Лажирају потврде да су позитивни на вирус корона

ФБИ је послао обавештење компанијама широм САД упозоравајући из на лажне лекарске извештаје и фалсификовану документацију запослених који тврде да су имали позитивне резултате теста на Ковид-19.

Свијет 15.04.2020 | 20:57
Лажирају потврде да су позитивни на вирус корона

У извештају Биро упозорава да кораци које компанија мора предузети како би зауставила пословање и санирала радне просторе могу довести до значајних финансијских губитака, преноси ЦНН.

Као један од примера у извештају ФБИ описан је инцидент који се догодио у марту када је запослени који је радио за неидентификовану компанију рекао шефовима да је био позитиван на тесту на Ковид-19 прилажући наводну документацију медицинске установе.

"Компанија је због тога затворила производни погон ради дезинфекције локације, обустављајучхи производњу и заустављајучхи испоруку потребних материјала у постројење", наводи се у извештају ФБИ.

После накнадног пажљивог прегледа медицинске документације запосленог утврђено је да се ради о фалсификату. 

ФБИ процењује да је компанија изгубила око 175.000 долара због наводне преваре.

Један сарадник наводног преваранта, верујући да је био изложен вирусу, такође се суочио са личним финансијским губицима након што је одлучио да изнајми некретнину у којој је био у карантину како не би угрозио чланове своје породице, наводи се у саопштењу..

Биро као меру опреза препоручује послодавцима да се обрате медицинским службеницима који су наведени на лекарски извештајима како би потврдили њихову истинитост.

(Курир.рс/Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар