Милорад Додик највећи рушитељ институција Републике Српске!

Некад премијер и предсједник Републике Српске а данас српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине, Милорад Додик, међутим, неријетко излази изван оквира својих надлежности и поставља се као врховни ауторитет и особа која о свему одлучује.

Република Српска 15.04.2020 | 07:30
Милорад Додик највећи рушитељ институција Републике Српске!

Ријетко је који политичар у Републици Српској, али и шире, толико присутан у медијима колико је присутан Милорад Додик. Ријетко који политичар одлучује о толико тога као Милорад Додик. Некад премијер и предсједник Републике Српске а данас српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине, Милорад Додик, међутим, неријетко излази изван оквира својих надлежности и поставља се као врховни ауторитет и особа која о свему одлучује.

Само јуче је пласирао три информације о догађајима који, или нису у његовој надлежности, или задиру у надлежности других институција, или представљају неадекватан начин обављања његове тренутне функције.

Уз плату свим здравственим радницима, возачима, спремачицама, који раде при здравственим установама биће исплаћена једнократна помоћ од 1.000 КМ, одлука је српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика.

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик рекао је да ће у ентитету Република Српска за вријеме васкршњих и првомајских празника бити пооштрене мјере како не би дошло до ерупције заразе вирусом корона, а да ће уколико тај период прође без проблема размотрити значајно ублажавање досадашњих мјера.

Из Мађарске ће у четвртак, 16. априла, у Републику Српску стићи медицинска помоћ за борбу против вируса корона, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Пођимо од посљедње информације о медицинској помоћи коју ће Мађарска послати Републици Српској. Без намјере да нагађамо на који начин се Додик договорио са предсједником Мађарске Виктором Орбаном и од чега се заиста та медицинска помоћ састоји, не можемо а да не примијетимо да је ова информација “проблематична” из више аспеката.

Прије свега, ако је Додик наступио као члан Предсједништва БиХ, поставља се питање зашто је прескочио инстанцу коју званично представља – Босну и Херцеговину, и помоћ обезбиједио само једном дијелу БиХ? Да ли се у том случају ради о нелегалним токовима набавке медицинске опреме? Уопште, у ком својству је Додик контактирао Мађарску? Као члан Предсједништва БиХ или као физичко лице које је на основу извјесних пријатељских веза са Виктором Орбаном обезбиједило помоћ? Ако је тако, зашто се онда истиче да је српски члан Предсједништва БиХ најавио помоћ а не грађанин Милорад Додик?

Према Уставу Босне и Херцеговине надлежности Предсједништва БиХ су, између осталог, вођење спољне политике Босне и Херцеговине и вођење преговора за закључење међународних уговора БиХ. Ако је Додик склопио споразум са Мађарском о медицинској помоћи, да ли је заступао БиХ или РС? Такође, постоји ли неки правни акт који регулише доставу медицинске помоћи Мађарске Републици Српској, ко га је потписао и у чије име?

Поклону се не гледа у зубе, рећи ће многи. Попут пословице коју је пласирао кинески реформатор Денг Сјаопинг која каже да није важно да ли је мачка црна или бијела, ако успјешно лови мишеве, тако нам исти ти могу приговорити да није важно ко је и на који начин обезбиједио помоћ, само да је добијемо. Међутим, ако ћемо се “играти” озбиљне државе, онда питање надлежности није занемарљиво, посебно када је у питању доношење одлука изван надлежности, јер ако једна особа може својевољно донијети одлуку о додијели средстава, тако може донијети одлуку и о ускраћивању одређених права.

У вези са доношењем одлука изван надлежности, медији су пренијели информацију да је Милорад Додик одлучио да се свим здравственим радницима у Републици Српској исплати једнократна помоћ, при том га потписавши као српског члана Предсједништва БиХ. Поставља се питање има ли Милорад Додик надлежност да као члан Предсједништва БиХ одлучује о исплати помоћи медицинским радницима у Републици Српској? Из којих средстава се исплаћује та помоћ? Ако је из буџета РС, како Додик може да доноси одлуке о томе?

Свјесни да су де фацто ово наивна питања, знајући да је Милорад Додик бог у Републици Српској, ипак, ако ћемо се држати приче о “игрању” озбиљне државе, сматрамо да су де иуре итекако важна. Јер, чему закони и институције ако ће бити онако како један политичар каже?

Што се тиче ванредног стања у Републици Српској, Милорад Додик је званично само члан Главног координационог тима Републике Српске који чине званичници Републике Српске: предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Према Закону о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама субјекти система заштите и спасавања су:

а) Републичка управа цивилне заштите, б) други републички органи управе и органи јединица локалне самоуправе,

в) привредна друштва, друга правна лица, предузетници,

г) грађани, удружења, професионалне и друге организације.

Дакле, нигдје се не наводи да је субјект система заштите и спасавања члан Предсједништва БиХ или неки други представник институција БиХ, осим ако се под Милорадом Додиком као српским чланом Предсједништва БиХ не подразумијева друго правно лице или друга организација, у шта сумњамо узевши у обзир да се закон односи на Републику Српску. Милорад Додик може бити субјект система заштите и спасавања као грађанин, али зашто се онда апострофира да је српски члан Предсједништва?

Закон о заштити и спасавању даље наводи да се под снагама за заштиту и спасавање подразумијевају:

а) Републички штаб за ванредне ситуације и специјализоване јединице заштите и спасавања које формира Влада Републике Српске, б) штабови за ванредне ситуације, јединице и тимови цивилне заштите које формирају органи јединице локалне самоуправе,

в) надлежне организационе јединице Министарства унутрашњих послова,

г) штабови за ванредне ситуације и јединице и тимови за заштиту и спасавање које формирају привредна друштва и друга правна лица,

д) јединице, тимови и екипе Црвеног крста Републике Српске,

ђ) јединице и тимови које формирају удружења грађана и друге невладине организације,

е) повјереници заштите и спасавања, ж) професионалне и хитне службе (ватрогасци, медицинске и ветеринарске службе и друге службе) и друге организације и з) грађани.

Ни овдје нема мјеста за Додика, осим ако га, опет, не подведемо под грађане.

Закон даље каже да се за координацију и руковођење приликом заштите и спасавања у ванредним ситуацијама, као оперативно-стручна тијела, формирају штабови за ванредне ситуације, и то за територију Републике Српске – Републички штаб за ванредне ситуације. Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике или дио територије Републике, доноси Влада на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације.

Напослијетку, члан 117. овог закона каже да у ситуацији када елементарна непогода и друга несрећа захвати више општина, односно градова, начелник Републичког штаба за ванредне ситуације може, ради успјешног руковођења акцијама заштите и спасавања, формирати координациони тим, односно тијело чији је члан Милорад Додик.

Оно што је у нашем случају важно јесте други став овог члана који истиче да координациони тим чине представници министарстава, општине, односно града, привредних друштава и других правних лица која обављају дјелатности од значаја за заштиту и спасавање, гдје опет нема мјеста за Милорада Додика јер није ни представник министарства, ни општине, града или привредних друштава а није ни друго правно лице које обавља дјелатност од значаја за заштиту и спасавање осим ако надлежности Предсједништва БиХ у међувремену нису проширене.

Такође, важно је нагласити да према ставу (3) члана 117. овог закона координациони тим врши координацију активности заштите и спасавања на подручју за које се формира и предлаже начелнику Републичког штаба за ванредне ситуације предузимање потребних мјера. Дакле, не доноси одлуке о исплати једнократне помоћи медицинским радницима, пооштравању мјера и испоруци медицинске помоћи, односно све оно што је Додик радио.

Ако ћемо се водити ставом да Милорад Додик треба да буде у Главном координационом тиму зато што је представник Републике Српске у Предсједништву Босне и Херцеговине, поставља се питање зашто онда Небојша Радмановић, као српски члан Предсједништва БиХ, није био члан координационог тима или штаба за ванредне ситуације током ванредног стања у Републици Српској за вријеме поплава 2014. године?

Такође, ако Додик треба да буде у неком координационом тијелу или штабу за ванредне ситуације, онда би било логично да буде члан координационог тијела или штаба на нивоу Босне и Херцеговине, када би постојали, зато што он тренутно обавља функцију на нивоу цијеле државе а не на ентитетском нивоу.

Сумирајући све наведено, долазимо до закључка да је Милорад Додик, по ко зна који пут, “узео ствар у своје руке” и поставио се као апсолутни ауторитет у Републици Српској занемарујући и обесмишљавајући институције Републике Српске.

Не чини ли нам се да су предсједница РС Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и цијела Влада РС као и остале институције РС само декор на Додиковој “круни господара” Републике Српске? Јер, како другачије стећи привид легалитета и легитимитета ако не постоје институције и закони?

Друга је ствар што су исти неријетко само мртво слово на папиру и што је “божја воља” једина која је важна. 

(герила.инфо)

Коментари / 125

Оставите коментар
Name

Бањалука

15.04.2020 05:45

У теским временима руководи онај ко је најспособнији. Не смијем замислити сценарио у којем би опозициони лидери руководили било циме у ситуацијама каква је ова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

15.04.2020 05:50

Па једнога дана цемо погледати и тај филм. Видјецемо ко је "бољи"...

Name

Горан

15.04.2020 05:51

Ста прицас просјак обицни само гледа ко це му ста дати, узима од радника за фонд солидарности.Брука!

Name

Ето

15.04.2020 05:52

Па ста друго реци на твој коментар него даси за лудницу

Name

Скептик

15.04.2020 05:53

Ово је најгори и најцрњи сценарио. Сваки други сценарио би био бољи.

Name

Корона

15.04.2020 05:55

И ти би се требао тестирати. Сви ми знамо дићи кредит и крпити а коће и како вратити немамо ништа своје само просим. Коме ћемо ми помоћи оћемо ли ми некоме послати помоћ.

Name

Наса будуцност ???

15.04.2020 05:56

Цовјек који је за вријеме рата сверцовао "ронхил" има визију..

Name

РЕ..бањалука

15.04.2020 05:58

Ти си бањалуцануну једаа обицна улизица.. Увјек има бољи од бољег..а овај и уопсте није добар..па погледај ста је имао пре рата 1 трактор..а данас виле на дедињу..станове по москви..и све постеним радам од продаје јабука...ма марс бре ....и ја сам бањалуцамин и једва цекам да буде неко други нормалнији ко це покренут привреду индустрију да народ ради..ОВАЈ САМО ПРОЛАЗИ НА ПРИЦИ О НАЦИОНАЛИЗМУ..

Name

Шћепан Велики

15.04.2020 06:04

Додик је на преваре и обмане постао народни посланик, а затим на исти начин и све убудуће што је био до данас. Дакле, он је несрећа српског народа у РС, који је све упропастио, а такав одговара непријатељима Срба па га држе. Он је лажни цар Српски.

Name

РЕЕ

15.04.2020 06:06

Поштење Важно обавештење! Изгубио сам поштење. Поштеном налазачу Награда не следи Данас поштење Ништа не вреди. Бити поштен то је мана то је лоша особина, црна овца, бела врана коју мрзи околина. Изјављујем с опроштењем Ј....е се са поштењем.

Name

РАСПУЦХИН

15.04.2020 06:08

Дјелимично али само дјелимично сте у праву јер је опозиција одговорна што није обуздала слилеџију , дезертера и ратног профитера , са све дијагнозом , у његовом рушилачко-криминалном походу.

Name

Штета

15.04.2020 06:08

Човјек мора бити главни, тамо не може, овдје може. Једног дана ће бити: "Бивши премијер РС, бивши пресједник РС, бивши члан пресједништва, пензионе господин Милорад Додик донио одлуку..." И то је тако.

Name

за Бањалука

15.04.2020 06:12

теско је и мени замислити али само због његових превара,криминала и разних манифетлука,па нормалан цовек немозе доци до изразаја..друго,нетреба ти нека способност,направис функционалне институције које су способне одрадити посао а не гомилу кловнова и климоглаваца па се ти после играс бога..

Name

ре бањалука

15.04.2020 06:17

ниси ти ни твоји из бањалуке сигурно

Name

Црни

15.04.2020 06:31

А то је он као способан!? Имали смо прилику да се добро увјеримо. Прогласење ванредног стања, без пребијене паре у буџету. Помоц стигла од Србије и то, Србија од свог народа одвојила да би допремили РС. НА КРАЈУ!!! НЕКО ЦЕ ДА БРОЈИ МРТВЕ, А НЕКО НОВАЦ

Name

Мирко

15.04.2020 06:47

А глупог коментара бозе ме сацувај

Name

Ре

15.04.2020 06:47

Од када су Цвијановићева и Вишковић опозиција?

Name

Обилицево

15.04.2020 06:50

Само напред председнице,победили смо зелену опозицију,поплаве победицемо И корону,зив био председнице

Name

Бл

15.04.2020 07:07

Доци це вријеме кад це свако свој рад наплатити на изборима И немојте кукат покрадени сте

Name

кд

15.04.2020 07:22

имас ли оци

Name

киза

15.04.2020 07:39

Нема шта овај који се именовао Бањалука показује "интелектуални ниво" црвенокошуљаша. Куку нама са нама. Ипак би нам било лакше без нас.

Name

Xxx

15.04.2020 07:55

Ре за Бањалука; Марш стоко, води га кући.

Name

Ре ре

15.04.2020 08:07

Гладали смо их прије Додика, а понегдје и сада гдје владају локалним заједницама. Нису се бас несто прославили.

Name

Ре Бања Лука

15.04.2020 08:38

Хвала Богу док је таквих идиота као ти за то ће овај увијек бити на трону и бахатити се и богатити преко твојих леђа.

Name

Јелена

15.04.2020 08:51

Па гдје је сада опозиција?! Ста су они предузели, око цега су се ангазовали!?!?!? У МИСИЈОЈ РУПИ, ето ту су!!! А вама ако је ово најцрњи сценарио ви сте заиста за струцну помоц.

Name

5

15.04.2020 09:00

Уфуро се тата,да нас је све родио и после њега зивот це стати...велики психо проблем за РС..

Name

Он је

15.04.2020 09:07

Додик је пун мржње , осветољубљив и нажалост оличје класичног кркана који је покраденим парама народа и узрурпирајући све институције поготово медије РТРС , покуповао папке и сад мисли да може све , е не може , људи који имају достојанство и образ и нису зависни од њега кажу доста је , прешао си црвену линију , Мораш друже сад платити рачун који си ове године јео и пио на грбачи народа ,

Name

ре Јелена

15.04.2020 09:09

А Јелена ти си та Бања Лука...па што срећо "наша не велиш "...Можда си у праву око опозиције, али су у овом моменту спорни Ви дупелисци и увлакачи који лопове подржавате...јер нама треба власт која ће бити на висини задатка у свим ситуацијама и по процедурама којих има сви да се придржавају , ма ко год био на власти ...а не само користити за пљачку...чувај се ти Бањалучанко...он се довољно накро....

Name

ре Јелена

15.04.2020 09:23

Комисија за хартије од вриједности (КХОВ) Републике Српске не одобрава проспекте за емисије обвезница РС нити на други начин учествује у том поступку,....тонемо

Name

Хер.

15.04.2020 09:48

Сваком говну стожина!

Name

Милокрад

15.04.2020 10:14

Једину способност је показао при уништавању ресурса Републике Српске, пљачкању исте у своју и корист црвене секте, те у неуспјешном покушају прављења од Бања Луке града. Град чине грађани, не нове зграде и сељаци. А у БЛ никад више сељачина. Градско становништво се исељава, али су ту Дрвар, Мркоњић, Лакташи итд

Name

За бањалучанина

15.04.2020 10:26

Сада видим да има вирус који и у мозак удара !

Name

ре

15.04.2020 10:27

Ово је сигурно онај Синиша, дежурни говорник на БН конекцијама..

Name

Па да

15.04.2020 10:36

А гдје би се лицно и ти ту насао?! На саму помисао хвата страсна паника....

Name

Мр

15.04.2020 10:53

Ако је Миле најбољи онда смо стварно доњи!

Name

Директ

15.04.2020 11:11

Обилићево, мерхаба аскери. :)))

Name

Марија ТС

15.04.2020 11:50

Која си ти будала,или ди члан ове црвене секте

Name

ха ха

15.04.2020 17:10

Јел то б.лука мисли да корона цим осјети милу бјези ко дјаво од крста

Name

Ре ко фол Бањалука

15.04.2020 20:00

Ниси ти до ухљебљења ни знао гдје је Бањалука...

Name

Гагана

16.04.2020 21:38

Бурло је нас идол!

Name

Емир

18.04.2020 01:29

ре за обилићево , у потпуности се слажем са вашим коментаром Срби су увек излазили као победници

Name

ДД

15.04.2020 05:53

Коза Ностра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

15.04.2020 06:00

Мислиш на бисерку? Једино не знам шта значи Ностра...

Name

Ре ето

15.04.2020 06:10

Ти си отрован одавно а лудница је за тебе хотел на жалост тебе немају ђе смјестити. Потпуно реално написан коментар. Нас води ммф, ови нас укопавају, нажалост будала бира влас себи.

Name

Погледај дом свој андјеле

15.04.2020 06:57

Ми смо урнисани, ојадјени, огуљени,...по свим основама. Дуго времена зивимо ову неизвјесност, зивоте на кредит, лази, обмане, али овај вирус из дана у дан огољава сустину, даде нам на увид стварни приказ стања, без будуцности. Нема робних резерви за теска времена, а досла су, нема основних мед помагала, здравство И све је на кољенима, а ми нигдје, као у прасуми, без дрвеца,... Они прицају, млате, Лете, састанце, пријете, казњавају,...ми испадамо јадни, без достојанства, погнути, прегазени прљавим цизмама, гдје смо?.

Name

Ре "Погледај ..." РАСПУЦХИН

15.04.2020 07:53

Ваш коментар је погодио у срж проблема , међутим ... . Оно што огромна већина не схвата је чињеница да је "велики баја" , колико год себи грабио моћи и давао на значају , једна обична нула без читаве машинерије која влада нашим судбинама и животима. Сви "шрафови" те машинерије су битни и без њих је највећи шраф-баја једно велико ништа. Да ли сте се икада нашли у ситуацији да у некој од институција или било гдје на "државним јаслама" уђете и да Вам се портир обрати са питањем : "А шта с' ти треб'о"? Када народ схвати да је то , у ствари , прави и први сусрет са "великим бајом" и да је то "прва линија одбране" режима и система можда ће моћи схватити да се проблем рјешава другачије. Овако ...

Name

Ре Скептик

15.04.2020 10:48

Изгледа да ти ништа не знаш , а требао би !!!

Name

Миња

15.04.2020 05:56

Није Додик рушитељ институција већ народ који упорно њега бира да га води. Тражили сте гледајте како пропадате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циго

15.04.2020 06:06

Избори су покрадени. Тек толико да знаш.

Name

Милан Б.

15.04.2020 06:08

Прије би реко Коза без мозга :-))

Name

за мињу

15.04.2020 06:40

нијега народ биро него страх и они којису запосљени помоцу црвене картице и ноцни козни мантили виделисте како прети пензионерима и запосљеним у гацком тоје гласање помоцу озна све дозна силом добровољно видецемо сада стаце бити

Name

Искрено

15.04.2020 10:44

Није ни Додик крив, није ни народ крив. Криви су ПАПЦИ и унајмљени кривотворци изборних резултата који су пристали на то да преваре и понисте право на избор хиљаде гласаца.То је кривицно дјело.

Name

мими53

15.04.2020 05:56

Ови други се њему свјесно додворавају у страху за позиције ,и свјесни су да би без његове моци били обицни продавци цевапа , таксени маркица, лозова сто и одговара њиховом интелектуалном знању.........овако продају маглу сто је у овој земљи врло уносно занимање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

15.04.2020 05:56

Оцито и један и други кадар нису у стању да се носе са проблемима.Једино ко мозе највисе да помогне јест сам народ.Тако сто це се придрзавати правила и мјера које су донесене у свијету да би се пребродила кризна ситуација. Народ је кандзијало и горе па је презивио.Проци це и ова пандемија али ако опет послије поплава заборавите ста и како вам политика сервира,а не зелите промјену.Онда је то вец патологија коју треба лицно у вама промјенити.Ако нема промјене,онда слиједи пропаст,а то је неизбјезно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

15.04.2020 06:02

Просао рат,просло ово оно проде зивот и младост у фукарастини.

Name

XЦЦ

15.04.2020 06:53

Драги цитаоци дивно је цитатати ове истините коментаре,доклен је овај профитер упропастио народ Р.С. и увек иде даље а у депу има папир даје ненормалан, имамосјани људи у опозицији али млако ста преузимају, Иваницу и дризино лупите једном саком по столу.

Name

Алан Форд

15.04.2020 07:19

Који црни народ. Стока ситног зуба, живина која памти само последње храњење.

Name

Ма

15.04.2020 05:57

"Некад премијер и предсједник Републике Српске а данас српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине, Милорад Додик" - овако поциње овај цланак. Те цињенице висе указују на проблем народа и његових (Додикових) политицких "противника", (ако их уопсте има осим оно троје младих) него на његове квалитете које никада није имао, нити це их када имати. Када имас дио народа цији образ вриједи фласу пива или 100 грама пецења и опозицију која је углавном инкубатор папака - немозес пуно боље ни оцекивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

15.04.2020 06:04

Све жива истина. Од ратног профитер до гробара. Сад убацује сина у игру. Што не стигне Баја да заврши завршава син. У БЛ се не може завршити ништа без овог двојица. Сад ће сина кандидовати за неку функцију, па да видимо ко је јачи од двојица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

15.04.2020 06:06

Додик пјева пјесму од Митра у мало измјењеном облику "Не мозе ми нико ниста" А ви сад плаците.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

15.04.2020 07:06

Нека је теби и вас 15-20% добро, за остале вас заболе уво, а?

Name

Директ

15.04.2020 11:13

Шаровић га је једном већ "растурио" и побједиће га опет. Отом потом.

Name

Гламоч

15.04.2020 06:08

Универзалко, "способан" за све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славиша

15.04.2020 06:15

Оде просјак данас код Вучића да испроси који динар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОЛИДУК ДРНД

15.04.2020 09:39

Е МОЈ СЛАВИСА ЈА МИСЛИМ ДА СИ ТИ ПРОСЈАК ВИ НЕМАТЕ КУЛТУРЕ НЕМАТЕ ЗНАЊА ИМАТЕ САМО ТУ ПОПИСАНУ МРЗЊУ ДРУГО НИСТА КОЈА ЗЕМЉА ДАНАС НИЈЕ У КРИЗИ ЦРКНИТЕ ИДИЈОТИ ВИ САМИ СРБЕ НЕВОЛИТЕ

Name

Ре: Ролидук дрнд

15.04.2020 12:55

Ниси никад чуо за тачку, зарез, велико почетно слово, и сл.? Зато и типкаш велика слова јер не познајеш интерпункцију ни правопис, а ни граматику. Иначе, пише се идИоти, а не 'идиЈоти', и не волите (са размаком), а не 'неволите'. И ти некоме напишеш да је ИДИОТ?! Тај који не воли СерБе си управо ти, који промовишеш све што је на штету СерБскога народа.

Name

Урос

15.04.2020 06:22

Наравно да руководи ко је најспособнији. А гдје та способност код дотицног господина. Па људи, ми нисмо имали обицне сталке за инфузију, него их просимо по свијету а камоли ста друго. Ниста нисмо имали...итд итд Само су способни да дигну кредит и то је то. О цему прицамо људи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

15.04.2020 06:30

Егоцентричност, нарцисоидност, бахатост, снобизам, умишљеност, препотентност, лицемјерство, демагогија и уображеност су особине додија малог. Закон о поријеклу имовине би га учинио мањим од маковог зрна. Али ето, свако вријеме има своје бреме па тако и ми, на жалост, имамо додија малог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европа

15.04.2020 06:30

ВЕЛИКИ БАЈА,ВЕЛИКИ ЛОПОВ,ВЕЛИКИ СВЕРЦЕР,ВЕЛИКИ ЛАЗОВ,ВЕЛИКИ КРКАН И ВЕЛИКО НИСТА 1

ОДГОВОРИТЕ
Name

099

15.04.2020 06:34

зато је доведен на власт на нато тењковима и уз помоц пола баба пола дјед и сада треба дасе одузи досо дјаво по свој усур

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

15.04.2020 08:48

Бивси предсједник,бивси премијер,садасњи цлан предсједниства и будуци становник неког КПЗ дозивотни!

Name

Милос бл

15.04.2020 06:51

Стид вас и срам било има вас убачених у РЕПУБЛИКУ СРПСКУ сто дирате светињу срам вас све било МИЛЕ ЈЕ ВЕЛИКИ ПАТРИОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре милос бл

15.04.2020 07:43

Која си ти буда..тина, мајко моја.

Name

За Милос Бл

15.04.2020 07:45

Дјубре једно, то сто си изјавио је страсно и срамно према људима који су створили РС и који су праве патриоте били и остали а које твој смрад од идола протјерује казњава и изивљава се над њима на све нацине. Засто??? Не зато сто су глупи и несколовани вец зато сто су постени и сто се никад ником не би продали тако ко он и ти и вама слицни, сви ви који сте сверцовали крали варали уцјењивали подметали и то и данас радите само да би вама било добро, на све сте спремни само да тако и остане..било је таквих и послије другог свј. рата али и вама це рок истеци, па се замислите. Бого драги све одради па ако не дозивимо ми сјебани дозивице генерације послије нас.

Name

Ре

15.04.2020 08:18

????

Name

за милоса бил

15.04.2020 08:19

милосе питај ту своју светињу застоје претијо пензионерима ако негласају за њега да неце имат пензије студентима ако немају црвену картицу дјаба 10 на факсу зар месије прети неком питајга коликоје имо богаства пре рата коликому зена донела у мираз колико има сада одкудаму то сто неда закон о пореклу имовине кадаје постен ко пренесе надлезности на ниво бих ко подписа нато доведе војску бих на дрину ко унисти и омаловази референдум

Name

За црног Милоса

15.04.2020 10:24

Теби није добро,момак.Отидји ти доктору,извади крв за анализу,нека ти,обавезно усликају главу.Твоји коментари упуцују на озбиљну болест.

Name

ДД

15.04.2020 13:55

МИЛОСЕ ДОДИК ВЕЛИКИ ПАТРИЈОТА ДИЗАТ КРЕДИТЕ СОТОНО.

Name

Пера

15.04.2020 06:52

О свему мозете прицати АЛ О ИЗБОРИМА НЕМОЈТЕ МОЛИМ ВАС!! Па ста се десило у Теслицу! За оно је неко требао бити у Фочи! Или они сто су указали ста се ради или они сто су наводно мијењати вреце са изб листицима! УЋУТАЛО СЕ А ВИ ОНДА ПРОЦИЈЕНИТЕ КО БИ МОГАО БИТИ КРИВ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пресветли

15.04.2020 07:16

Да ли је преносење надлезности кад органи БиХ рјесавају проблеме који су у надлезности фнтитета. Рецимо кад предсједниство или цлан предсједниства БиХ доноси одлуке о ентитетским проблемима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2020 13:07

ако се додику дозволи ово понасање онда би се могло десит да се надлезности пресутно пренесу на дрзаву.

Name

Опет исправка

15.04.2020 07:17

Он не представља Ентитет Републику Српску у Предсједнкству БиХ.Он је српски цлан Предсједниства из РС,који це радити у интересу БиХ итд.итд.....и на крају полозио заклетву.Дакле искљуциво да ради у интересу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

До.и

15.04.2020 07:29

П0богу бозе па докле це нас овај кркан за......т!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.04.2020 07:30

Док је будала он це бити њиов БОГ а има и фала богу осигурао се дозивотно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.04.2020 07:32

У цему ти видис његове способности у пљацки или??Окупоио је олос и неписмене нормални људи не налазе мјеста у овом друству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

15.04.2020 11:20

Он је одраз бирацког тела Р.Српске. Знаци нисте ни ви као бираци ниста изнад његовог нивоа, инаце би га давно сменили. Сваки народ добије власт какву заслузује. Ја сам путујуци некад Босном и Херцеговином а у новије време Р.Српском схватила да је народ веома пасиван и цесто пута цак и безобразан. Лицно сам страсно разоцарана народом Р.Српске који себи скрацује и сузава зивотни простор мирно цутеци. Босна и Херцеговина је стара српска земља, ту до доласка отомана није било муслимана нити је било католика док аустроугарска није окупирала тај део балкана. Срби, узмите се у памет, уједините се, обозите и мнозите а онда це те лако бирати власт по својим потребама не по вољи дусмана. Морате свугде и свагда нагласавати да БиХ није дзамахирија и мусламнска земља. Тад це те лако и Додика да смените.

Name

адеајде

15.04.2020 07:33

Сад овдје прицамо и писемо а кад додју избори за 100 марки гузицеби дали а не да некога бирамо ко нас хандри 20 година..горисмо ми од њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики,

15.04.2020 07:49

И њему че доци једном Крај, биједа од цовјека ста друго реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре:

15.04.2020 07:52

Гледали смо тај филм дуго времена. Било је тужно и ружно, чини ми се горе него данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

15.04.2020 07:55

Ово шта човек ради прешло је све мјере.Имали из опозиције ико да ово кршење устава проба зауставити.Па он данас иде у Београд дали он мора у карантин или може радити шта хоће.Гдје су институције хоћели реаговати неко.Нисмо се борили за приватну државу појединца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блоггер

15.04.2020 07:55

Трактор, трактор тракторе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

334

15.04.2020 07:56

Каните се коментара. У башту и посијте нешто. Неће вас спасити ни позиција ни опозиција док овде куцате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милемиле

15.04.2020 07:57

Миле друзе како видим ,цуко ,фрула и три-цетири овцице и сума,,није политика висе за тебе а и за многе друге пропадамо ко нога у блато

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

15.04.2020 07:59

Пустите "Бога" да ради,он све зна.Само нас Он,својим мудрим и паметним одлукама мозе спасити од короне.Не знам само како це нас спасити од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

15.04.2020 08:02

А ко би слушао Вишковића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле ронхил

15.04.2020 08:07

Ста се толико узбудујете, сто идем у Србију, па имам тамо куцицу, отисо мало да је провјетрим да отворим прозоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дотт

15.04.2020 08:14

Сјаши више човјече са грбаче овог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

15.04.2020 08:21

Највећи син нашег народа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

15.04.2020 08:22

Хахаха да Додика нема требало би га измислити. Према овом сто ради Додик руси БИХ а не РС а фино вам је цовјек рекао цим је изабран да га БиХ не занима вец само РС и ста сад није јасно. Сто није Бисерка испросила од Орбана помоц. Је ли тебала отици помоц у Сарајево па да нам они удјеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2020 11:01

А, занимали зу га проценти од милиона неки дан, и цим је испросио од Бакира поцео је лајати, стара прица.

Name

Директ

15.04.2020 11:16

Па РС је дио БиХ. Рушењем БиХ, Додик руши и РС.

Name

ре БЛ

15.04.2020 13:19

Додик је знаци испросио помоц код Орбана само за РС. А помоц из САД и Турске преко Сарајева му је добродосла. Уосталом треба процитат устав. Он је Предсејдник Босне и Херцеговине а не Републике Српске.

Name

Маxо

15.04.2020 08:35

он је Нарцис он кад се гледа у огледалу види Круну на глави. Сматра да је он Република Српска све друго је нико и ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРП

15.04.2020 08:42

Милорад Додик је највеци манипулант, његов једини циљ је да се сто дузе задрзи у врху власти зарад сопственог богацења. Кад је он урадио иста добро за народ и за РС? Обогатили су се и он и сви његови да неморају ниста да раде у будуцих 5 генерација. Мора се под хитно неста предузимати све це нас унистити његова похлепа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

15.04.2020 08:55

Додик најбољи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.04.2020 11:17

У хаосу. Мистер Миле Корона.

Name

Ре Ре:

15.04.2020 09:00

Гледали смо тај филм дуго времена. Било је тужно и ружно, чини ми се горе него данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б Л

15.04.2020 09:02

Сами смо криви!Јединствена прилика је била да се скине јарам далеко веца подрска Давору Драгицевицу!Кад је тада просао без икаквих посљедица,увидјео је да мозе радити ста хоце!Послије бомбардовања Србије,били смо "запад" за њих,долазили су радити у БиХ због вецих плата.Сада просимо од њих јер су нас дебело пресисали.Толико о способности владајуцих структура!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

15.04.2020 09:03

Ово је година нестанкаРС.дефинитивно.Толико се задужује да нема шанси да врати кредите.До крја године че се још задужити најмање 500 мил што изнози годишње задужење више од милијарде.....а економије неме да то произведе намири......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

15.04.2020 09:08

Милокрад Дудук лопов, лажов и манипулатор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

15.04.2020 09:19

Па ко му такво понасање и одлуцивање дозвољава ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2020 13:10

опозиција, тузиоци, тузиластво, цланови стабова, комисија. има доста људи који би га могли спријецит.

Name

Милан

15.04.2020 09:23

Камо пусте среће, да никада није доведен на функције које обавља и које је обављао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИТКО С

15.04.2020 09:43

ЈЕСТЕ ДОДИК ВОДА КАДАСЕ ПРОСИ ИКАДАСЕ КРАДЕ .ЈОС МОЗЕМО ДАТ ДУСУ БОГУ ОСТАЛОЈЕ ЗАДУЗЕНО КО ММФ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре:

15.04.2020 09:54

Гледали смо тај филм дуго времена. Било је тужно и ружно, чини ми се горе него данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трумп

15.04.2020 09:57

Увијек је и био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мецава

15.04.2020 10:18

Љиго,лопов,кримос... Код Вуцица иде у Велики Цетвртак,а хоце ли и ове године на Велики Петак код ПАПЕ? ЗЛО у људском облику и НЕВИДЈЕНА НЕСРЕЦА ЗА РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко Кузман

15.04.2020 10:25

Једна обицна битанга, која се увалила у све касе БИХ, немилице троси народне паре, лаже као пас, манипулише, вара, сталне пријетње и репресије, продао Телеком, унистио сва јавна предузеца, здравство, задузио нас са милијардама, обрукао нас висе пута са разним лажним референдумима, лажни патриота, ратни профитер, унистио БО РС, унистио друство правеци папке и купујуци све зиво, отјерао омладину, има фирму која зарадјује милионе итд. итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре:

15.04.2020 10:27

Гледали смо тај филм дуго времена. Било је тужно и ружно, чини ми се горе него данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свеисваста

15.04.2020 10:37

пропаст за вијек вијекова ,,нема нам помоци ,,банкрот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

15.04.2020 10:39

Додик која бгра .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Ре:

15.04.2020 13:59

Гледали смо тај филм дуго времена. Било је тужно и ружно, чини ми се горе него данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

16.04.2020 01:34

Упљува се причајући против Босне и Херцеговине, а да није те државе, Милокрад би био директор земљорадничке задруге у Лакташима, што и јесте његов реални домет. Способан је то сељачић, од малих ногу пелцовао паприке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

16.04.2020 09:16

Г. Додик гради и модернизује институције Републике Српске. Будимо Коректни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

демобилисани борац

16.04.2020 20:50

то је обицни павијан

ОДГОВОРИТЕ