Braća pijanisti iz Pančeva prave donatorski koncert: Muzikom protiv korone!

Sjajni mladi pijanista iz Pančeva Matej Jovanović i njegov brat Luka Jovanović, student glume, koji se bavi i muzikom, organizovaće preko interneta live koncert u cilju prikupljanja donacija za borbu protiv virusa korona.

Zabava 12.04.2020 | 21:30
Braća pijanisti iz Pančeva prave donatorski koncert:  Muzikom protiv korone!

Matej Jovanović kaže da su sa organizatorom dogovorili da polovina sredstava bude donirana za Srbiju, a drugi deo ide za svet.

"Koncert će trajati oko pola sata, a program je koncipiran tako da svako može da uživa u njemu. Podeljen je u tri dela: klasična muzika, bluz rok i instrumental psihodelik rok, kaže Matej Jovanović, a njegov brat Luka dodaje da je ideja da svako donira koliko može."

Svaki od donatora će dobiti šifru za pristup privatnom linku za direktan prenos koncerta.

Matej Jovanović studira na Regionalnom konzervatorijumu u Parizu u klasi pijanistkinje Jasmine Kulaglić. Do sada je imao mnogobrojne nastupe i recitale kao što su: Mola di Bari i Verona u Italiji, Beč u Austriji, Radovljica u Sloveniji, Kulturni centar u Pančevu. Sarađivao je sa više od 160 umetnika, muzičkih organizacija i kompanija širom sveta.

Uspešnu karijeru gradi i njegov brat Luka, student druge godine glume na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečan, Srbija. Umetnički je direktor PianoWorldWide, a do sada je glumio u nekoliko domaćih serija, nekoliko inostranih filmova i više studentskih filmova. Aktivno se bavi sviranjem gitare i pevanjem.

Izvor: Kurir.rs / Pančevo Moj Kraj  Foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar