Доктор Јовић први излијечени пацијент од короне у Добоју

Доктор Мирослав Јовић је први заражени и први излијечени пацијент од вируса корона у Добоју. Тренутно се налази у кућној изолацији, доброг здравља и расположења и у ишчекивању да се врати својим радним обавезама.

Република Српска 15.04.2020 | 16:59
Доктор Јовић први излијечени пацијент од короне у Добоју

Доктор Мирослав Јовић је угледни педијатар у Добоју. Лијечио је многе генерације. Будући да нигдје није путовао, сматра да се вирусом корона заразио у контакту са пацијентима. Током зиме, каже он, био је велики број дјеце са респираторним инфекцијама и великим бројем доста чудних упала плућа. 

„Ми смо то везали за сезонски карактер обољења и појаву сезонског грипа што је вјероватно и било, али вјероватно међу том дјецом је било и неко које је имало вирус корона и ја сам се вјероватно на тај начин заразио“, рекао је прим. др Мирослав Јовић, педијатар у болници "Свети апостол Лука", Добој. 

Прве симптоме је имао 20. марта по повратку са посла, грозница, повишена температура, општа слабост, губитак апетита који је био већ неколико дана прије тога. 

„ То је био петак. Викенд сам провео у кући, нисам више нигдје излазио. Мада да будем искрен нисам помишљао да се ради о том вирусу него о класичној грипи“, каже доктор Јовић.
С обзиром на то да су симптоми потрајали, а стање постало лошије иза викенда обратио се породичном љекару, након тога се и тестирао на вирус корона и тако постао први пацијент новоотвореног ковид одјељења у Добоју. 

„Није баш било згодно. Доста је то већ било медијски пропраћено са врло негативним вијестима са бројним смртним исходима широм Европе и плус што се осјећате индиректно кривим с обзиром на то да постоји опасност да се и од вас неко заразио иако се то може свакоме десити, јер оболијевање није кривично дјело, нити срамота. Уосталом ја сам се и разболио помажући другима“, каже педијатар.

На ковид одјељењу провео је 16 дана. Првих неколико дана имао је температуру, осјећао се лоше, послије чега се стање поправило. Остатак времена провео је у ишчекивању да му брисеви буду уредни како би могао бити пуштен у кућну изолацију гјде се сада налази. По истеку 14 дана нада се повратку својим радним обавезама. 

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

...

16.04.2020 20:09

Зумус, цудне упале плуца....., то би онда знацило да је вирус био код нас прије нове гидине

ОДГОВОРИТЕ