У Геронтолошком центру заражено 139, директор ухапшен

Директор Геронтолошког центра у Нишу ухапшен је због сумње да као овлашћено лице, није предузео све неопходне мере и радње како би спречио ширење заразне болести Ковид-19, услед чега је у овој установи заражено 135 корисника услуга и четворо запослених.

Србија 13.04.2020 | 16:11
У Геронтолошком центру заражено 139, директор ухапшен

- Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у сарадњи са Безбедносно- информативном агенцијом и Вишим јавним тужилаштвом у овом граду, ухапсили су М.С. (1973) из Ниша због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против здравља људи у вези са кривичним делом преношење заразне болести - саопштила је ПУ Ниш. 

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Подсетимо, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања огласило се саопштењем на званичном сајту у суботу 11. априла поподне, "да је у Геронтолошком центру Ниш 25 корисника тестирано на Ковид 19, од чега је код шест потврђено присуство вируса, а да се код 19 резултати очекују током недеље".

- Преостали 231 корисник ове установе нема симптоме вируса. Сви корисници код којих се сумња на присуство корона вируса смештени су у карантин, а од вечерас ова установа биће у потпуној изолацији, укључујући и запослене у њој - саопштили су пре два дана из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јасна

13.04.2020 15:21

Ови у Србији као и наси само хапсе а не тестирају, по броју тестираних у односу на број становника у Европи су цетврти отпозади иза њих Украјина, Молдавија и Албанија

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИтар

13.04.2020 17:24

Али зато воде на листи привођења и хапшења.