Doboj: Sve mjere produžene do 27. aprila

Štab za vanredne situacije grada Doboja produžio je do 27. aprila sve mjere koje su na snazi u borbi protiv virusa korona, rečeno je na sjednici Štaba za vanredne situacije.

Republika Srpska 13.04.2020 | 16:40
Doboj: Sve mjere produžene do 27. aprila

U Doboju je pod nadzorom 251 lice, iz nadzora je izašlo 1.122, a jedini na virus korona pozitivni pacijent izliječen je i poslat na kućno liječenje.

Epidemiolog u Domu zdravlja Doboj Ana Ćekić Stevanović rekla je da po preporuci resornog ministarstva inteziviraju testiranja, da su do sada izvršena testiranja za 126 lica, a za neke i ponovljena.Svi do sada rezultati su negativni i čekamo rezultate za još 13 osoba.

Pomoćnik Direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" Siniša Marić kaže da je u ovoj regionalnoj zdravstvenoj ustanovi trenutno zbrinuto šest lica za koja se sumnja da su zaražena virusom korona.

 "Dva pacijenta su sa potvrđenom bolešću i oni su znatno bolje i u narednom periodu ćemo i njih ponovo testirati. Ostala četiri pacijenta su sa kliničkom slikom obostrane upale pluća, pod nadzorom su i relativno dobro. Tokom vikenda smo 4 pacijenta koji su bili suspektni na oboljenje  proslijedili u KC Banjaluka.

Direktor Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo Srpske Vlado Đurđević kaže da od nedavno briseve licima uzimaju i lokalni domovi zdravlja zbog čega se pojavila veća potreba za zaštitnim odijelima, kao i da Dom zdravlja u Doboju na raspolaganju ima do 40 testova i da se zalihe po potrebi popunjavaju.

Zbog vjerskog praznika Vaskrsa ,  petak, 17. april je  neradni dan, te će zbog toga lica starija od 65 godina svoje pravo o slobodnom kretanju u prijepodnevnim časovima moći da ostvare u četvrtak, 16. aprila. 

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

to brate

13.04.2020 15:10

Jerinicu

ODGOVORITE
Name

Gardista

13.04.2020 16:47

Moze li neko da mi objasni sta ima svaki grad za sebe donositi kojekakve mere.Kako u Srbiji,Vucic kaze zako o tako je,i to vazi za celu drzavu.Ako treba posebne mere za neki grad,opet ce on to reci.A kod nas samo jos sto ZEV nisu poceli mere za sebe donositi.Pa ko je ovde lud...

ODGOVORITE