Џулијан Асанж добио двоје дјеце са адвокатицом

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж рекао је да је добио двоје деце са адвокатицом из тима његових бранилаца, док је био склоњен у амбасади Еквадора у Лондону.

Свијет 12.04.2020 | 21:16
Џулијан Асанж добио двоје дјеце са адвокатицом

Аустралијанац, коме САД желе да суде због шпијунаже, отац је двојице дечака од двије односно једне године које је има са 37-огодишњом Стелом Морис, његовом адвокатицом поријеклом из Јужне Африке.

Британски дневник Мејл он Сандеј данас објављује на свом вебсајту слике Асанжа и његових синова као и разговор са Стелом Морис која говори да се заљубила у Асанжа прије пет година и како планирају да се вјенчају.

Она је одлучила да открије постојање дјеце Габријела и Макса зато што страхује да је Асанжов живот у опасност ако остане у лондонском затвору Белмарш где се сада налази, због пандемије новог корона вируса.

Британски суд одбио је крајем марта да условно ослободи 48-огодишњег Асанжа који страхује да се не зарази коронавирусом. Суд је процијенио да постоје озбиљни разлози да се вјерује да се он не би појавио на будућим рочиштима.

Преко Твитера Викиликс је пренио да Асанжова партнерка, мајка двоје мале дјеце, моли британску владу да ослободи њега, као и друге осјетљиве болеснике у вријеме када корона вирус хара у затворима.

Присуствовао рођењу путем видео-линка

Асанж и његова правна заступница почели су везу 2015. године. Асанж је присуствовао рођењу двоје деце у Лондону преко видео линка а старијег Габријела је видио у амбасади гдје му је доведен. Дјеца су британски држављани према листу Мејл он Сандеј, и посјетили су оца у затвору.

Британски суд је одложио до 18. маја расправу о захтјеву за изручење оснивача Викиликса Америци, гдје је против њега подигнута оптужниза због тога што је 2010. открио више од 700.000 тајних докумената о америчким војним и дипломатским активностима, посебно у Ираку и у Авганистану.

САД му стављају на терет да је ставио у опасност изворе америчких служби. Асанжови адвокати осуђују политичку процедуру засновану на лажима.

Асанж је ухапшен у априлу 2019. пошто је провео седам година скривен у амбасади Еквадора у Лондону.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Занзибар

12.04.2020 20:56

Добра вијест да један паметан цовјек остави иза себе потомство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

13.04.2020 08:14

Зив и здрави био са својом породицом и ако су му дусмани за вратом.

Name

иницијатор

13.04.2020 07:45

У погрешно вријеме и на погрешном мјесту.Само му фали да је неки наш балканац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Улм

13.04.2020 12:52

Нема он појма,Стела јето одрадила,морају некоме паре остати

ОДГОВОРИТЕ