Preminuo glumac iz čuvene serije "Selo gori a baba se češlja"!

Glumac Milija Vuković preminuo je jutros u svojoj 73. godini, nakon duge i teške bolesti.

Zabava 16.04.2020 | 15:29
Preminuo glumac iz čuvene serije "Selo gori a baba se češlja"!

Bio je doajen srpskog glumišta i dugogodišnji prvak drame Кruševačkog pozorišta. U svojoj plodonosnoj karijeri ostvario je preko 150 uloga, kako na matičnoj sceni tako i širom regiona, za koje je osvojio veliki broj najznačajnijih nagrada. Pored pozorišnih, ostvario je i značajan broj filmskih i televizijskih uloga.

Poslednjih godina publika ga je upamtila kao Mitra iz serije "Selo gori, a baba se češlja".

Izneo je širok dijapazon glumačkih ostvarenja, bio inspiracija svim mlađim glumačkim generacijama i jedan od utemeljivača srpskog modernog pozorišta.

Svojom odlukom da ostane u Кruševcu doprineo je da se grad pozicionira kao jedan od pozorišnih centara u Srbiji i time zavredio poštovanje svih budućih pokolenja, kako stvaralaca, tako i obožavalaca pozorišne umetnosti. Tokom svoje glumačke karijere odigrao je sve najznačajnije uloge iz dela srpske i svetske književnosti. Njegovo glumačko stvaralaštvo ostaće upamćeno i cenjeno kroz sve naredne generacije umetnika i publike, piše rtk.rs.

Кomemoracija će se obaviti najesen u Кruševačkom pozorištu, a sahrana će biti u petak, 17. aprila u 14:00 časova na Novom groblju u Кruševcu, u krugu porodice.

Izvor: Alo.rs Foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar