Milorad Dodik najveći rušitelj institucija Republike Srpske!

Nekad premijer i predsjednik Republike Srpske a danas srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, međutim, nerijetko izlazi izvan okvira svojih nadležnosti i postavlja se kao vrhovni autoritet i osoba koja o svemu odlučuje.

Republika Srpska 15.04.2020 | 07:30
Milorad Dodik najveći rušitelj institucija Republike Srpske!

Rijetko je koji političar u Republici Srpskoj, ali i šire, toliko prisutan u medijima koliko je prisutan Milorad Dodik. Rijetko koji političar odlučuje o toliko toga kao Milorad Dodik. Nekad premijer i predsjednik Republike Srpske a danas srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, međutim, nerijetko izlazi izvan okvira svojih nadležnosti i postavlja se kao vrhovni autoritet i osoba koja o svemu odlučuje.

Samo juče je plasirao tri informacije o događajima koji, ili nisu u njegovoj nadležnosti, ili zadiru u nadležnosti drugih institucija, ili predstavljaju neadekvatan način obavljanja njegove trenutne funkcije.

Uz platu svim zdravstvenim radnicima, vozačima, spremačicama, koji rade pri zdravstvenim ustanovama biće isplaćena jednokratna pomoć od 1.000 KM, odluka je srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će u entitetu Republika Srpska za vrijeme vaskršnjih i prvomajskih praznika biti pooštrene mjere kako ne bi došlo do erupcije zaraze virusom korona, a da će ukoliko taj period prođe bez problema razmotriti značajno ublažavanje dosadašnjih mjera.

Iz Mađarske će u četvrtak, 16. aprila, u Republiku Srpsku stići medicinska pomoć za borbu protiv virusa korona, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pođimo od posljednje informacije o medicinskoj pomoći koju će Mađarska poslati Republici Srpskoj. Bez namjere da nagađamo na koji način se Dodik dogovorio sa predsjednikom Mađarske Viktorom Orbanom i od čega se zaista ta medicinska pomoć sastoji, ne možemo a da ne primijetimo da je ova informacija “problematična” iz više aspekata.

Prije svega, ako je Dodik nastupio kao član Predsjedništva BiH, postavlja se pitanje zašto je preskočio instancu koju zvanično predstavlja – Bosnu i Hercegovinu, i pomoć obezbijedio samo jednom dijelu BiH? Da li se u tom slučaju radi o nelegalnim tokovima nabavke medicinske opreme? Uopšte, u kom svojstvu je Dodik kontaktirao Mađarsku? Kao član Predsjedništva BiH ili kao fizičko lice koje je na osnovu izvjesnih prijateljskih veza sa Viktorom Orbanom obezbijedilo pomoć? Ako je tako, zašto se onda ističe da je srpski član Predsjedništva BiH najavio pomoć a ne građanin Milorad Dodik?

Prema Ustavu Bosne i Hercegovine nadležnosti Predsjedništva BiH su, između ostalog, vođenje spoljne politike Bosne i Hercegovine i vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora BiH. Ako je Dodik sklopio sporazum sa Mađarskom o medicinskoj pomoći, da li je zastupao BiH ili RS? Takođe, postoji li neki pravni akt koji reguliše dostavu medicinske pomoći Mađarske Republici Srpskoj, ko ga je potpisao i u čije ime?

Poklonu se ne gleda u zube, reći će mnogi. Poput poslovice koju je plasirao kineski reformator Deng Sjaoping koja kaže da nije važno da li je mačka crna ili bijela, ako uspješno lovi miševe, tako nam isti ti mogu prigovoriti da nije važno ko je i na koji način obezbijedio pomoć, samo da je dobijemo. Međutim, ako ćemo se “igrati” ozbiljne države, onda pitanje nadležnosti nije zanemarljivo, posebno kada je u pitanju donošenje odluka izvan nadležnosti, jer ako jedna osoba može svojevoljno donijeti odluku o dodijeli sredstava, tako može donijeti odluku i o uskraćivanju određenih prava.

U vezi sa donošenjem odluka izvan nadležnosti, mediji su prenijeli informaciju da je Milorad Dodik odlučio da se svim zdravstvenim radnicima u Republici Srpskoj isplati jednokratna pomoć, pri tom ga potpisavši kao srpskog člana Predsjedništva BiH. Postavlja se pitanje ima li Milorad Dodik nadležnost da kao član Predsjedništva BiH odlučuje o isplati pomoći medicinskim radnicima u Republici Srpskoj? Iz kojih sredstava se isplaćuje ta pomoć? Ako je iz budžeta RS, kako Dodik može da donosi odluke o tome?

Svjesni da su de facto ovo naivna pitanja, znajući da je Milorad Dodik bog u Republici Srpskoj, ipak, ako ćemo se držati priče o “igranju” ozbiljne države, smatramo da su de iure itekako važna. Jer, čemu zakoni i institucije ako će biti onako kako jedan političar kaže?

Što se tiče vanrednog stanja u Republici Srpskoj, Milorad Dodik je zvanično samo član Glavnog koordinacionog tima Republike Srpske koji čine zvaničnici Republike Srpske: predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Prema Zakonu o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama subjekti sistema zaštite i spasavanja su:

a) Republička uprava civilne zaštite, b) drugi republički organi uprave i organi jedinica lokalne samouprave,

v) privredna društva, druga pravna lica, preduzetnici,

g) građani, udruženja, profesionalne i druge organizacije.

Dakle, nigdje se ne navodi da je subjekt sistema zaštite i spasavanja član Predsjedništva BiH ili neki drugi predstavnik institucija BiH, osim ako se pod Miloradom Dodikom kao srpskim članom Predsjedništva BiH ne podrazumijeva drugo pravno lice ili druga organizacija, u šta sumnjamo uzevši u obzir da se zakon odnosi na Republiku Srpsku. Milorad Dodik može biti subjekt sistema zaštite i spasavanja kao građanin, ali zašto se onda apostrofira da je srpski član Predsjedništva?

Zakon o zaštiti i spasavanju dalje navodi da se pod snagama za zaštitu i spasavanje podrazumijevaju:

a) Republički štab za vanredne situacije i specijalizovane jedinice zaštite i spasavanja koje formira Vlada Republike Srpske, b) štabovi za vanredne situacije, jedinice i timovi civilne zaštite koje formiraju organi jedinice lokalne samouprave,

v) nadležne organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova,

g) štabovi za vanredne situacije i jedinice i timovi za zaštitu i spasavanje koje formiraju privredna društva i druga pravna lica,

d) jedinice, timovi i ekipe Crvenog krsta Republike Srpske,

đ) jedinice i timovi koje formiraju udruženja građana i druge nevladine organizacije,

e) povjerenici zaštite i spasavanja, ž) profesionalne i hitne službe (vatrogasci, medicinske i veterinarske službe i druge službe) i druge organizacije i z) građani.

Ni ovdje nema mjesta za Dodika, osim ako ga, opet, ne podvedemo pod građane.

Zakon dalje kaže da se za koordinaciju i rukovođenje prilikom zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, kao operativno-stručna tijela, formiraju štabovi za vanredne situacije, i to za teritoriju Republike Srpske – Republički štab za vanredne situacije. Odluku o proglašenju vanredne situacije za teritoriju Republike ili dio teritorije Republike, donosi Vlada na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije.

Naposlijetku, član 117. ovog zakona kaže da u situaciji kada elementarna nepogoda i druga nesreća zahvati više opština, odnosno gradova, načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije može, radi uspješnog rukovođenja akcijama zaštite i spasavanja, formirati koordinacioni tim, odnosno tijelo čiji je član Milorad Dodik.

Ono što je u našem slučaju važno jeste drugi stav ovog člana koji ističe da koordinacioni tim čine predstavnici ministarstava, opštine, odnosno grada, privrednih društava i drugih pravnih lica koja obavljaju djelatnosti od značaja za zaštitu i spasavanje, gdje opet nema mjesta za Milorada Dodika jer nije ni predstavnik ministarstva, ni opštine, grada ili privrednih društava a nije ni drugo pravno lice koje obavlja djelatnost od značaja za zaštitu i spasavanje osim ako nadležnosti Predsjedništva BiH u međuvremenu nisu proširene.

Takođe, važno je naglasiti da prema stavu (3) člana 117. ovog zakona koordinacioni tim vrši koordinaciju aktivnosti zaštite i spasavanja na području za koje se formira i predlaže načelniku Republičkog štaba za vanredne situacije preduzimanje potrebnih mjera. Dakle, ne donosi odluke o isplati jednokratne pomoći medicinskim radnicima, pooštravanju mjera i isporuci medicinske pomoći, odnosno sve ono što je Dodik radio.

Ako ćemo se voditi stavom da Milorad Dodik treba da bude u Glavnom koordinacionom timu zato što je predstavnik Republike Srpske u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, postavlja se pitanje zašto onda Nebojša Radmanović, kao srpski član Predsjedništva BiH, nije bio član koordinacionog tima ili štaba za vanredne situacije tokom vanrednog stanja u Republici Srpskoj za vrijeme poplava 2014. godine?

Takođe, ako Dodik treba da bude u nekom koordinacionom tijelu ili štabu za vanredne situacije, onda bi bilo logično da bude član koordinacionog tijela ili štaba na nivou Bosne i Hercegovine, kada bi postojali, zato što on trenutno obavlja funkciju na nivou cijele države a ne na entitetskom nivou.

Sumirajući sve navedeno, dolazimo do zaključka da je Milorad Dodik, po ko zna koji put, “uzeo stvar u svoje ruke” i postavio se kao apsolutni autoritet u Republici Srpskoj zanemarujući i obesmišljavajući institucije Republike Srpske.

Ne čini li nam se da su predsjednica RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i cijela Vlada RS kao i ostale institucije RS samo dekor na Dodikovoj “kruni gospodara” Republike Srpske? Jer, kako drugačije steći privid legaliteta i legitimiteta ako ne postoje institucije i zakoni?

Druga je stvar što su isti nerijetko samo mrtvo slovo na papiru i što je “božja volja” jedina koja je važna. 

(gerila.info)

Komentari / 125

Ostavite komentar
Name

Banjaluka

15.04.2020 05:45

U teskim vremenima rukovodi onaj ko je najsposobniji. Ne smijem zamisliti scenario u kojem bi opozicioni lideri rukovodili bilo cime u situacijama kakva je ova.

ODGOVORITE
Name

Re:

15.04.2020 05:50

Pa jednoga dana cemo pogledati i taj film. Vidjecemo ko je "bolji"...

Name

Goran

15.04.2020 05:51

Sta pricas prosjak obicni samo gleda ko ce mu sta dati, uzima od radnika za fond solidarnosti.Bruka!

Name

Eto

15.04.2020 05:52

Pa sta drugo reci na tvoj komentar nego dasi za ludnicu

Name

Skeptik

15.04.2020 05:53

Ovo je najgori i najcrnji scenario. Svaki drugi scenario bi bio bolji.

Name

Korona

15.04.2020 05:55

I ti bi se trebao testirati. Svi mi znamo dići kredit i krpiti a koće i kako vratiti nemamo ništa svoje samo prosim. Kome ćemo mi pomoći oćemo li mi nekome poslati pomoć.

Name

Nasa buducnost ???

15.04.2020 05:56

Covjek koji je za vrijeme rata svercovao "ronhil" ima viziju..

Name

RE..banjaluka

15.04.2020 05:58

Ti si banjalucanunu jedaa obicna ulizica.. Uvjek ima bolji od boljeg..a ovaj i uopste nije dobar..pa pogledaj sta je imao pre rata 1 traktor..a danas vile na dedinju..stanove po moskvi..i sve postenim radam od prodaje jabuka...ma mars bre ....i ja sam banjalucamin i jedva cekam da bude neko drugi normalniji ko ce pokrenut privredu industriju da narod radi..OVAJ SAMO PROLAZI NA PRICI O NACIONALIZMU..

Name

Šćepan Veliki

15.04.2020 06:04

Dodik je na prevare i obmane postao narodni poslanik, a zatim na isti način i sve ubuduće što je bio do danas. Dakle, on je nesreća srpskog naroda u RS, koji je sve upropastio, a takav odgovara neprijateljima Srba pa ga drže. On je lažni car Srpski.

Name

REE

15.04.2020 06:06

Poštenje Važno obaveštenje! Izgubio sam poštenje. Poštenom nalazaču Nagrada ne sledi Danas poštenje Ništa ne vredi. Biti pošten to je mana to je loša osobina, crna ovca, bela vrana koju mrzi okolina. Izjavljujem s oproštenjem J....e se sa poštenjem.

Name

RASPUCHIN

15.04.2020 06:08

Дјелимично али само дјелимично сте у праву јер је опозиција одговорна што није обуздала слилеџију , дезертера и ратног профитера , са све дијагнозом , у његовом рушилачко-криминалном походу.

Name

Šteta

15.04.2020 06:08

Čovjek mora biti glavni, tamo ne može, ovdje može. Jednog dana će biti: "Bivši premijer RS, bivši presjednik RS, bivši član presjedništva, penzione gospodin Milorad Dodik donio odluku..." I to je tako.

Name

za Banjaluka

15.04.2020 06:12

tesko je i meni zamisliti ali samo zbog njegovih prevara,kriminala i raznih manifetluka,pa normalan covek nemoze doci do izrazaja..drugo,netreba ti neka sposobnost,napravis funkcionalne institucije koje su sposobne odraditi posao a ne gomilu klovnova i klimoglavaca pa se ti posle igras boga..

Name

re banjaluka

15.04.2020 06:17

nisi ti ni tvoji iz banjaluke sigurno

Name

Crni

15.04.2020 06:31

A to je on kao sposoban!? Imali smo priliku da se dobro uvjerimo. Proglasenje vanrednog stanja, bez prebijene pare u budžetu. Pomoc stigla od Srbije i to, Srbija od svog naroda odvojila da bi dopremili RS. NA KRAJU!!! NEKO CE DA BROJI MRTVE, A NEKO NOVAC

Name

Mirko

15.04.2020 06:47

A glupog komentara boze me sacuvaj

Name

Re

15.04.2020 06:47

Od kada su Cvijanovićeva i Višković opozicija?

Name

Obilicevo

15.04.2020 06:50

Samo napred predsednice,pobedili smo zelenu opoziciju,poplave pobedicemo I koronu,ziv bio predsednice

Name

Bl

15.04.2020 07:07

Doci ce vrijeme kad ce svako svoj rad naplatiti na izborima I nemojte kukat pokradeni ste

Name

kd

15.04.2020 07:22

imas li oci

Name

kiza

15.04.2020 07:39

Nema šta ovaj koji se imenovao Banjaluka pokazuje "intelektualni nivo" crvenokošuljaša. Kuku nama sa nama. Ipak bi nam bilo lakše bez nas.

Name

Xxx

15.04.2020 07:55

Re za Banjaluka; Marš stoko, vodi ga kući.

Name

Re re

15.04.2020 08:07

Gladali smo ih prije Dodika, a ponegdje i sada gdje vladaju lokalnim zajednicama. Nisu se bas nesto proslavili.

Name

Re Banja Luka

15.04.2020 08:38

Hvala Bogu dok je takvih idiota kao ti za to će ovaj uvijek biti na tronu i bahatiti se i bogatiti preko tvojih leđa.

Name

Jelena

15.04.2020 08:51

Pa gdje je sada opozicija?! Sta su oni preduzeli, oko cega su se angazovali!?!?!? U MISIJOJ RUPI, eto tu su!!! A vama ako je ovo najcrnji scenario vi ste zaista za strucnu pomoc.

Name

5

15.04.2020 09:00

Ufuro se tata,da nas je sve rodio i posle njega zivot ce stati...veliki psiho problem za RS..

Name

On je

15.04.2020 09:07

Dodik je pun mržnje , osvetoljubljiv i nažalost oličje klasičnog krkana koji je pokradenim parama naroda i uzrurpirajući sve institucije pogotovo medije RTRS , pokupovao papke i sad misli da može sve , e ne može , ljudi koji imaju dostojanstvo i obraz i nisu zavisni od njega kažu dosta je , prešao si crvenu liniju , Moraš druže sad platiti račun koji si ove godine jeo i pio na grbači naroda ,

Name

re Jelena

15.04.2020 09:09

A Jelena ti si ta Banja Luka...pa što srećo "naša ne veliš "...Možda si u pravu oko opozicije, ali su u ovom momentu sporni Vi dupelisci i uvlakači koji lopove podržavate...jer nama treba vlast koja će biti na visini zadatka u svim situacijama i po procedurama kojih ima svi da se pridržavaju , ma ko god bio na vlasti ...a ne samo koristiti za pljačku...čuvaj se ti Banjalučanko...on se dovoljno nakro....

Name

re Jelena

15.04.2020 09:23

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) Republike Srpske ne odobrava prospekte za emisije obveznica RS niti na drugi način učestvuje u tom postupku,....tonemo

Name

Her.

15.04.2020 09:48

Svakom govnu stožina!

Name

Милокрад

15.04.2020 10:14

Једину способност је показао при уништавању ресурса Републике Српске, пљачкању исте у своју и корист црвене секте, те у неуспјешном покушају прављења од Бања Луке града. Град чине грађани, не нове зграде и сељаци. А у БЛ никад више сељачина. Градско становништво се исељава, али су ту Дрвар, Мркоњић, Лакташи итд

Name

Za banjalučanina

15.04.2020 10:26

Sada vidim da ima virus koji i u mozak udara !

Name

re

15.04.2020 10:27

Ovo je sigurno onaj Siniša, dežurni govornik na BN konekcijama..

Name

Pa da

15.04.2020 10:36

A gdje bi se licno i ti tu nasao?! Na samu pomisao hvata strasna panika....

Name

Mr

15.04.2020 10:53

Ako je Mile najbolji onda smo stvarno donji!

Name

Direkt

15.04.2020 11:11

Obilićevo, merhaba askeri. :)))

Name

Marija TS

15.04.2020 11:50

Koja si ti budala,ili di član ove crvene sekte

Name

ha ha

15.04.2020 17:10

Jel to b.luka misli da korona cim osjeti milu bjezi ko djavo od krsta

Name

Re ko fol Banjaluka

15.04.2020 20:00

Nisi ti do uhljebljenja ni znao gdje je Banjaluka...

Name

Gagana

16.04.2020 21:38

Burlo je nas idol!

Name

Emir

18.04.2020 01:29

re za obilićevo , u potpunosti se slažem sa vašim komentarom Srbi su uvek izlazili kao pobednici

Name

DD

15.04.2020 05:53

Koza Nostra

ODGOVORITE
Name

Skeptik

15.04.2020 06:00

Misliš na biserku? Jedino ne znam šta znači Nostra...

Name

Ре ето

15.04.2020 06:10

Ти си отрован одавно а лудница је за тебе хотел на жалост тебе немају ђе смјестити. Потпуно реално написан коментар. Нас води ммф, ови нас укопавају, нажалост будала бира влас себи.

Name

Pogledaj dom svoj andjele

15.04.2020 06:57

Mi smo urnisani, ojadjeni, oguljeni,...po svim osnovama. Dugo vremena zivimo ovu neizvjesnost, zivote na kredit, lazi, obmane, ali ovaj virus iz dana u dan ogoljava sustinu, dade nam na uvid stvarni prikaz stanja, bez buducnosti. Nema robnih rezervi za teska vremena, a dosla su, nema osnovnih med pomagala, zdravstvo I sve je na koljenima, a mi nigdje, kao u prasumi, bez drveca,... Oni pricaju, mlate, Lete, sastance, prijete, kaznjavaju,...mi ispadamo jadni, bez dostojanstva, pognuti, pregazeni prljavim cizmama, gdje smo?.

Name

Re "Pogledaj ..." RASPUCHIN

15.04.2020 07:53

Ваш коментар је погодио у срж проблема , међутим ... . Оно што огромна већина не схвата је чињеница да је "велики баја" , колико год себи грабио моћи и давао на значају , једна обична нула без читаве машинерије која влада нашим судбинама и животима. Сви "шрафови" те машинерије су битни и без њих је највећи шраф-баја једно велико ништа. Да ли сте се икада нашли у ситуацији да у некој од институција или било гдје на "државним јаслама" уђете и да Вам се портир обрати са питањем : "А шта с' ти треб'о"? Када народ схвати да је то , у ствари , прави и први сусрет са "великим бајом" и да је то "прва линија одбране" режима и система можда ће моћи схватити да се проблем рјешава другачије. Овако ...

Name

Re Skeptik

15.04.2020 10:48

Izgleda da ti ništa ne znaš , a trebao bi !!!

Name

Миња

15.04.2020 05:56

Није Додик рушитељ институција већ народ који упорно њега бира да га води. Тражили сте гледајте како пропадате.

ODGOVORITE
Name

Cigo

15.04.2020 06:06

Izbori su pokradeni. Tek toliko da znaš.

Name

Milan B.

15.04.2020 06:08

Prije bi reko Koza bez mozga :-))

Name

za minju

15.04.2020 06:40

nijega narod biro nego strah i oni kojisu zaposljeni pomocu crvene kartice i nocni kozni mantili videliste kako preti penzionerima i zaposljenim u gackom toje glasanje pomocu ozna sve dozna silom dobrovoljno videcemo sada stace biti

Name

Iskreno

15.04.2020 10:44

Nije ni Dodik kriv, nije ni narod kriv. Krivi su PAPCI i unajmljeni krivotvorci izbornih rezultata koji su pristali na to da prevare i poniste pravo na izbor hiljade glasaca.To je krivicno djelo.

Name

mimi53

15.04.2020 05:56

Ovi drugi se njemu svjesno dodvoravaju u strahu za pozicije ,i svjesni su da bi bez njegove moci bili obicni prodavci cevapa , takseni markica, lozova sto i odgovara njihovom intelektualnom znanju.........ovako prodaju maglu sto je u ovoj zemlji vrlo unosno zanimanje.

ODGOVORITE
Name

Glas

15.04.2020 05:56

Ocito i jedan i drugi kadar nisu u stanju da se nose sa problemima.Jedino ko moze najvise da pomogne jest sam narod.Tako sto ce se pridrzavati pravila i mjera koje su donesene u svijetu da bi se prebrodila krizna situacija. Narod je kandzijalo i gore pa je prezivio.Proci ce i ova pandemija ali ako opet poslije poplava zaboravite sta i kako vam politika servira,a ne zelite promjenu.Onda je to vec patologija koju treba licno u vama promjeniti.Ako nema promjene,onda slijedi propast,a to je neizbjezno.

ODGOVORITE
Name

Goran

15.04.2020 06:02

Prosao rat,proslo ovo ono prode zivot i mladost u fukarastini.

Name

XCC

15.04.2020 06:53

Dragi citaoci divno je citatati ove istinite komentare,doklen je ovaj profiter upropastio narod R.S. i uvek ide dalje a u depu ima papir daje nenormalan, imamosjani ljudi u opoziciji ali mlako sta preuzimaju, Ivanicu i drizino lupite jednom sakom po stolu.

Name

Alan Ford

15.04.2020 07:19

Koji crni narod. Stoka sitnog zuba, živina koja pamti samo poslednje hranjenje.

Name

Ma

15.04.2020 05:57

"Nekad premijer i predsjednik Republike Srpske a danas srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik" - ovako pocinje ovaj clanak. Te cinjenice vise ukazuju na problem naroda i njegovih (Dodikovih) politickih "protivnika", (ako ih uopste ima osim ono troje mladih) nego na njegove kvalitete koje nikada nije imao, niti ce ih kada imati. Kada imas dio naroda ciji obraz vrijedi flasu piva ili 100 grama pecenja i opoziciju koja je uglavnom inkubator papaka - nemozes puno bolje ni ocekivati.

ODGOVORITE
Name

Rob

15.04.2020 06:04

Sve živa istina. Od ratnog profiter do grobara. Sad ubacuje sina u igru. Što ne stigne Baja da završi završava sin. U BL se ne može završiti ništa bez ovog dvojica. Sad će sina kandidovati za neku funkciju, pa da vidimo ko je jači od dvojica.

ODGOVORITE
Name

Zizi

15.04.2020 06:06

Dodik pjeva pjesmu od Mitra u malo izmjenjenom obliku "Ne moze mi niko nista" A vi sad placite.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

15.04.2020 07:06

Neka je tebi i vas 15-20% dobro, za ostale vas zabole uvo, a?

Name

Direkt

15.04.2020 11:13

Šarović ga je jednom već "rasturio" i pobjediće ga opet. Otom potom.

Name

Glamoč

15.04.2020 06:08

Univerzalko, "sposoban" za sve!

ODGOVORITE
Name

Slaviša

15.04.2020 06:15

Ode prosjak danas kod Vučića da isprosi koji dinar.

ODGOVORITE
Name

ROLIDUK DRND

15.04.2020 09:39

E MOJ SLAVISA JA MISLIM DA SI TI PROSJAK VI NEMATE KULTURE NEMATE ZNANJA IMATE SAMO TU POPISANU MRZNJU DRUGO NISTA KOJA ZEMLJA DANAS NIJE U KRIZI CRKNITE IDIJOTI VI SAMI SRBE NEVOLITE

Name

Ре: Ролидук дрнд

15.04.2020 12:55

Ниси никад чуо за тачку, зарез, велико почетно слово, и сл.? Зато и типкаш велика слова јер не познајеш интерпункцију ни правопис, а ни граматику. Иначе, пише се идИоти, а не 'идиЈоти', и не волите (са размаком), а не 'неволите'. И ти некоме напишеш да је ИДИОТ?! Тај који не воли СерБе си управо ти, који промовишеш све што је на штету СерБскога народа.

Name

Uros

15.04.2020 06:22

Naravno da rukovodi ko je najsposobniji. A gdje ta sposobnost kod doticnog gospodina. Pa ljudi, mi nismo imali obicne stalke za infuziju, nego ih prosimo po svijetu a kamoli sta drugo. Nista nismo imali...itd itd Samo su sposobni da dignu kredit i to je to. O cemu pricamo ljudi...

ODGOVORITE
Name

Boris

15.04.2020 06:30

Egocentričnost, narcisoidnost, bahatost, snobizam, umišljenost, prepotentnost, licemjerstvo, demagogija i uobraženost su osobine dodija malog. Zakon o porijeklu imovine bi ga učinio manjim od makovog zrna. Ali eto, svako vrijeme ima svoje breme pa tako i mi, na žalost, imamo dodija malog

ODGOVORITE
Name

Evropa

15.04.2020 06:30

VELIKI BAJA,VELIKI LOPOV,VELIKI SVERCER,VELIKI LAZOV,VELIKI KRKAN I VELIKO NISTA 1

ODGOVORITE
Name

099

15.04.2020 06:34

zato je doveden na vlast na nato tenjkovima i uz pomoc pola baba pola djed i sada treba dase oduzi doso djavo po svoj usur

ODGOVORITE
Name

Rambo

15.04.2020 08:48

Bivsi predsjednik,bivsi premijer,sadasnji clan predsjednistva i buduci stanovnik nekog KPZ dozivotni!

Name

Milos bl

15.04.2020 06:51

Stid vas i sram bilo ima vas ubačenih u REPUBLIKU SRPSKU sto dirate svetinju sram vas sve bilo MILE JE VELIKI PATRIOTA

ODGOVORITE
Name

Re milos bl

15.04.2020 07:43

Koja si ti buda..tina, majko moja.

Name

Za Milos Bl

15.04.2020 07:45

Djubre jedno, to sto si izjavio je strasno i sramno prema ljudima koji su stvorili RS i koji su prave patriote bili i ostali a koje tvoj smrad od idola protjeruje kaznjava i izivljava se nad njima na sve nacine. Zasto??? Ne zato sto su glupi i neskolovani vec zato sto su posteni i sto se nikad nikom ne bi prodali tako ko on i ti i vama slicni, svi vi koji ste svercovali krali varali ucjenjivali podmetali i to i danas radite samo da bi vama bilo dobro, na sve ste spremni samo da tako i ostane..bilo je takvih i poslije drugog svj. rata ali i vama ce rok isteci, pa se zamislite. Bogo dragi sve odradi pa ako ne dozivimo mi sjebani dozivice generacije poslije nas.

Name

Re

15.04.2020 08:18

????

Name

za milosa bil

15.04.2020 08:19

milose pitaj tu svoju svetinju zastoje pretijo penzionerima ako neglasaju za njega da nece imat penzije studentima ako nemaju crvenu karticu djaba 10 na faksu zar mesije preti nekom pitajga kolikoje imo bogastva pre rata kolikomu zena donela u miraz koliko ima sada odkudamu to sto neda zakon o poreklu imovine kadaje posten ko prenese nadleznosti na nivo bih ko podpisa nato dovede vojsku bih na drinu ko unisti i omalovazi referendum

Name

Za crnog Milosa

15.04.2020 10:24

Tebi nije dobro,momak.Otidji ti doktoru,izvadi krv za analizu,neka ti,obavezno uslikaju glavu.Tvoji komentari upucuju na ozbiljnu bolest.

Name

DD

15.04.2020 13:55

MILOSE DODIK VELIKI PATRIJOTA DIZAT KREDITE SOTONO.

Name

Pera

15.04.2020 06:52

O svemu mozete pricati AL O IZBORIMA NEMOJTE MOLIM VAS!! Pa sta se desilo u Teslicu! Za ono je neko trebao biti u Foči! Ili oni sto su ukazali sta se radi ili oni sto su navodno mijenjati vrece sa izb listicima! UĆUTALO SE A VI ONDA PROCIJENITE KO BI MOGAO BITI KRIV!!

ODGOVORITE
Name

presvetli

15.04.2020 07:16

Da li je prenosenje nadleznosti kad organi BiH rjesavaju probleme koji su u nadleznosti fntiteta. Recimo kad predsjednistvo ili clan predsjednistva BiH donosi odluke o entitetskim problemima.

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2020 13:07

ako se dodiku dozvoli ovo ponasanje onda bi se moglo desit da se nadleznosti presutno prenesu na drzavu.

Name

Opet ispravka

15.04.2020 07:17

On ne predstavlja Entitet Republiku Srpsku u Predsjednkstvu BiH.On je srpski clan Predsjednistva iz RS,koji ce raditi u interesu BiH itd.itd.....i na kraju polozio zakletvu.Dakle iskljucivo da radi u interesu BiH.

ODGOVORITE
Name

Do.i

15.04.2020 07:29

P0bogu boze pa dokle ce nas ovaj krkan za......t!

ODGOVORITE
Name

borac

15.04.2020 07:30

Dok je budala on ce biti njiov BOG a ima i fala bogu osigurao se dozivotno.

ODGOVORITE
Name

borac

15.04.2020 07:32

U cemu ti vidis njegove sposobnosti u pljacki ili??Okupoio je olos i nepismene normalni ljudi ne nalaze mjesta u ovom drustvu.

ODGOVORITE
Name

Vesna

15.04.2020 11:20

On je odraz birackog tela R.Srpske. Znaci niste ni vi kao biraci nista iznad njegovog nivoa, inace bi ga davno smenili. Svaki narod dobije vlast kakvu zasluzuje. Ja sam putujuci nekad Bosnom i Hercegovinom a u novije vreme R.Srpskom shvatila da je narod veoma pasivan i cesto puta cak i bezobrazan. Licno sam strasno razocarana narodom R.Srpske koji sebi skracuje i suzava zivotni prostor mirno cuteci. Bosna i Hercegovina je stara srpska zemlja, tu do dolaska otomana nije bilo muslimana niti je bilo katolika dok austrougarska nije okupirala taj deo balkana. Srbi, uzmite se u pamet, ujedinite se, obozite i mnozite a onda ce te lako birati vlast po svojim potrebama ne po volji dusmana. Morate svugde i svagda naglasavati da BiH nije dzamahirija i muslamnska zemlja. Tad ce te lako i Dodika da smenite.

Name

adeajde

15.04.2020 07:33

Sad ovdje pricamo i pisemo a kad dodju izbori za 100 marki guzicebi dali a ne da nekoga biramo ko nas handri 20 godina..gorismo mi od njih

ODGOVORITE
Name

Miki,

15.04.2020 07:49

I njemu če doci jednom Kraj, bijeda od covjeka sta drugo reci.

ODGOVORITE
Name

Re Re:

15.04.2020 07:52

Gledali smo taj film dugo vremena. Bilo je tužno i ružno, čini mi se gore nego danas.

ODGOVORITE
Name

Đuro

15.04.2020 07:55

Ovo šta čovek radi prešlo je sve mjere.Imali iz opozicije iko da ovo kršenje ustava proba zaustaviti.Pa on danas ide u Beograd dali on mora u karantin ili može raditi šta hoće.Gdje su institucije hoćeli reagovati neko.Nismo se borili za privatnu državu pojedinca.

ODGOVORITE
Name

Blogger

15.04.2020 07:55

Traktor, traktor traktore...

ODGOVORITE
Name

334

15.04.2020 07:56

Kanite se komentara. U baštu i posijte nešto. Neće vas spasiti ni pozicija ni opozicija dok ovde kucate.

ODGOVORITE
Name

milemile

15.04.2020 07:57

Mile druze kako vidim ,cuko ,frula i tri-cetiri ovcice i suma,,nije politika vise za tebe a i za mnoge druge propadamo ko noga u blato

ODGOVORITE
Name

Bob

15.04.2020 07:59

Pustite "Boga" da radi,on sve zna.Samo nas On,svojim mudrim i pametnim odlukama moze spasiti od korone.Ne znam samo kako ce nas spasiti od sebe.

ODGOVORITE
Name

Kowalski

15.04.2020 08:02

А ко би слушао Вишковића?

ODGOVORITE
Name

Mile ronhil

15.04.2020 08:07

Sta se toliko uzbudujete, sto idem u Srbiju, pa imam tamo kucicu, otiso malo da je provjetrim da otvorim prozore.

ODGOVORITE
Name

Dott

15.04.2020 08:14

Sjaši više čovječe sa grbače ovog naroda.

ODGOVORITE
Name

Jovan

15.04.2020 08:21

Najveći sin našeg naroda !

ODGOVORITE
Name

BL

15.04.2020 08:22

Hahaha da Dodika nema trebalo bi ga izmisliti. Prema ovom sto radi Dodik rusi BIH a ne RS a fino vam je covjek rekao cim je izabran da ga BiH ne zanima vec samo RS i sta sad nije jasno. Sto nije Biserka isprosila od Orbana pomoc. Je li tebala otici pomoc u Sarajevo pa da nam oni udjele.

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2020 11:01

A, zanimali zu ga procenti od miliona neki dan, i cim je isprosio od Bakira poceo je lajati, stara prica.

Name

Direkt

15.04.2020 11:16

Pa RS je dio BiH. Rušenjem BiH, Dodik ruši i RS.

Name

re BL

15.04.2020 13:19

Dodik je znaci isprosio pomoc kod Orbana samo za RS. A pomoc iz SAD i Turske preko Sarajeva mu je dobrodosla. Uostalom treba procitat ustav. On je Predsejdnik Bosne i Hercegovine a ne Republike Srpske.

Name

Maxo

15.04.2020 08:35

on je Narcis on kad se gleda u ogledalu vidi Krunu na glavi. Smatra da je on Republika Srpska sve drugo je niko i nista

ODGOVORITE
Name

SRP

15.04.2020 08:42

Milorad Dodik je najveci manipulant, njegov jedini cilj je da se sto duze zadrzi u vrhu vlasti zarad sopstvenog bogacenja. Kad je on uradio ista dobro za narod i za RS? Obogatili su se i on i svi njegovi da nemoraju nista da rade u buducih 5 generacija. Mora se pod hitno nesta preduzimati sve ce nas unistiti njegova pohlepa.

ODGOVORITE
Name

Lela

15.04.2020 08:55

Dodik najbolji!

ODGOVORITE
Name

Direkt

15.04.2020 11:17

U haosu. Mister Mile Korona.

Name

Re Re:

15.04.2020 09:00

Gledali smo taj film dugo vremena. Bilo je tužno i ružno, čini mi se gore nego danas.

ODGOVORITE
Name

B L

15.04.2020 09:02

Sami smo krivi!Jedinstvena prilika je bila da se skine jaram daleko veca podrska Davoru Dragicevicu!Kad je tada prosao bez ikakvih posljedica,uvidjeo je da moze raditi sta hoce!Poslije bombardovanja Srbije,bili smo "zapad" za njih,dolazili su raditi u BiH zbog vecih plata.Sada prosimo od njih jer su nas debelo presisali.Toliko o sposobnosti vladajucih struktura!

ODGOVORITE
Name

Dušan

15.04.2020 09:03

Ovo je godina nestankaRS.definitivno.Toliko se zadužuje da nema šansi da vrati kredite.Do krja godine če se još zadužiti najmanje 500 mil što iznozi godišnje zaduženje više od milijarde.....a ekonomije neme da to proizvede namiri......

ODGOVORITE
Name

Boki

15.04.2020 09:08

Milokrad Duduk lopov, lažov i manipulator.

ODGOVORITE
Name

Kum

15.04.2020 09:19

Pa ko mu takvo ponasanje i odlucivanje dozvoljava ?????

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2020 13:10

opozicija, tuzioci, tuzilastvo, clanovi stabova, komisija. ima dosta ljudi koji bi ga mogli sprijecit.

Name

Milan

15.04.2020 09:23

Kamo puste sreće, da nikada nije doveden na funkcije koje obavlja i koje je obavljao.

ODGOVORITE
Name

MITKO S

15.04.2020 09:43

JESTE DODIK VODA KADASE PROSI IKADASE KRADE .JOS MOZEMO DAT DUSU BOGU OSTALOJE ZADUZENO KO MMF.

ODGOVORITE
Name

Re Re:

15.04.2020 09:54

Gledali smo taj film dugo vremena. Bilo je tužno i ružno, čini mi se gore nego danas.

ODGOVORITE
Name

Trump

15.04.2020 09:57

Uvijek je i bio.

ODGOVORITE
Name

Mecava

15.04.2020 10:18

Ljigo,lopov,krimos... Kod Vucica ide u Veliki Cetvrtak,a hoce li i ove godine na Veliki Petak kod PAPE? ZLO u ljudskom obliku i NEVIDJENA NESRECA ZA RS!

ODGOVORITE
Name

Željko Kuzman

15.04.2020 10:25

Jedna obicna bitanga, koja se uvalila u sve kase BIH, nemilice trosi narodne pare, laže kao pas, manipuliše, vara, stalne prijetnje i represije, prodao Telekom, unistio sva javna preduzeca, zdravstvo, zaduzio nas sa milijardama, obrukao nas vise puta sa raznim lažnim referendumima, lažni patriota, ratni profiter, unistio BO RS, unistio drustvo praveci papke i kupujuci sve zivo, otjerao omladinu, ima firmu koja zaradjuje milione itd. itd.

ODGOVORITE
Name

Re Re:

15.04.2020 10:27

Gledali smo taj film dugo vremena. Bilo je tužno i ružno, čini mi se gore nego danas.

ODGOVORITE
Name

sveisvasta

15.04.2020 10:37

propast za vijek vijekova ,,nema nam pomoci ,,bankrot

ODGOVORITE
Name

Savo

15.04.2020 10:39

Dodik koja bgra .

ODGOVORITE
Name

Re za Re:

15.04.2020 13:59

Gledali smo taj film dugo vremena. Bilo je tužno i ružno, čini mi se gore nego danas.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

16.04.2020 01:34

Upljuva se pričajući protiv Bosne i Hercegovine, a da nije te države, Milokrad bi bio direktor zemljoradničke zadruge u Laktašima, što i jeste njegov realni domet. Sposoban je to seljačić, od malih nogu pelcovao paprike.

ODGOVORITE
Name

Василије

16.04.2020 09:16

Г. Додик гради и модернизује институције Републике Српске. Будимо Коректни.

ODGOVORITE
Name

demobilisani borac

16.04.2020 20:50

to je obicni pavijan

ODGOVORITE