Doboj: Doktor Jović pobijedio koronu, vraća se na posao

- Odmah nakon prestanka četrnaestodnevne izolacije vraćam se na posao da im pomognem jer su kolege iz više razloga imale naporan mjesec iza sebe, poručio je iz svog doma dr Miroslav Jović, načelnik Službe pedijatrije u bolnici "Sveti apostol Luka", prvi Dobojlija koji se zarazio i izliječio od virusa korona.

Republika Srpska 15.04.2020 | 08:17
Doboj: Doktor Jović pobijedio koronu, vraća se na posao

"Sad sam još u kućnoj izolaciji 14 dana nakon izlaska iz bolnice, zvanično sam izliječen i bez virusa. Kao i svi u izolaciji, odmaram se, čitam, čekam da prođe vrijeme", kaže za "Nezavisne" dr Jović.

Prve simptome je osjetio 20. marta popodne, nakon povratka s posla, ali nije odmah posumnjao na koronu.

"Groznica, malaksalost i blago povišena temperatura. Nekoliko dana prije toga sam imao oslabljen apetit i neki osjećaj umora, a bez racionalnog objašnjenja za to. Nisam pomislio na koronu, pomislio sam na sezonski grip jer sam pregledao mnogo djece sa istim simptomima koje sam i ja imao. Pošto mi se stanje pogoršavalo i sve lošije sam se osjećao, a tih dana je počela i veća medijska pokrivenost ovom temom, na kraju sam počeo razmišljati da sam se baš koronom zarazio. Testirao sam se i rezultat je poznat", prisjetio se pedijatar.

Kada su mu javili da je pozitivan na virus korona, nije mu, kaže, bilo baš ugodno.

"Nova bolest, na TV-u izvještaj o smrti po Evropi, loše moje opšte stanje, neizvjesnost. Vidio sam da nemam baš teži oblik bolesti, ali su informacije bile o naglim pogoršanjima stanja, uz to i neki čudan osjećaj da ste obilježeni i da vas se sada svi boje i indirektno izbjegavaju", navodi dr Jović.

On je odlazak u bolnicu doživio kao neko olakšanje, a peti dan nakon dolaska u zdravstvenu ustanovu temperatura je oslabila.

"Sve pohvale za osoblje na Infektivnom odjeljenju dobojske bolnice, nije njima bilo lako. Nova bolest, nepredvidiva, a prvi pacijent kolega iz njihove ustanove, ali su se dobro snašli u vrlo teškim, novim uslovima i evo sve se u mom slučaju dobro završilo. Nisam osjećao strah jer sam vidio da se oporavljam i da su glavni problemi već prošli", kaže ovaj pedijatar.

Rekao je da treba istaći ljudima da većina oboljelih ozdravi sa manjim ili većim problemima.

"Malo se pažnje obraća  informisanju o broju izliječenih, kojih je svakim danom sve više. Smrtnost je ipak relativno mala, ipak je to virusna infekcija sezonskog karaktera", ističe dr Jović.

Njemu su se sugrađani, i to ne samo mame i tate čije mališane je liječio, javljali nakon što je u javnosti objelodanjeno da je zaražen.

"Potrudio sam se da svima odgovorim i dosta mi je značila podrška naroda iz grada i regije. Nisam pratio komentare na društvenim mrežama, nešto su mi poslali, uglavnom podršku, a ako je bilo drugačijih komentara, ja ih nisam vidio. Koristim ovu priliku da svima zahvalim na podršci u teškoj situaciji i da mi se mogu i dalje obratiti za pomoć čim prođu ove restriktivne mjere", poručio je dr Jović.

(Nezavisne)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Lea

15.04.2020 07:29

Tooo, doktore!!! Drago mi je. Pozdrav za doktora

ODGOVORITE
Name

Xx

15.04.2020 07:46

U kojoj je stranki doktor jovic i sve ce bit jasno

ODGOVORITE
Name

Aleksandar

15.04.2020 10:19

Šta hoćeš reći s tim? Ili samo onako lupetaš? Nije ni u jednoj stranci, a u narodu ima status ljudine i žive legende.

Name

ISTINA

15.04.2020 08:54

SRAMOTA DA JE CIVILNA ZASTITA ISPRED STRUKE

ODGOVORITE
Name

Zoom

15.04.2020 13:04

Bravo Doktore! Ziv i zdrav bio

ODGOVORITE