Требиње: Пет новозаражених у добром здравственом стању

Пет лица заражених вирусом корона у Требињу блиски су контакти првозараженог пацијента и за сада се осјећају добро, рекла је епидемиолог из Дома здравља Требиње Јелена Дурић.

Република Српска 12.04.2020 | 12:55
Требиње: Пет новозаражених у добром здравственом стању

Дурићева је истакла да је они немају испољене симптоме болести, додавши да се предузимају све мјере на истраживању нових контаката.

Директор Опште болнице Требиње Љубица Миљановић рекла је да се два новозаражена пацијента налазе у овој здравственој установи и њихово стање је стабилно.

Она је на конференцији за новинаре рекла да остале три позитивне особе немају симтоме и боравиће у карантину у Студентском центру.

"Апелујем на све становнике Требиња да строго придржавају препоручених мјера републичког и градског Штаба, да се не окупљају у групама и да носе маске и рукавице", рекла је она и позвала старије грађане да кретање сведу на минимум у периоду када им је то дозвољено.

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је да ће полиција појачати контролу свих возила и возача, лица и рјешења издатих од надлежних органа и институција, те да ће пружити сву неопходну подршку спровођењу одлука републичког и градског Штаба.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да разлога за панику нема и да ће бити контролисани сви уласци и изласци из града.

Ћурић је позвао све грађане на одговорност и поштовање свих процедура и мјера које су донесене.

Он је поновио да маске и рукавице треба да носе сви грађани, а да ће онима који их немају бити достављени.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Рв

12.04.2020 11:23

Нисам из Требиња, али сви кажу да смо дужни носити маску и рукавице. Маску једну сам некако испросио али рукавице немам осим оне кожне зимске па питам могу ли њих да натакнем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роко

12.04.2020 12:08

Како је народ сијао тако ће и да жање

Name

ре.рв

12.04.2020 15:37

Замоли ове у СА, испроси послаце ти,..није бег циција..

Name

ЦЕНЗУРА

12.04.2020 14:19

На свим требињским порталима Лука Петровић звани Гвидо увео је забрану било каквих коментара.Народ огорчен због неспособне и корумпиране локалне власти која само размишља који ће тендер намјестити почео је да слободно изражава своје критике.То члановима секте нормално не одговара.Једини трачак свијетлости и слободног размишљања остао је Вукан и његов блог.Нек нам је Бог у помоћи лакше је било 48

ОДГОВОРИТЕ
Name

цеститке

12.04.2020 15:38

Супер да је тако. Подрска за Луку! Дери ђиканима козу са леђа, боље не заслузују.

Name

Струка

12.04.2020 14:40

Првозаражени је дошао из УКЦ Бабјалука гдје је и заражен.Довезао га је зет и син и оба су сада са супругама заражени.Пацијент из Невесиња је такође медицинске струке.У оваквим условима ишла у Мостар на рођендан одакле је донијела болест. Полиција на народу тренира строгоћу ,прскају улице ватрогасци, казњавају неће ли поправити буђјет.КОРОНУ нам унесоше на нашу жалост несавјесни медицинари.Пустите политицке фразе Др.Миљановић окрените се струци и науци јер није Милорад доктор него ви.Не трошите новац на дезинфекцију коловоза и тоцкова на аутомобилима, осим ако вам је то пријеко потребно ради пуњења стеанацке касе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибич

12.04.2020 22:57

Да ли је истина да снаха обољелог старца ради у Бингу у Требињу ? Ако је истина и ако је и снаха заражена онда нека је требињцима Бог на помоћи.

Name

ре ре рв

12.04.2020 20:23

Ближи је Мостар. А можда и у Стоцу да се нађу. Чапљини су се већ замјерили.

ОДГОВОРИТЕ