Укида се уредба о забрани изазивања и ширења панике

- Влада Републике Српске усвојила је приједлог уредбе са законском снагом о престанку важења Уредбе са законском снагом о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања.

Република Српска 16.04.2020 | 13:37
Укида се уредба о забрани изазивања и ширења панике

Овај приједлог биће упућен предсједнику Републике Српске на усвајање, саопштено је из МУП-а Српске.

Из ове институције су навели да су разлози за доношење ове уредбе садржани у чињеници да су се током примјене важеће уредбе грађани придржавали мјера и упутстава надлежних органа, те да су се о епидемиолошкој ситуацији информисали путем званичних обавјештења надлежних инстутуција.

"Иако је у протеклом периоду било лажних вијести и информација, грађани су се о епидемиолошкој ситуацији информисали на основу званичних обавјештења и информација надлежних институција и лажне вијести нису имале значајнији утицај на понашање грађана, функционисање система и рад надлежних органа на спречавању ширења заразе. Имајући то у виду стекли су се услови за престанак важења уредбе са законском снагом о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања", образложили су из МУП-а.

Из ове институције наводе да ће се у складу са тим повући сви прекршајни налози који су раније издати у складу са поменутом уредбом, као и Одлуком о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације на територији Републике Српске, а коју је Влада 3. априла ставила ван снаге, преноси Срна.

Иако, влада, односно МУП РС, покушава да у јавности прикрије чињенице да је до повлачења ове уредбе дошло након притиска медија, али и ОЕБС-а и других страних организација који су тражили њено укидање.

 (БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Скептик

16.04.2020 11:59

Ха ха ха ха ха ...хо хо хо хо.....:)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕСУ ДОСАДНИ

16.04.2020 12:04

Прво ви вратите лову коју сте отели/ПОКРАЛИ/ народу, па онда доносите законе

Name

051

16.04.2020 13:11

Ови су циркус!!!

Name

Робин Хоод

16.04.2020 11:59

Очигледно Уставни стручњак ....??? није добро научио лекцију , па држи "предсједницу " у страху од знања... "Паника представља изненадан и јак страх јединке или цијеле групе, који најчешће настаје када је живот јединке или групе доведен у питање (н пр. при пљачки, земљотресу, пожару, итд). Паника се често јавља и код особа које болују од анксиозности. Поријекло ријечи; Сама ријеч „паника“ потиче од грчке ријечи „паникон“, која означава повезаност са Паном, богом шума и ливада који је могао да производи необичне звуке који изазивају смртни страх код стада оваца и коза, људи итд. Посљедице; Паника групе обично изазива хаотично понашање и губитак сваког облика самоконтроле. Праисторијски људи су вјешто користили панику животиња — оне би се у сусрету са ватром или прејаким звуком тако успаничиле да су неријетко у саме падале у провалије и тако гинуле..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

16.04.2020 12:05

Јада и чемера, колико су они сујетни. Не би оно признало грешке, чуј им образложења, ха, хаааа..Морали сте због притиска јавности, опозиције, ОЕБС-а..нисте имали куд након приказивања чињеница, што би се рекло црно на бијело. Ваша срамотна Одлука је била врхунац терора који режим проводи над неистомишљеницима. Умислили сте да сте власници РС- е, а довели сте нас да немамо ни робне резерве, молите и кукате тражећи помоћ од Србије, а и њих је погодила ова несрећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

16.04.2020 13:08

Питам се да ли се ванредној ситуацији запосљавају радници и добијају ресење за стално.Примјер је фирма Ад Град гдје је Цориц запослио свог кума и дао му ресење за стално пре неки дан а сто је најгоре у свему томе та фирма је на кољенима.

Name

ови

16.04.2020 12:27

Су тотално изгубљени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

16.04.2020 12:28

Јако смијешно образложење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

16.04.2020 13:08

Зар није већ укинута?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

16.04.2020 13:25

"стекли су се услови за престанак важења уредбе са законском снагом" е јес' га саставило....

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРК У БУЉУ

16.04.2020 13:34

БАНДИ ИЗДАЈНИЧКОЈ, НА ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

16.04.2020 13:51

Тако ће бити и са фондом солидарности, немају куд. Покушавају у мутном али све слабије пролази.

ОДГОВОРИТЕ