Добој: Све мјере продужене до 27. априла

Штаб за ванредне ситуације града Добоја продужио је до 27. априла све мјере које су на снази у борби против вируса корона, речено је на сједници Штаба за ванредне ситуације.

Република Српска 13.04.2020 | 16:40
Добој: Све мјере продужене до 27. априла

У Добоју је под надзором 251 лице, из надзора је изашло 1.122, а једини на вирус корона позитивни пацијент излијечен је и послат на кућно лијечење.

Епидемиолог у Дому здравља Добој Ана Ћекић Стевановић рекла је да по препоруци ресорног министарства интезивирају тестирања, да су до сада извршена тестирања за 126 лица, а за неке и поновљена.Сви до сада резултати су негативни и чекамо резултате за још 13 особа.

Помоћник Директор Болнице "Свети апостол Лука" Синиша Марић каже да је у овој регионалној здравственој установи тренутно збринуто шест лица за која се сумња да су заражена вирусом корона.

 "Два пацијента су са потврђеном болешћу и они су знатно боље и у наредном периоду ћемо и њих поново тестирати. Остала четири пацијента су са клиничком сликом обостране упале плућа, под надзором су и релативно добро. Током викенда смо 4 пацијента који су били суспектни на обољење  прослиједили у КЦ Бањалука.

Директор Регионалног центра Института за јавно здравство Српске Владо Ђурђевић каже да од недавно брисеве лицима узимају и локални домови здравља због чега се појавила већа потреба за заштитним одијелима, као и да Дом здравља у Добоју на располагању има до 40 тестова и да се залихе по потреби попуњавају.

Због вјерског празника Васкрса ,  петак, 17. април је  нерадни дан, те ће због тога лица старија од 65 година своје право о слободном кретању у пријеподневним часовима моћи да остваре у четвртак, 16. априла. 

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

то брате

13.04.2020 15:10

Јериницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

13.04.2020 16:47

Мозе ли неко да ми објасни ста има сваки град за себе доносити којекакве мере.Како у Србији,Вуциц казе зако о тако је,и то вази за целу дрзаву.Ако треба посебне мере за неки град,опет це он то реци.А код нас само јос сто ЗЕВ нису поцели мере за себе доносити.Па ко је овде луд...

ОДГОВОРИТЕ