. marta 2018. godine, neimenovana devojčica je pokušavala da nahrani porodičnog psa dok je držala jabuku na balkonu njihovog stana, kada je slučajno ispustila jabuku. U isto vreme, ispod zgrade tromesečni Tongtong bio je u naručju svoje bake, koja ga je  šetala u blizni stambene zgrade devojčice.

Zla sudbina je odlučila da ispuštene jabuka padne na glavu mališana. Mališan je odmah odveden u bolnicu gde su lekari dijagnostifikovali da je dečak pretrpeo teške traume glave, prelome lobanje, napuknuće krvnih sudova u lobanji i traumatični šok. Tongtong je podvrgnut operaciji kako bi zaustavila krvarenje u svom mozgu, ali je dečak ostao u komi.

Roditeljima mališana rečeno je da će Tongtong neće verovatno nikada probuditi, jer će jedan deo mozga najverovatnije biti klinički mrtav.

U međuvremenu, policija je započela istragu nesreće koja je malog dečaka dovela u komu, a nakon što je uradila DNK testove uzoraka na odbačenu jabuku i stanovnika u stambenoj zgradi iz koje je pala, utvrđeno je da je kriva 11-godišnjakinja devojčica.

Devojčicin otac rekao je novinarima da je on slučajno ispustila jabuku, dodajući da je tada pokušavala hraniti psa na balkonu. Bila je sama u stanu na 24. spratu.
 
Roditelji su preuzeli odgovornost za grešku svog deteta i navodno je porodici Tongtong plaćeno 30.000 juana (oko 4.700 dolara). Međutim, troškovi lečenja samo za mališana  iznosili su 130.000 juana oko 20.500 dolara

Dve godine nakon nesreće, sud je porodici 11-godišnje devojčice tj. njenim roditeljima naložio da isplati roditeljima Tongtonga ogromnu odštetu u iznosu od 1,85 miliona juana ili oko 261,000 američkih dolara

Vest je izazvala žestoku raspravu na kineskim društvenim medijima, pri čemu su neki aplaudirali odluci sudije da roditelji moraju da vode brigu o svojoj deci dok drugi su se pitali da li je devojčica zaista kriva za ono što se može opisati kao strašna slučajna nesreća.
 
Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar