Браћа пијанисти из Панчева праве донаторски концерт: Музиком против короне!

Сјајни млади пијаниста из Панчева Матеј Јовановић и његов брат Лука Јовановић, студент глуме, који се бави и музиком, организоваће преко интернета ливе концерт у циљу прикупљања донација за борбу против вируса корона.

Забава 12.04.2020 | 21:30
Браћа пијанисти из Панчева праве донаторски концерт:  Музиком против короне!

Матеј Јовановић каже да су са организатором договорили да половина средстава буде донирана за Србију, а други део иде за свет.

"Концерт ће трајати око пола сата, а програм је конципиран тако да свако може да ужива у њему. Подељен је у три дела: класична музика, блуз рок и инструментал психоделик рок, каже Матеј Јовановић, а његов брат Лука додаје да је идеја да свако донира колико може."

Сваки од донатора ће добити шифру за приступ приватном линку за директан пренос концерта.

Матеј Јовановић студира на Регионалном конзерваторијуму у Паризу у класи пијанисткиње Јасмине Кулаглић. До сада је имао многобројне наступе и рецитале као што су: Мола ди Бари и Верона у Италији, Беч у Аустрији, Радовљица у Словенији, Културни центар у Панчеву. Сарађивао је са више од 160 уметника, музичких организација и компанија широм света.

Успешну каријеру гради и његов брат Лука, студент друге године глуме на Факултету уметности у Приштини – Звечан, Србија. Уметнички је директор ПианоWорлдWиде, а до сада је глумио у неколико домаћих серија, неколико иностраних филмова и више студентских филмова. Активно се бави свирањем гитаре и певањем.

Извор: Курир.рс / Панчево Мој Крај  Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар