Добој: Доктор Јовић побиједио корону, враћа се на посао

- Одмах након престанка четрнаестодневне изолације враћам се на посао да им помогнем јер су колеге из више разлога имале напоран мјесец иза себе, поручио је из свог дома др Мирослав Јовић, начелник Службе педијатрије у болници "Свети апостол Лука", први Добојлија који се заразио и излијечио од вируса корона.

Република Српска 15.04.2020 | 08:17
Добој: Доктор Јовић побиједио корону, враћа се на посао

"Сад сам још у кућној изолацији 14 дана након изласка из болнице, званично сам излијечен и без вируса. Као и сви у изолацији, одмарам се, читам, чекам да прође вријеме", каже за "Независне" др Јовић.

Прве симптоме је осјетио 20. марта поподне, након повратка с посла, али није одмах посумњао на корону.

"Грозница, малаксалост и благо повишена температура. Неколико дана прије тога сам имао ослабљен апетит и неки осјећај умора, а без рационалног објашњења за то. Нисам помислио на корону, помислио сам на сезонски грип јер сам прегледао много дјеце са истим симптомима које сам и ја имао. Пошто ми се стање погоршавало и све лошије сам се осјећао, а тих дана је почела и већа медијска покривеност овом темом, на крају сам почео размишљати да сам се баш короном заразио. Тестирао сам се и резултат је познат", присјетио се педијатар.

Када су му јавили да је позитиван на вирус корона, није му, каже, било баш угодно.

"Нова болест, на ТВ-у извјештај о смрти по Европи, лоше моје опште стање, неизвјесност. Видио сам да немам баш тежи облик болести, али су информације биле о наглим погоршањима стања, уз то и неки чудан осјећај да сте обиљежени и да вас се сада сви боје и индиректно избјегавају", наводи др Јовић.

Он је одлазак у болницу доживио као неко олакшање, а пети дан након доласка у здравствену установу температура је ослабила.

"Све похвале за особље на Инфективном одјељењу добојске болнице, није њима било лако. Нова болест, непредвидива, а први пацијент колега из њихове установе, али су се добро снашли у врло тешким, новим условима и ево све се у мом случају добро завршило. Нисам осјећао страх јер сам видио да се опорављам и да су главни проблеми већ прошли", каже овај педијатар.

Рекао је да треба истаћи људима да већина обољелих оздрави са мањим или већим проблемима.

"Мало се пажње обраћа  информисању о броју излијечених, којих је сваким даном све више. Смртност је ипак релативно мала, ипак је то вирусна инфекција сезонског карактера", истиче др Јовић.

Њему су се суграђани, и то не само маме и тате чије малишане је лијечио, јављали након што је у јавности објелодањено да је заражен.

"Потрудио сам се да свима одговорим и доста ми је значила подршка народа из града и регије. Нисам пратио коментаре на друштвеним мрежама, нешто су ми послали, углавном подршку, а ако је било другачијих коментара, ја их нисам видио. Користим ову прилику да свима захвалим на подршци у тешкој ситуацији и да ми се могу и даље обратити за помоћ чим прођу ове рестриктивне мјере", поручио је др Јовић.

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Леа

15.04.2020 07:29

Тооо, докторе!!! Драго ми је. Поздрав за доктора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

15.04.2020 07:46

У којој је странки доктор јовиц и све це бит јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

15.04.2020 10:19

Шта хоћеш рећи с тим? Или само онако лупеташ? Није ни у једној странци, а у народу има статус људине и живе легенде.

Name

ИСТИНА

15.04.2020 08:54

СРАМОТА ДА ЈЕ ЦИВИЛНА ЗАСТИТА ИСПРЕД СТРУКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоом

15.04.2020 13:04

Браво Докторе! Зив и здрав био

ОДГОВОРИТЕ