Преминуо глумац из чувене серије "Село гори а баба се чешља"!

Глумац Милија Вуковић преминуо је јутрос у својој 73. години, након дуге и тешке болести.

Забава 16.04.2020 | 15:29
Преминуо глумац из чувене серије "Село гори а баба се чешља"!

Био је доајен српског глумишта и дугогодишњи првак драме Крушевачког позоришта. У својој плодоносној каријери остварио је преко 150 улога, како на матичној сцени тако и широм региона, за које је освојио велики број најзначајнијих награда. Поред позоришних, остварио је и значајан број филмских и телевизијских улога.

Последњих година публика га је упамтила као Митра из серије "Село гори, а баба се чешља".

Изнео је широк дијапазон глумачких остварења, био инспирација свим млађим глумачким генерацијама и један од утемељивача српског модерног позоришта.

Својом одлуком да остане у Крушевцу допринео је да се град позиционира као један од позоришних центара у Србији и тиме завредио поштовање свих будућих поколења, како стваралаца, тако и обожавалаца позоришне уметности. Током своје глумачке каријере одиграо је све најзначајније улоге из дела српске и светске књижевности. Његово глумачко стваралаштво остаће упамћено и цењено кроз све наредне генерације уметника и публике, пише ртк.рс.

Комеморација ће се обавити најесен у Крушевачком позоришту, а сахрана ће бити у петак, 17. априла у 14:00 часова на Новом гробљу у Крушевцу, у кругу породице.

Извор: Ало.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар