Џо Бајден оптужен за сексуално узнемиравање

Тара Реаде која је деведесетих година радила као помоћница бившег потпредсједника САД-а Јоа Бидена, сада оптужује будућег предсједничког кандидата Демократске странке за сексуално узнемиравње.

Свијет 13.04.2020 | 13:16
Џо Бајден оптужен за сексуално узнемиравање

Како пише НБЦ Неwс она је прошлог мјесеца први пут оптужила Бајдена казавши како јој је тадашњи сенатор из Делаwареа завукао руку под сукњу кад му је 1993. године у прољеће донијела спортску торбу у теретану. Она је у то вријеме била асистентица у његовом уреду на Цапитол Хиллу.

НБЦ Неwс је након оптужби изнешених 25. марта разговарао с пет особа за које је Реад навела да се сјећају детаља поменутих напада. Троје је казало како се не сјећају таквог разговора, а четврта је, анонимно, потврдила да ју је Тара Реаде упознала с тим нападом.

Особа која је тражила да јој телевизија не саопшти име из страха да би то могло негативно утицати на њен посао, казала је да се сјећа да јој је Реаде причала о узнемиравању, али не и нападу. Сјетила се и како јој је Реаде казала да је тада поднијела службену жалбу уреду за људске ресурсе Сената.

Пета особа, која је такође анонимно разговарала с овом ТВ кућом, подсјетила је да јој је Реаде средином 2000-их испричала како је Биден био непримјерен те да ју је додирнуо док је радила у његовом уреду, али да није детаљно објашњавала напад.

Бивши Бајденови сарадници, укључујући његовог бившег шефа кабинета Теда Кауфмана и његову дугогодишњу извршну помоћницу Марианне Бакер, сјетили су се Реаде те казали како су у то вријеме обавјештени о узнемиравању, али су обоје изјавили како се не сјећају захтјева.

Одговорни из актуелног Бајденова штаба казали су како се наводни напад "апсолутно није догодио".

У четвртак навече Реаде је полицији у Вашингтону поднијела службену пријаву због дешавања између 1. марта и 31. маја 1993. године. Казала је како рекла да је у вријеме инцидента поднијела службену жалбу путем уреда за особље Сената. У њој се пожалила на узнемиравање, али Бајдена није оптужила за напад.

Занимљиво је како је прије нешто више од годину дана, бивша заступница из Неваде, Луцy Флорес, казала како ју је Бајден непримјерено додиривао и љубио без престанка.

Бајден је тада признао да се "друштвене норме мијењају" и да су "границе заштите личног простора смањене" те је казао "много више пазити" на властито понашање.

(БН/Клиx)                                                                                 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ха ха

13.04.2020 12:40

Кога це он сексуално нападат стари дјед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.04.2020 13:43

Прије 20 није био толико стар, а ни сада се не осјећа. Мисли да може бити предсједник УСА.

Name

Ноле

13.04.2020 13:58

Ма да куја не мане репом не би јој пас ни пришао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрндоје

13.04.2020 19:37

Ста ли Трампима са овим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

14.04.2020 06:34

Сад се сјетила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ромале

14.04.2020 11:12

Американци као народ нису баш конзервативни по питању секса па ни већина њихових предсједника као ни секретарица итд. Тако да чим се њихов "напасник" кандидује за високу државну функцију противкандидат понуди "госпођи" извјесну суму долара да га оцрни што више може. То је разлог спорог напада по "силоватељу".

ОДГОВОРИТЕ