U Gerontološkom centru zaraženo 139, direktor uhapšen

Direktor Gerontološkog centra u Nišu uhapšen je zbog sumnje da kao ovlašćeno lice, nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti Kovid-19, usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Srbija 13.04.2020 | 16:11
U Gerontološkom centru zaraženo 139, direktor uhapšen

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Bezbednosno- informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su M.S. (1973) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti - saopštila je PU Niš. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Podsetimo, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja oglasilo se saopštenjem na zvaničnom sajtu u subotu 11. aprila popodne, "da je u Gerontološkom centru Niš 25 korisnika testirano na Kovid 19, od čega je kod šest potvrđeno prisustvo virusa, a da se kod 19 rezultati očekuju tokom nedelje".

- Preostali 231 korisnik ove ustanove nema simptome virusa. Svi korisnici kod kojih se sumnja na prisustvo korona virusa smešteni su u karantin, a od večeras ova ustanova biće u potpunoj izolaciji, uključujući i zaposlene u njoj - saopštili su pre dva dana iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jasna

13.04.2020 15:21

Ovi u Srbiji kao i nasi samo hapse a ne testiraju, po broju testiranih u odnosu na broj stanovnika u Evropi su cetvrti otpozadi iza njih Ukrajina, Moldavija i Albanija

ODGOVORITE
Name

MItar

13.04.2020 17:24

Ali zato vode na listi privođenja i hapšenja.